e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

  

Πεζοπορώντας προ ημερών την Λεωφόρο Βέϊκου, κατευθυνόμουν προς την βίλλα Βιαρόπουλου για να δώ το ακριβές σημείο του δρόμου από το οποίο θα εισχωρήσει ο μετροπόντικας εντός του εδάφους για ν’ αρχίσει να φτιάχνει την στοά του πολυπόθητου Μετρό.

 

Επειδή δεν γνωρίζουν οι μηχανικοί και οι γεωλόγοι τις μυστικές στοές της Αθήνας παρά μόνο ένα μέρος αυτών, θα τους προτείνω να σκάψουν με την δέουσα προσοχή ώστε να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην μεγάλη στοά που έρχεται από την Έμμορφη Εκκλησιά. Δεν θα πω εννοείται από που ξεκινά η στοά για να φτάσει στην Έμμορφη Εκκλησιά, δεν είναι του παρόντος αυτή η πληροφορία και δεν χρειάζεται άλλωστε οι αδαείς να γίνουν γνώστες κρυμμένων καλά μυστικών. Ας κάνω εδώ όμως μία μικρή ακίνδυνη αναφορά: Στο χώρο νότια της Έμμορφης Εκκλησιάς, ο οποίος σήμερα, εδώ και δεκαετίες δηλαδή είναι ένας απλός επίπεδος χώρος, κρύβει στα σπλάχνα του μία είσοδο της προαναφερόμενης στοάς η οποία έχει κατεύθυνση από βορά προς νότο. Μεγάλου μήκους, ξεκινά από ………. και φτάνει έως τ…………….. Ποιοι και γιατί σφράγισαν την στοά, δεν το γνωρίζω, ίσως να είναι οι ίδιοι που χρόνια μετά, σφράγισαν το ανάκτορο της αρχαίας Πελλάνας. Για τους ανιστόρητους, στην Πελλάνα βρισκόταν το ανάκτορο του Λακεδαίμονα βασιλιά Μενέλαου και της άπιστης πλην πανέμορφης ωραίας Ελένης, που για χάρη της τάχα μου έγινε ο Τρωικός πόλεμος. Σφραγίστηκε όμως γρήγορα η ανασκαφή εκείνη του εκκεντρικού αρχαιολόγου Θ. Σπυρόπουλου για λόγους που αγνοώ εγώ και μάλλον αγνοεί και ο αρχαιολόγος. Γράφω δε εκκεντρικός, διότι ήταν έξω από το σύστημα, που λένε, τράβηξε τον δικό του δρόμο, αλλά η γλυκιά μας πατρίδα τιμωρεί όσους δεν είναι υπάκουα παιδιά. Τέλος πάντων, μακρηγόρησα και πλάτειασα και καλό είναι να επανέλθω.

 

Καθώς λοιπόν πήγαινα ήσυχος την βόλτα μου, εκεί στο ύψος του καφέ 48, ακούω την λέξη «ο Πεζοπόρος». Ταράχθηκα, ποιος με καλεί, σκέφτηκα ακαριαία από τη στιγμή που ουδείς δεν γνωρίζει ποιος είμαι; Για να μην καρφωθώ, δεν σταμάτησα, πήγα μέχρι το παρακείμενο περίπτερο και γύρισα πάλι πίσω, να ειδώ από που προερχόταν η αναφορά του ονόματός μου. Αμέσως κατάλαβα, σε ένα τραπέζι, καθόντουσαν τρείς νοματαίοι, ένα κλιμάκιο μπορώ να πω του Κονκλάβιου. Συζητούσαν, ο προεδρεύων του Κονκλάβιου κάθε Σάββατο, ένας κουκουές και ένας δεξιός (ο σύμβουλος του Δημάρχου). Ο Σύμβουλος, με τα καταπληκτικά λουκάνικα που μας είχε κεράσει προ εβδομάδας περίπου, αποκαλούσε Πεζοπόρο του κουκουέ! Ο Πεζοπόρος ... ο κουκουές της μικρής παρέας γελούσε και διαβεβαίωνε τον σύμβουλο ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Ο προεδρεύων, πήρε το μέρος του κουκουέ, λέγοντας με έμφαση στον σύμβουλο: μα τι λες σύμβουλε, ο Πεζοπόρος είναι αντικομμουνιστής, μπορεί να είναι εδώ ο ……….;

 

Παράγγειλα καφέ arabica, την ποικιλία του εσπρέσο που μου πρότεινε το κατάστημα και έκανα παρά τη θέλησή μου μικρή στάση, να γίνω μάρτυρας σημαντικών γεγονότων. Πράγματι, σε λίγο άφησαν τον Πεζοπόρο στην ησυχία του αν και δεν πείσθηκε ο σύμβουλος από τον λόγο του κουκουέ και έπιασαν τα αθλητικά. Σήμερα το βράδυ, ο Larry King έχει καλεσμένους στο πάνελ του, ανθρώπους της πόλης να μιλήσουν για τον αθλητισμό της. Μάλιστα ο σύμβουλος, ήταν στεναχωρημένος με τον Larry King, διότι σε παλαιότερη εκπομπή δεν τον είχε καλέσει να μιλήσει. Ευτυχώς όμως, απόψε, θα είναι κι αυτός στο γυαλί να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του μιάς και ασχολείται συστηματικά με τα αθλητικά δρώμενα της Ένωσης Γαλατσίου.

 

Με την ταραχή που ένιωσα στην αρχή, ξέχασα το Μετρό και τον μετροπόντικα, ξέχασα τις υπόγειες στοές της Αθήνας. Κάποια άλλη στιγμή όμως θα την κάνω την επιτόπια έρευνά μου στην βόρεια πλευρά της πόλης.

 

Απόψε Larry King, αν με καλέσεις στην εκπομπή σου, θα αποκαλυφτώ, να ησυχάσει και ο σύμβουλος και να μην κατηγορεί λάθος ανθρώπους.

ΤΟΥ  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ "

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου