e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Μέσα στα τόσα ανεπάντεχα,  οι Έλληνες χάρηκαν τις επιτυχίες των παιδιών τους. Τον κορυφαίο MVP του Ν.Β.Α,   τα δύο χρυσά μετάλλια ,το αργυρό  αλλά και τους/τις  άλλους /άλλες αθλητές που κατάκτησαν περίοπτες θέσεις στους ολυμπιακούς του Τόκιο (Γ. Αντετοκούνμπο Λ. Πετρούνιας , Μ.Τεντόγλου,  Στ.Ντούσκος . Κ.Στεφανίδη, Ν.Κυριακοπούλου ,Εμμ.Κάραλης,Ντρισμπιώτη κ.α). 
Μεταξύ αρκετών άλλων και οι σπουδαίοι αθλητές του πόλο!.                                                            
Όλοι τους ,ανεξαίρετα ,  έδωσαν μεγαλύτερη αξία στα μετάλλιά τους και στις επιδόσεις τους  με το ήθος και την σεμνότητα που τους διακρίνει,  στοιχεία που ,σήμερα, τα έχουμε μεγάλη ανάγκη!.                                      
Φαίνεται ότι στον  αθλητισμό ,όταν δεν ξεφεύγει από τα όριά του ( άμιλλα, συναγωνισμός)  δεν γίνεται εμπόρευμα,  ο Έλληνας, η Ελληνίδα << δένει>>  με το ολυμπιακό πνεύμα που  καλλιέργησαν οι πρόγονοί μας.
Γιατί  ο αθλητισμός  μπορεί να εμπνεύσει, μπορεί, όμως ,να βγάλει και τον χειρότερο εαυτό κάποιου.                                                       |
Κοντά σε αυτά  ήρθε ο Θοδωρής Ιακωβίδης , με τις δηλώσεις του και την απόσυρσή του, να ταρακουνήσει τα κακώς κείμενα ,εκεί  που το αθλητικό ιδεώδες συναντιέται  με την ανεπάρκεια και τις σκοπιμότητες του παραγοντισμού και της πολιτικής. 
Την ίδια περίοδο, Τέσσερες Ελληνικές ΠΑΕ, δώσανε κατατακτήριους  αγώνες και δεν έφεραν ...αποτελέσματα .Πόσο ,όμως, διακρίνεις την Ελληνική ψυχή όταν  η συμμετοχή Έλλήνων   στις  ελληνικές  ΠΑΕ είναι απελπιστικά πενιχρή. Ενδεικτικά στον πρώτο γύρο των αγώνων  : 
Ολυμπιακός : Χρησιμοποιήθηκαν 14 ποδοσφαιριστές,3 μόνον Έλληνες  -ποσοστό 18,75 %       
ΠΑΟΚ :  
Χρησιμοποιήθηκαν  16 ποδοσφαιριστές  3 μόνον Έλληνες -ποσοστό   14,28%. 

Πως να δημιουργήσεις αξιόλογη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου( καλούνται Έλληνες σε ΠΑΕ εξωτερικού ), αφού ο επαγγελματισμός του ποδοσφαίρου  δεν συναντιέται με το  αθλητικό ιδεώδες; Στην κίβδηλη περιοχή του καθαρά επαγγελματικού αθλητισμού όλα παντρεύονται!       

 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη