e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Είναι δημότης Γαλατσίου από το 1976.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία.

Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλίστρια, ιδιαίτερα στον τομέα  δικαιωμάτων των γυναικών και μέλος φεμινιστικών συλλογικοτήτων,

Ερευνήτρια σε θέματα θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας, έμφυλης βίας, trafficking, συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων,

Ακτιβίστρια για θέματα παιδείας, περιβάλλοντος, ελεύθερων χώρων,

Εθελόντρια του Κέντρου Έρευνας & Δράσης για την Ειρήνη στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού,

Ραδιοφωνική παραγωγός στο «ΠορτοκαλίΡαδιόφωνο» της  Αλληλεγγύης.

Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας.

Στο Γαλάτσι έχει πάρει μέρος στους αγώνες για τη διάσωση του πάρκου Ηνιόχου, για τους ελεύθερους χώρους, για την προστασία του δασικού χαρακτήρα και την αναδάσωση των Τουρκοβουνίων, για την απόδοση της χρήσης του Παλαί στους κατοίκους της πόλης. Εκλέχτηκε σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στην τοπική Ένωση Γονέων.

Συμμετέχει στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γαλάτσι από Κοινού».

 

Γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

 

Είμαστε κύτταρα ενός ενιαίου οργανισμού που λέγεται κοινωνικό σώμα. Κάθε μας πράξη και συμπεριφορά επιδρά αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα κύτταρα και στο σώμα ολόκληρο. Κάθε μας πράξη και συμπεριφορά είναι μία πολιτική πράξη. Κάθε μας πράξη και συμπεριφορά είναι μία ψήφος. Μία ψήφος που αλλάζει την κοινωνία και μέσ’ απ’ αυτήν επιστρέφει σ’ εμάς και μας αλλάζει ξανά.

Όταν μιλώ για τα ιδανικά και τις αξίες μου, για τις λύσεις που με εμπνέουν, για την κοινωνία που ονειρεύομαι, ψηφίζω με τις λέξεις μου.

Όταν καλλιεργώ αρμονία, ενσυναίσθηση, κατανόηση κι αλληλοσεβασμό με την οικογένεια, τους φίλους, τις συνεργάτριές μου, τους/τις συνανθρώπους μου, ψηφίζω με τις σχέσεις μου.

Όταν σέβομαι και προστατεύω το φυσικό και αστικό περιβάλλον μου, ανακυκλώνω, καταναλώνω μόνο όσα χρειάζομαι, δε σπαταλώ φυσικούς πόρους, ψηφίζω με τον τρόπο ζωής μου.

Όταν συμπεριφέρομαι σε όλες και όλους με αποδοχή και ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, ηλικία, χρώμα, προέλευση, πολιτική ή όποια άλλη ταυτότητα, ψηφίζω για ενότητα και ισότητα

Όταν λειτουργώ με εντιμότητα και συνέπεια, ψηφίζω για διαφάνεια

Όταν προσφέρω υπηρεσία εκεί που υπάρχει υλική ή συναισθηματική ανάγκη, ψηφίζω για αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια  

Όταν σέβομαι τα δικαιώματα των άλλων, στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στο δρόμο, στο διαδίκτυο, ψηφίζω για ασφάλεια

Όταν απελευθερώνομαι από φόβους και προσκολλήσεις, φροντίζω τη σωματική και ψυχική μου ισορροπία, καλλιεργώ το πνεύμα και τη διάκρισή μου, ψηφίζω για υγεία και ελευθερία

Όταν ψηφίζω με φόβο, με επιπολαιότητα, με ανευθυνότητα, για εκδίκηση, με υστεροβουλία, για προσωπικό όφελος, για να πάρω το αίμα μου πίσω, ψηφίζω γι’ αυτές ακριβώς τις αξίες: αυτές σπέρνω στο συλλογικό χωράφι κι αυτές ακριβώς θα θερίσουμε όλες/όλοι μαζί και κάθε άτομο χωριστά.

 

Ψηφίζω -εγώ ατομικά και όλοι/όλες μαζί-  για την κοινωνία που θέλω, κάθε δευτερόλεπτο.

Κι όταν έρχεται η ώρα των εκλογών, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ιερό δικαίωμα και ισχυρό εργαλείο, με την ύψιστη ευθύνη.

Γιατί κάθε ψήφος στην κάλπη, αλλά και η αποχή από αυτήν, δεν είναι μια προσωπική επιλογή. Αλλάζει την Πολιτεία και μέσ’ απ’ αυτήν επιστρέφει στο κοινωνικό σώμα και μας αλλάζει ξανά. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, ανάλογα με την επιλογή μας.

 

Στις εκλογές της 21ης Μάη είμαι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί είναι το κόμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις παραπάνω αρχές, που είναι οι προσωπικές μου.

 

Σας καλώ να αποσύρετε την ενέργεια, τη συμμετοχή και τη στήριξή σας απ’ όσα δεν θέλετε να υπάρχουν στην κοινωνία μας.

 

Σας καλώ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

για μια κοινωνία Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης