e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που φιλοξενείται στο e-galatsi,μάθαμε ότι πέντε κορυφαίοι  του Δήμου και  "δεκάδες εθελοντές  , με θετική ενέργεια, «έδωσαν ζωή» σε 1300 νέα δέντρα με σκοπό να δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΑΛΑΙ ένας νέος πνεύμονας πρασίνου"

Το δελτίο συνοδεύεται και από φωτογραφία  στην οποία δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε πρόσωπα γνωστά.  Προφανώς θα πρόκειται για μέλη  του... ελληνόγλωσσου   we4all  που  είχε αναλάβει το ...έργο. Στην ιστοσελίδα ,πάντως,  αυτής της Μ.Κ.Ο.  εντοπίσαμε και την συμπάθεια , συμμετοχή ορισμένων Γαλατσιωτων οικολόγων. 

Η Ελληνολατρεία , μας εμπόδισε να καταλάβουμε επακριβώς  το ρόλο και την αποστολή  της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. 

Ενώ  η δενδροφύτευση αφορούσε στο Γαλάτσι, οργανισμοί  σαν την ΔΡΑΣΗ, με γνωστή την οικολογική συνείδηση των μελών της ( υιοθετημένα...) δεν προσκλήθηκαν.Η συμμετοχή του προέδρου της οικολογικής ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ  Στ. Μπακάλη ήταν προσωπική.

Τόσες δενδροφυτεύσεις που  έχουν  πρασινίσει το περιαστικό δάσος μας, έχουν πραγματοποιηθεί από Γαλατσιώτες . Τώρα δεν… χρειάζονταν (!). Αρκούσε η we4all (!).Εκτός  και  η δημοσίευση της δενδροφύτευσης  υποκαθιστά την πρόσκληση!.                                   
Περάσαμε να δούμε το έργο. Δεν θα σταθούμε στο  είδος των φυτών . Όμως, στεκόμαστε στον χώρο που  <<φιλοξενήθηκαν >> τα φυτά.Η δενδροφύτευση περιορίστηκε  στον  εσωτερικό μόνον χωρο που περικλείεται από τον  κυκλικό διάδρομο όπου  περπατάνε οι  πολίτες. Να ελπίσουμε ότι τα φυτά θα ζήσουν, ότι θα βρεθεί τρόπος ποτίσματος το καλοκαίρι  και ότι θα εκδηλωθεί η επιμέλεια  για την περιποίηση  του χώρου, κάτι που δεν συμβαίνει με τις ένθεν  κακείθεν  πρασιές της λεωφόρου.

Απορία μεγάλη προκαλεί γιατί έμεινε εκτός  δενδροφύτευσης, ο μεγάλος προσφερόμενος ακάλυπτος  <<ορεινός>> χώρος, όπου τώρα ,στην  κορυφή του, βλέπουμε παρατημένους κουβάδες, απέναντι ακριβώς  από την  περιφραγμένη είσοδο του christmas theater. 

Προφανώς  τον χώρο τον ... χρειαζόμαστε,  (όχι για << μπαλόνι >> ), για πάρκινγκ αυτοκινήτων  για τις μεγάλες – μεγάλες εκδηλώσεις .  Βέβαια, πάρκινγκ  με οριοθετημένες θέσεις υπάρχουν. ΝΑΙ, αλλά οι σχεδιαστές του ΠΑΛΑΙ δεν φαντάστηκαν ότι αυτοί που θα έρχονταν, ξέρουν πολύ περισσότερα  για ενοικιαστές που φέρνουν  έσοδα. Άλλωστε στον αστερισμό της << πράσινης ανάπτυξης >>  ζούμε  και σε αυτή φθάνουμε  με την λογική των  << πάση δυνάμει >> εσόδων .


 ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

  • Περισσότερα του ιδίου 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη