e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Είχε ανακοινωθεί ότι  τρεις επώνυμες προσωπικότητες ( μούρες ) θα    κατέβαιναν από  τους θώκους τους, και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, στις 8 το βράδυ,  θα κατέβαιναν στον λαό και θα προσγειώνονταν  στο Παλιό τέρμα στο Γαλάτσι , σε   << μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης>>

Επρόκειτο για τους περιώνυμους, υπερεκτεθειμένους, υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη  και τον  Περιφερειάρχη Αττικής     κ. Γιώργο Πατούλη.                                                                                                                

Μαζί τους ,ο τελευταία αναρριχηθείς στο στερέωμα της προβολής ,   Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, που, ως γνωστό,  ΄ έχει ...προσφέρει πολλά στην πόλη μας με κατάπτυστες τροπολογίες , όπως το παράνομο ναϊδριο μέσα στο Άλσος και  τον Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμάτων  (ΣΜΑ ).

Αυτή η τριάδα,  , κάλεσε τους δημότες    να προσκομίσουν στο παλιό τέρμα διάφορα υλικά ,ενώ λόγω   της εξαιρετικής ...αγάπης που έχουν στους  Γαλατσιώτες  δεν παρέλειψαν να κουβαλήσουν και τα << πλούσια >> δώρα τους: 3 ηλεκτρικά ποδηλατα, 3 smart watches, 3 action cameras.                                                           

Τονίζονταν, ακόμη, στην πρόσκληση  : << Επίσης, θα υπάρχει καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά, των οποίων τα 3 καλύτερα  έργα θα κερδίσουν 3 ηλεκτρικά ποδήλατα!!!>>.
Στην ανακοίνωσή τους φρόντισαν να  προσφέρουν δύο φορές  << 3 ηλεκτρικά ποδήλατα  >>, χωρίς να προκύπτει  ο πραγματικός αριθμός, δηλαδή αν πρόκειται για  << 3 >> ή  << 6 >>ηλεκτρικά   ποδήλατα. Με την φόρα που έχουν και οι τρεις σπουδαίοι παράγοντες  , είναι ικανοί τα << τρία >> να τα κάνουν << έξι >> και αντίστροφα!!!                                                                              
Στα υψηλά στρώματα όπου κυλιούνται οι αστέρες της πολιτικής πολλά μπορεί να κατορθώσουν !

Παρουσιαστής της εκδήλωσης, ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος , ενώ ο κατ εξοχήν αρμόδιος Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος φερόταν  απλά ως  ο τέταρτος της  ομάδας.  

Δεν γνωρίζουμε το επίπεδο των σχέσεων του  Δήμαρχου  με τον  Περιφερειάρχη και  αυτών που προσφέρονται για την  εξομάλυνσή τους. 

Αυτό που  γνωρίζουμε είναι ότι, στην πράξη ,  η ανακύκλωση είναι άγνωστη   έννοια - όρος στην Γαλατσιώτισσα –Γαλατσιώτη.  Οι υπάρχοντες   έγχρωμοι κάδοι αποτελούν    << άλλοθι >> ανακύκλωσης, η δε διαχείριση των σκουπιδιών  δεν προάγεται  με τα προεκλογικά επικοινωνιακά τρικ  του Άδωνι, του Πατούλη, του Σκρέκα.                                         

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, οφείλει, να αναγνωρίσει την καθυστέρηση της πόλης, να απευθυνθεί θεσμικά - συστηματικά στην κοινωνία, να καταφύγει στην γνώση,  και να  την  παράσχει με ειλικρίνεια και ευθύνη στους Δημότες  για  να προωθήσει το μεγάλο έργο  της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων ( - διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση κ.λ.π. ). 

 

ΥΓ : Η συλλογικότητά μας παραπέμπει τον αναγνώστη στη προηγούμενη δημοσίευσή μας <<Η εκδίκηση των σκουπιδιών >>.
Ε, όχι και πρωτότυπο; Ανάλογο αυτού  που εγκαταστήσατε υπάρχει στην γειτονιά μας ,στην πλατεία Κυψέλης(  και αλλού )  εδώ και 8 - 9 χρόνια!

 

 "Ριζοσπάστες  Γαλατσίου"