e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Μιά σειρά από αναρτήσεις ενταύθα του και "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ' αναγραφόμενου, 
κεκράχτη συγκεκριμένης ιδεολογικοπολιτική προσέγγισης των τοπικών και όχι μόνο πραγμάτων, απαιτούν απαντήσεις.


Είναι φανερό και στους πιό αφελείς ότι πέρα από τις αποπροσανατολιστικές δολιχοδρομικές αναφορές του ο σκοπός και η αγωνία του είναι να περάσει υποδόρια την πολιτική του στράτευση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο .

Κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του επιχειρεί να το 'παίξει' υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών για να ψαρεύει σε θολά νερά.
Μία στο καρφί και μια στο πέταλο για να καταλήγει "πεζοπορόντας" στοχευμένα στο δεξιό πεζοδρόμιο, ενίοτε δε και στο αντικομμουνιστικό κυριολεκτικά καλντερίμι

Είναι ένας  'ασπριτζής" της κυρίαρχης μαυρίλας σε κάθε επίπεδο που με επιμέλεια επιδίδεται. Θα του πρότεινα δε αν αποφασίσει να αλλάξει και από "πεζοπόρος " να μην κάνει τόσο μεγάλα άλματα στο πολύ μακρινό παρελθόν και σε άλλους τόπους και χρόνους μακρινούς και να ονοματίζεται Στάλιν.

Ας έρθει πιο κοντά και εντός και ας διαλέξει μεταξύ του "Εθνάρχη" της οκταετίας του 55-63 , τότε που ψήφισαν και τα δέντρα και οι μισοί 'Ελληνες πηγαινοέρχονταν στις ασφάλειες και στα ξερονήσια.
Και αν θέλει να είναι πιο κοντά ακόμα, ας ονοματίζεται Παπαδόπουλος, η Παττακός , η Ιωαννίδης έστω  Θεοφιλογιαννάκος.

Ίσως όμως να του ταιριάζει το όνομα του θεωρητικού της χούντας Γεωργαλά ή και του Σάββα Κωνσταντόπουλου.

Είναι δε γεγονός ότι οι ιδεολογίες κάνουν ζημιά στις τοπικές κοινωνίες όπως αποφαίνεται σε νεότερη παρέμβασή του.
Επ' αυτού ένα παράδειγμα.

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην οποία πέρα από την ιδιότητα του Δημάρχου, ο Μαρκόπουλος παραβρέθηκε και ως πρόεδρος της Ενωσης Αττικής, υπήρξε και μια ομιλία ενός δημάρχου που με οδηγό την ιδεολογία του έβαλε μια σειρά ζητήματα.

Από τα βασικά ήταν τα 6,5 δις ευρώ πόρων που έχουν εισπραχθεί από την κεντρική εξουσία και δεν αποδίδονται στους ΟΤΑ. Όπως και το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία μεταφέρει αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Αποτέλεσμα οι ΟΤΑ να αυξάνουν τους φόρους υποχρεώνοντας τους φορολογούμενους Έλληνες να ξαναπληρώνουν για τις ίδιες παροχές . 

Και όλοι οι δήθεν από ιδεολογικοποιημένοι δημοτικοί άρχοντες "εποίησαν την νήσσαν" αναλαμβάνοντας το ρόλο του 'αυτοφοράκια' .της εγκαλούμενης κεντρικής εξουσίας. και βγάζοντας κάλους από τα παλαμάκια στην ομιλία του αρμόδιου Υπουργού.
Αυτό λοιπόν κατά τον "πεζοπορούντα" είναι υπέρ των τοπικών κοινωνιών.
Θα τον δυσαρεστήσω αλλά αυτό είναι τουλάχιστον ηθικό ποινικό αδίκημα και απιστία έναντι των δημοτών.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν

Γιά την ευθύνη των παραπάνω, ο με ονοματεπώνυμο και ίδια διεύθυνση εδώ και 71 χρόνια Γαλατσιώτης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ

Υ.Γ. 1 Θα πρότεινα από καθαρό ενδιαφέρον για τη σωματική του ακεραιότητα, στον "ΠΕΖΟΠΟΡΟ" κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του να
κοιτάζει μόνιμα μπροστά του γιατί οι παγίδες από τις χάσκουσες πλάκες και τις παγίδες των ξεχαρβαλωμένες ρείθρων  σε όλο το, πλην της
βιτρίνας της Βεΐκου, υπόλοιπο Γαλάτσι εγκυμονούν κινδύνους. Και δεν είμαστε πλέον για τέτοια με δεδομένη τη διάλυση του ΕΣΥ.

Y.Γ. 2 Τέλος θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι χωρίς τις  ιδεολογίες και τους ιδεολόγους, οι κοινωνίες θα ήταν ακόμα στην εποχή της δουλείας..
Και οι ιδεολογίες είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους υποταγμένους  στην δεδομένη δυστοπία από τους "ανυπάκουους" που χάρη σε αυτούς οι
κοινωνίες ελπίζουν.