e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Όταν το 1915 ο Βασιλεύς Κων/νος είχε αρρωστήσει βαριά από τυφοειδή πυρετό, είχαν φέρει πλάϊ του στο κρεβάτι την εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Ο Κωνσταντίνος, στον οποίο είχαν δώσει την τελευταία Μετάληψη, μόλις που βρήκε τη δύναμη να ασπαστεί την εικόνα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ύστερα από λίγες ώρες ξύπνησε νοιώθοντας καλύτερα και μέσα σε μια εβδομάδα είχε γίνει εντελώς καλά.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς  σ ώ θ η κ ε).

Το 1964,το  αντιτορπιλικό "Σφενδόνη" εστάλει κατεπειγόντως να φέρει την εικόνα που δεν είχε μετακινηθεί από την Τήνο από το 1915. Στον Πειραιά την υποδέχτηκαν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όταν η εικόνα έφτασε στο Τατόϊ ο Βασιλεύς Παύλος ανασηκώθηκε στο κρεβάτι του, έκανε το σταυρό του και την ασπάστηκε.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Π α ύ λ ο ς  π έ θ α ν ε). 

Το 2015 η εικόνα είχε σταλεί με το θωρηκτό "Αβέρωφ". Την είχαν υποδεχτεί στον Πειραιά σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο και σύσσωμη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Δημ. Γούναρη.

(Σημείωση δική μου; Τώρα γιατί η μεγαλόχαρη έσωσε τον Κωνσταντίνο κι άφησε τον Παύλο να πεθάνει:)

Ίσως γιά τη διαφορά του εκτοπίσματος. Ο "Αβέρωφ" ήταν πλοίο "της γραμμής" δέκα χιλιάδων τόνων, με κανόνια, φιλαρμονική και παράτες και η "Σφενδόνη" πλοίο όχι παραπάνω από το επίπεδο, ανθυποπλοιάρχου ή Πλωτάρχη.

Στα καθ' ημάς Δημοτικά πράγματα και λαμβανομένου υπόψη του μικρού βεληνεκούς του Μαρκοπούλειου Ναϊδρίου στο άλσος, δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε θαύματα. Όση ευσέβεια και να επιδείξει ο ειρημένος και όση κατανυκτική ευλάβεια να επιδείξει  η κα Ζέρβα,

Κατόπιν τούτων έχω να προτείνω στον "ευαγγελιστή"  Μαρκό κάτι τι το μεγαλειώδες, που θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ως διαχρονικά - από την ίδρυση του Δήμου μας -  Δημαρχόπληκτους Γαλατσιώτες, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το θαυματουργόν ειδικό βάρος μας και να αποκτήσει οντότητα αντάξια των προσευχών προς εκπλήρωση των προσδοκιών μας. 

Προτείνω ο Δήμαρχος μας να πάρει την πρωτοβουλία  να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο και μεγαλοπρεπές έργο της συγγενικής του - ιδεολογικά - Εθνικής Κυβερνήσεως της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών που έμεινε στα χαρτιά και  στις δωρεές των 400.000.000 της εποχής που αναζητούνται αλλά ουδέποτε ανευρέθησαν, καταγραφόμενα πλέον ως οριστικώς απολεσθέντα.

Προτείνω λοιπόν ο ειρημένος να τεθεί επικεφαλής της ανεγέρσεως του τάματος του Έθνους στα Τουρκοβούνια  ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

·  Τότε κι εμείς οι ευσεβείς θα μπορούμε να ζητάμε θαύματα για το έρμο και άτυχο  Γαλάτσι μας, αφού η συμμετοχή μας δια του εμβληματικού μας Δημάρχου θα προσλάβει καθοριστική θαυματουργική προτεραιότητα.

 

Γαλάτσι 1η Φλεβάρη - Κουτσοφλέβαρου - 2022

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

Οι φιλοτεχνούντες την επικοινωνία του Χιονάτου που φτυαρίζει, παραπέμποντας στην πάλαι ποτέ ρήση του σουσουδισμού " κοιτάτε με γειτόνισσες", ας του εξηγήσουν ότι χρήσιμος και επιτυχημένος CEO* είναι αυτός που αξιοποιεί τις υπηρεσίες και όχι αυτός που τις αδρανοποιεί και τις υποβαθμίζει.

Εκτός εάν η γενική απαξίωση των υπηρεσιών χτίζει το άλλοθι των απευθείας αναθέσεων.

 

*Ετσι αυτοπροσδιορίζεται ο ειρημένος. Δηλαδή μάνατζερ. Και καμαρώνει  γι αυτό ο ερίφης.