e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Αγαπητέ μου, 

παρότι δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ακουστικό σας προϊόν, εν τούτοις το διασταύρωσα και από πλησιέστερους στον χώρο του διαλόγου και μάλιστα έντονου, μεταξύ του Δημάρχου και του Κου Τσουπάκη.

Το ρηθέν " δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω στον κάθε Κατσώνη που καλείς στην εκπομπή σου" υπό του, πότε ανεβασμένου στην κορυφή του λόφου που έχει σχηματιστεί από τις "κουτσουλιές" του και πότε επί του δίτροχου "πώλου-όνου" με το οποίο διατρέχει οριζοντίως, καθέτως και ανάποδα την "Γαλατσιώτικη επικράτειά"  Δημάρχου, προς επίρρωση του υπό της μαντάμ Σουσού ρηθέντος "κοιτάτε με γειτόνισσες",

Ίσως συνιστούσε ζήτημα επί προσωπικού, αν  δεν ήταν ο κανόνας του. Να μην απαντάει σε κανένα και πουθενά κρυπτόμενος. Κάτι σαν τα μικρά παιδιά που όταν κάνουν επιλήψιμες πράξεις, κρύβονται για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Και πως να μην κρύβεται όταν εγκαλείται για πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν λαϊκισμό, φαυλότητα και εμμονή σε νταραβεριτζίδικου και μεταπρατικού χαρακτήρα δοσοληψίες. 

Τι να απαντήσει στους γονείς και τα παιδιά που καθ' υποτροπή πετάει έξω στα ανοιχτα μεσα στο χειμώνα για να νοικιάσει το χώρο. 

Τι να απαντήσει όταν ως άλλος φαρισαίος-υποκριτής, πουλάει ευσέβεια καταπατώντας δημόσιο και δασικό χώρο για να εγκαταστήσει ναϊσκο προς εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων εστίασης.

Και μάλιστα να προαναγγέλλει την νομιμοποίηση της παράνομης φαυλότητας από την ομόσταυλή του κεντρική εξουσία, η οποία με τη σειρά της  με φωτογραφική διάταξη μέσα στη νύχτα ( δουλειές της νύχτας που λέμε), νομιμοποιεί την παρανομία.

 Εύγε λοιπόν στον καταφερτζή και τους πάτρωνές του.

Τι να απαντήσει όταν αδρανοποιεί μηχανήματα και Δημοτικό προσωπικό, προκειμένου να κάνει απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες (κάποιες εξ αυτών εντελώς τυχαία συστάθηκαν ως εταιρείες λίγο πριν τις αναθέσεις) για έργα που τα προηγούμενα χρόνια διεκπεραίωνε με απόλυτη επάρκεια το προσωπικό του Δήμου. ( Π.χ. εορταστικός στολισμός, αποκομιδή κλαδιών  καθαρισμός κάδων κλπ).

Τι να απαντήσει όταν μεθοδεύει την συρρίκνωση των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών συλλόγων του Γαλατσίου για να προκύψει χώρος προκειμένου να εξυπηρετήσει ομόσταυλους και αμφιλεγόμενους επαγγελματίες ποδοσφαιροπαράγοντες..

Τι να απαντήσει όταν δίκην Γκρούεζα, συνεχίζει να πληρώνει διά του Δημοτικού ταμείου εργολαβίες για έργα που έχουν ακυρωθεί από τα έργα του ΜΕΤΡΟ που εξελίσσονται.

Τι να απαντήσει όταν δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά μας προκειμένου να μη σωριαστούμε από τις πλάκες των πεζοδρομίων που εξέχουν και από τις λακκούβες που χάσκουν ελλείψει πλακών που έχουν από καιρό δραπετεύσει, στη Γαλατσίου και στα στενά, περιοχή για την  οποία έχω προσωπική εικόνα και υφίσταμαι  τις συνέπειες της εγκατάλειψης. 

Επειδή ο καιρός των εκλογών επέρχεται, κάποια στιγμή την ανάγκη φιλοτιμία ποιών ίσως αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι έχει εξασφαλισμένη την δημοφιλία που τεχνηέντως καλλιεργεί λαϊκίζοντας ασύστολα και πουλώντας καθρεφτάκια και μακέτες  που παραπέμπουν στο μέλλοντα και πολύ μέλλοντα χρόνο και να συνεχίσει να κρύβεται και να κρύβει τα προβλήματα και την ανεπάρκειά του στον ενεστώτα χρόνο.

Ανεπάρκεια προκλητική με αρνητικές συνέπειες στο βιβλίο της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών. Βιβλίο που έχει για εξώφυλλο την φωτογραφία του.

Αγαπητέ μου "πεζοπόρε" 

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες προκειμένου να προχωρήσω στην σύνταξη του συγκεκριμένου πονήματος.

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ