e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

 

Από το Χάος γεννήθηκε ο Λόγος
 

Συμπολίτισσες & Συμπολίτες του Γαλατσίου

Η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε προσεκτικά θέσει, μας επιβάλει να εξετάσουμε αναλυτικά τις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες της πόλης μας και τα θεσμικά πλαίσια μέσα στα οποία κινούνται. Από την άλλη πλευρά, η μέθοδος στην ανάπτυξη της δράσης των στελεχών μας παίζει σημαντικό ρόλο στο να καθορίσουμε τους άξονες της μελλοντικής πορείας μας.

Ταυτόχρονα, η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και ποσότητα των προσπαθειών μας, μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι η παρούσα σαθρή δομή του υπάρχοντος συστήματος βοηθά στην προετοιμασία μας και την δημιουργική στάση μας στις προκλήσεις των καιρών μας.

Με αυτό τον τρόπο, ένα νέο μοντέλο (δίχως αρχή) πολύπλευρης δράσης και παρέμβασης εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε τις καινούργιες συνισταμένες και συνιστώσες της πραγματικότητας. Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική τεκμηρίωσης και ενημέρωσης μας βοηθά αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των μεγάλων απαιτήσεων της εποχής μας.

Είναι προφανές ότι, η οργανωτική αναδιάρθρωση που θα αναδείξει την πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών, εμφανώς θα οδηγήσει νομοτελειακά προς ένα άφθαρτο μοντέλο ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά δε, η ιδεολογική καθαρότητα όταν συνδυάζεται με το ξεκίνημα μιάς αποφασιστικής διαδικασίας ριζοσπαστικών αλλαγών, συμβάλει αναπόδραστα στο να τελειοποιήσουμε τις διάφορες μορφές ενίσχυσης του κύρους της πολύπαθης πόλης μας. Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη ποικιλόμορφης δραστηριότητας οριοθετεί και θεμελιώνει αποφασιστικά τις βάσεις μιάς προοδευτικής μετεξέλιξης. Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι η ιδεολογική προσαρμογή σε συνθήκες ιδεολογικού ανταγωνισμού χωρίς βία, οδηγεί σε μιά μεγάλη προσπάθεια για νέες τομές, νέες συνιστώσες, νέες ρηξικέλευθες δράσεις.

Κατά την ενάσκηση οργανικών καθηκόντων η διείσδυση στην ενυπάρχουσα σαθρή δομή μιάς αφανούς δράσης τελειοποιεί και δρά αναπόσπαστα και αναπόδραστα διαθέσεις για πραγματική συμμετοχή στο γίγνεσθαι της πόλης μας. Ο ασφαλέστερος λόγος για ένα υπαρκτό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης προβάλει ότι η ανάδειξη της ενδογενούς ανάδρασης συμβάλει σε οριοθέτηση για τα στοιχειώδη δομικά στοιχεία που δρούν αναπόδραστα και αναπόσπαστα από την όλη δομή. Μπορεί να θεωρηθεί κοινότοπο αλλά όχι κοινότυπο, ότι ο εντεταλμένος κοινωνικός περίγυρος που καθορίζει τις αναπτυξιακές διαστάσεις δομεί και στηρίζει με την οντότητά του το πραγματικό απόσταγμα της συνεκτικής συμπαγούς διάστασης των επί μέρους μελών. Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την θέση ότι η δομική διάσταση της ενδογενούς αντισυμβατικότητας που πληροί εσωτερικεύσεις στερεοτύπων συμπαρασύρει και ενισχύει δράσεις για το πραγματικό περιεχόμενο του διακυβεύματος που δομεί τις εναλλακτικές δράσεις.

Είναι πρόδηλο Συμπολίτισσες & Συμπολίτες ότι, η επιτακτική δομική συνιστώσα του συστήματος, δομεί, προβάλει και στοιχειοθετεί μιά μεταμοντέρνα εκδοχή όπου ανελίσσει επεκτατικά την πρόσθετη δόμηση για τις καθημερινές επιδιώξεις που συμβάλουν σε ενεργή διάθεση μπρός στο έργο. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι, η σύγκλιση στο άνω φράγμα του ελάχιστου κάτω φράγματος μιάς σύνολης δομής συνεκτικής, πυκνής και συμπαγούς, προσάπτει ισχυρές ενδείξεις για γενικευμένες προσεγγίσεις μιάς κοινωνικής πλήν καθολικής δράσης συνόλου. Μπορεί να θεωρηθεί ως πάγια αρχή που προάγει την πολιτική ενάργεια, ο πραγματικός δομικός συντελεστής πράξεων και έργων που συνδέονται λογικά και δομικά, όμως, συνιστά μόρφωμα έστι ώστε να διανθίζει την προοπτική της ανάπτυξης και δράσης των αντικειμένων μέσα από αυστηρές δομικές ενδοαναπτυξιακές αντιφάσεις του συστημικού πράττειν.

Ανεξαρτήτως της εκάστοτε προσωπικής προσέγγισης, η διαμέριση σε κάθε συνολική οντότητα που έχει πεπερασμένη υποκάλυψη για κάθε άπειρη κάλυψη, εξαρτά την κλειστότητα με την συμπάγεια των ιδιοτήτων που προβάλουν ως αλήθεια για την ενδοατομική κοινωνική διαστρωμάτωση του όντως όντος.

Συμπολίτισσες & Συμπολίτες, αν δεν είστε οπαδοί κομμάτων, θρησκειών, ομάδων, αν δηλαδή είστε πραγματικά ελεύθεροι, το «Χάος» είναι εδώ για να εκθεμελιώσει όλο το σαθρό οικοδόμημα. Ελάτε μαζί μας να αυτοδιαχειριστούμε την πόλη μας.

 
ΤΟΥ “ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

 

-Λεωφόρος Βέϊκου