e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Εντάξει ,είσαι πολίτης μικρής χώρας που δεν μπορεί να κάνει πολλά για τις συνέπειες της παγκόσμιας ανισορροπίας (έργο ανθρώπου ).  

Εντάξει ,χρόνια τώρα προτιμούσες να τοποθετείς τον εαυτό σου  πολύ μακριά από  αυτά που διάβαζες – άκουγες ότι συμβαίνουν στις γωνιές της γής,  όπως κλιματική αλλαγή, λιώσιμο πάγων, φαινόμενο θερμοκηπίου, υπερθέρμανση του πλανήτη, υπερεκμετάλλευση της φύσης , ,<< θόλος ζεστης >>   κ.λ.π.

Εντάξει ,έχεις περάσει  στα ψιλά τις προειδοποιήσεις τόσων και τόσων εξειδικευμένων φορέων (π.χ.  Αστεροσκοπείο - ΤτΕ - Ακαδημία Αθηνών.... ):  
<< Εμφανή τα σημάδια ερημοποίησης στα  νοτιοανατολικά  τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ,της Πελοποννήσου, της Πιερίας  και της Κρήτης  και ορισμένων  νησιών του Αιγαίου .Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν, η ξηρασία εντάθηκε. .Εντονότερα φαινόμενα  όπως αύξηση των ημερών καύσωνα ,άνοδος στάθμης της θάλασσας..>>.

Εντάξει, εσύ μπορεί να μην παρακολουθείς. Όμως τα παιδιά σου ,μαθητές ευαίσθητων με το περιβάλλον καθηγητών των σχολείων μας, με προεξάρχοντα τον   σπουδαίο περιβαλλοντολόγο   Σεραφείμ Κερασιώτη ( Γκράβα ), δεν σου  έχουν πει  κάτι σχετικό; Μήπως η επικοινωνία σου μαζί τους δεν είναι η πρέπουσα;

Εντάξει, ούτε οι πρόσφατες Καταστροφικές πλημμύρες που  κατέστρεψαν πόλεις στην Γερμανία και Βέλγιο ,ούτε το  ανελέητο κύμα  καύσωνα που έψησε  τις δυτικές ΗΠΑ   και τον Καναδά ,ούτε η υπερθέρμανση της Σιβηρίας, ούτε οι ισχυρές βροχοπτώσεις που   παρέλυσαν έναν  κινεζικό βιομηχανικό κόμβο ,σου είπαν κάτι!.

 Όμως,

Εσύ, εγώ και όλοι μας  ,μετά  από τόσες ψυχοδιαλυτικές επιπτώσεις, που τις μέρες τούτες,  στις καιόμενες  Αττική, , Εύβοια, Ηλεία,  Μεσσηνία,   Ελλάδα και τον κόσμο όλο, βιώνουμε  τις συνέπειες της αφροσύνης του ανθρώπου, ζώντας περίκλειστοι,  απομονωμένοι  , ανασφαλείςς και αβέβαιοι,  με τον φόβο της νόσησης, και την    απαισιοδοξία , καθηλωμένοι στην μοναξιά ,στην κατάθλιψη ,στην απογοήτευση  ( είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε),

ούτε τώρα;

θα αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε μόνον συνταξιούχοι ( π.χ.  της ΤτΕ), ούτε μόνον  δημότες  ( π.χ. στο Γαλάτσι) , αλλά  πρώτιστα είμαστε  Έλληνες πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τα τόσα ασήμαντα – κενόδοξα που μας σερβίρουν οι ,όπου τύχει, αγκυροβολημένοι στον θώκο τους   πλειοψηφικοί παράγοντες  που εργολαβικά έχουν αναλάβει την ….προστασία μας ,παραμυθιάζοντας μας με το... αγαθό της   πάση δυνάμει << ανάπτυξης >> και ταυτόχρονα, παραβιάζοντας την κείμενη προστατευτική νομοθεσία (π.χ.  παράνομο Ναϊδριο στο  Άλσος  ),  υπονομεύουν –  πολύτιμες δημόσιες δομές, μόνες ικανές να κρατήσουν στον προορισμό του  τον άνθρωπο και την σχέση του με την φύση.   

Είναι η ώρα : 

Καμία έκπτωση σε βάρος της  αξιοπρέπειας του ανθρώπου  και του περιβάλλοντος!!!.

Σημείωση :. Η είδηση ότι : <<επικαιροποιημένα  στοιχεία μελέτης της ΤτΕ  προσδιορίζουν το κόστος  της κλιματικής επίπτωσης  για την χώρα μας στα 700 δις έως το 2100>>,δεν  δείχνει συνειδητοποίηση του προβλήματος του πλανήτη και του ανθρώπου. 

                                                                                                                                                    

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη