e-Galatsi

σερφάροντας στο ΓαλάτσιΕίσαι Έλληνας, είσαι και Γαλατσιώτης!.                                                                                    
Παρακολουθείς, το πολιτικό- δημοτικό γίγνεσθαι τόσο  στο κέντρο της πολιτικής,  αλλά  και στο Γαλάτσι.  
Στο κέντρο της πολιτικής ,προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα παράλογα που συμβαίνουν με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.                                                                
Το 2015 ,ο Τσίπρας ,διάττων τότε αστέρας του  πολιτικού συστήματος, με σαφή προσωπική  υπεροχή  έναντι του Μητσοτάκη, υποσχέθηκε αριστερή πολιτική, ψηφίστηκε  και  ανέλαβε πρωθυπουργός.      
                                                                                                                                                      

Κοντά στα 4 χρόνια, το 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε  και η κυβέρνηση  πέρασε στον Μητσοτάκη. Και, έκτοτε ,  ζούμε το παράδοξο :                        
Ενώ η  εξουσία φθείρει, ενώ   η κυβέρνησή Μητσοτάκη   είναι  βυθισμένη στις αμαρτίες της  ,ο Μητσοτάκης  ,μετά 4 περίπου χρόνια  πρωθυπουργός,  παραμένει δημοσκοπικά  συνεχώς μπροστά από τον Τσίπρα . Η στήριξη που τυγχάνει από τα ΜΜΕ δεν φθάνει για να ερμηνεύσει  αυτό το μη φυσιολογικό, μη αναμενόμενο γεγονός.
Φαίνεται πως ακόμη υφίσταται ένα  υπολογίσιμο ποσοστό  πολιτών ( απογοητευμένων ή όχι ) Που ,πέραν άλλων λόγων (  αριστερή ή συντηρητική πολιτική, αξιοπιστία του αρχηγού...)  , αποφασίζουν  και από την πρόταση  εξουσίας που κάθε κόμμα  προτείνει.                                                                               
Φαίνεται ότι μόνον με την  υποβολή   ρεαλιστικού και συνάμα ριζοσπαστικού προγράμματος που θα αγγίξει τον προβληματισμένο  πολίτη θα  επέλθει    αισθητή αλλαγή στις δημοσκοπήσεις.    
                         
Εδώ προκύπτει το βασανιστικό ερώτημα :
Στις δοσμένες συνθήκες, , είναι εφικτό,  τέτοιο πρόγραμμα;   

Ο Τσίπρας , που  εισπράττει τις συνέπειες της συμβιβαστικής πολικής των μνημονίων που  αποδέχτηκε ,μπορεί ακόμη και να ξαναγίνει  πρωθυπουργός της Ελλάδας, όμως αριστερή πολιτική , χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή και στήριξη  μίας  σημαντικής μερίδας συνειδητών   πολιτών  που θα πιστεύουν  σε νέο όραμα δεν θα μπορέσει( η κυβέρνησή του ) να  εφαρμόσει . Και εννοώ πολίτών  ,όχι ψηφοφόρων

Αντίστοιχα,  στο Γαλάτσι, ο Γερμάνος Μελισσουργός,  κουμπάρος ,φίλος και συνεργάτης-του Δήμαρχου Γιώργου Μαρκόπουλου  έχει , από καιρό , αποχωρήσει  από  τον συνδυασμό του Δήμαρχου και πρόσφατα δήλωσε ότι  θα διεκδικήσει την ψήφο των Γαλατσιωτών  για να γίνει δήμαρχος.                                                       
Το βάθος της διαφωνίας του,  το ιδιαίτερο στίγμα του, το διαφορετικό που προτείνει  δεν έχουμε εντοπίσει, παρότι παρακολουθήσαμε την  συνέντευξή του στην τοπική τηλεόραση , στον Μ.Τσουπάκη.                         
Όμως, για να γίνεις δημοφιλέστερος  του νυν Δήμαρχου και να τον εκτοπίσεις από τον θώκο , πέραν των γνωστών ψηφοθηρικών μεθόδων που κατεβάζουν το δημόσιο ήθος, απαιτείται το δικό σου διαφορετικό πρόγραμμα βάσει του οποίου   θα διοικήσεις τον Δήμο..     

 Και εδώ  στα δημοτικά, τα  πράγματα είναι ξεκάθαρα . Δεν αρκεί να  διακηρύξεις ότι θα είσαι καλύτερος διαχειριστής. Οφείλεις να κάνεις γνωστά τα βασικά στοιχεία τη δημοτικής  πολιτικής αναφορικά με την κοινωνία ( συμμετοχή – διαφάνεια ....), τον μηχανισμό  του Δήμου( προσωπικό ..), την κατανομή των  θέσεων ευθύνης ( σε άξιους ή σε κομιστές ψήφων; ).......

Φαίνεται πως για να διώξεις από την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις  τους Μητσοτάκη και Μαρκόπουλο , προϋπόθεση τυγχάνει   το << άλλο >> πρόγραμμα  , το  << διαφορετικό.. >> , που οφείλουν να παρουσιάσουν οι διεκδικούντες  την πρωτιά.                                                            

Τέλος ,αριστερή πολιτική  σημαίνει βαθιές, ριζοσπαστικές τομές και ρήξεις, ενοχλητικές  όχι μόνον στους έχοντες αλλά και σε ευρύτερα  κατεστημένες αντιλήψεις . 
 Ιδιαίτερα στην υπερχρεωμένη χώρα μας, αποτελεί   αφέλεια  να περιμένουμε πραγματική αριστερή πολιτική  και << εθνική ανάκαμψη >> με τις γνωστές απλές  διαχειριστικές πολιτικές,  κάτω από την  εποπτεία των δανειστών. Αυτό που θα βιώνουμε είναι συνεχόμενα πάνω – κάτω, μπρος- πίσω, εξαγγελίες– υποσχέσεις – απογοητεύσεις.....

Εκτός και...

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

.