e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των αστικών θεσμών οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες που τους έχωσε το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Η επανεμφάνιση των φασιστών σε μια περίοδο οξυμένων ταξικών αντιθέσεων και έπειτα από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων, επιβολών και κρατικών προσταγών δεν είναι τυχαία.

Προερχόμενος από τα πάνω ο φασισμός δρα σε συνεργασία με την αστική τάξη και αποτελεί λύση ανάγκης, όποτε η αστική δημοκρατία δυσκολεύεται να εδραιώσει την κυριαρχία της, ενώ, αντίστοιχα όταν ξεφεύγει του ελέγχου της τον “καταδικάζει” υποδεικνύοντας την πρωτοκαθεδρία της και επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θεωρία των δύο άκρων ταυτίζοντας εξουσιαστές με εξουσιαζόμενους. Συγχρόνως, όμως, ο φασισμός στελεχώνεται και δυναμώνεται ιδεολογικά από τα κάτω από άτομα που αναλαμβάνουν το ρόλο του εκφοβισμού, της καταστολής αγώνων και της διαίρεσης των καταπιεσμένων με φυλετικά, έμφυλα ή άλλα ρατσιστικά κριτήρια.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες προσπαθούν να αποκτήσουν λόγο και πάτημα στο δημόσιο χώρο. Περιστατικά σαν αυτά στη Σταυρούπολη και στο Ηράκλειο αποδεικνύουν ότι πρέπει να απαντήσουμε άμεσα. Γι’ αυτό καλούμε αντιφασιστική πορεία στον ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου, την 1η Νοέμβρη, όταν οι φασίστες συγκεντρώνονται στη μνήμη των δύο φασιστών που εκτελέστηκαν και συγκέντρωση στον Άγιο Ανδρέα στη Λαμπρινή, που πέρυσι δέχθηκε άγρια καταστολή, καθιστώντας σαφές πως δε θα τους αφήσουμε να τριγυρνούν στις γειτονιές μας.

Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, 17:00

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11, ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΗΣΑΠ), 18:00