e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την χειμωνιάτικη , συννεφιασμένη Κυριακή 17 Δεκέμβρη , πρωί -πρωί, ένα πούλμαν κατάφορτο  με παιδικά παιχνίδια, ξεκίνησε από το Γαλάτσι, γιά την Φαρκαδόνα Θεσσαλίας (πλημμυρισμένο χωριό – Δήμος, χτυπημένο από την θεομηνία).
Επέβαιναν   άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ ( μέλη και φίλοι ) σε πούλμαν του γραφείου Μαυρογιάννη, την δαπάνη του οποίου  καλύπτει ο   Δήμος Γαλατσίου!                                                                                                                                               
Σκοπός: Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν ηθικά τους δεινοπαθούντες κατοίκους των πλημμυρισμένων χωριών της Θεσσαλίας  , με την προσφορά ενός  δώρου – παιχνίδι  σε κάθε μικρό παιδί της περιοχής! .

Τα δώρα, με μέριμνα της ΔΡΑΣΗΣ , συγκεντρώθηκαν  από κατοίκους στο Δημαρχείο Γαλατσίου , στο πλαίσιο μουσικής εκδήλωσης  με τον Αντώνη Χατζηγιάννη.                                                             

Παρά τον χειμώνα, την κουραστική  διαδρομή και τις ...ιώσεις , η ενέργεια αυτή του Δ.Σ .της ΔΡΑΣΗΣ,  δεν παρέμεινε  στο επίπεδο μίας επαινετής εντυπωσιακής  πρωτοβουλίας . Εξελίχθηκε  σε κάτι πρωτόγνωρο , πολύ πέραν από  συνηθισμένες τυπικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης.                                                                                                                                              

Η υποδοχή  που έτυχε η αντιπροσωπεία  της ΔΡΑΣΗΣ από τους/τις εκπαιδευτικούς (δασκάλες κ.λ.π. ), από τον τοπικό   Σύλλογο Γυναικών και από τους συγκεντρωμένους κατοίκους, κυρίως όμως από τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείων   και Δημοτικών υπήρξε εξαιρετικά ζεστή, ενθουσιώδης, πρωτόγνωρη .Οι καταγραφές  που σημειώθηκαν  έχουν  τα στοιχεία της αποδοχής της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ειλικρίνειας, της αυθεντικότητας , της απουσίας κάθε ίχνους σκοπιμότητας και προβολής .
Μέσα στο φορτισμένο  κλίμα , έγιναν  ομόθυμα αποδεκτές  οι δύο προτάσεις της ΔΡΑΣΗΣ ( ο  φορέας δίνει  <<συνέχεια >> στις ενέργειές του).                                                                

Η ΔΡΑΣΗ    προκηρύσσει διαγωνισμό παιδικού  παραμυθιού -ζωγραφικής μεταξύ μαθητών  Δημοτικών –Νηπιαγωγείων της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας .                                                                          

Η ΔΡΑΣΗ αδελφοποιείται με φορείς του Δήμου Φαρκαδόνας ( Σύλλογος Γυναικών  κ.α.). Οι βραβεύσεις των μαθητών και  το τελετουργικό  της αδελφοποίησης θα αποφασιστούν από κοινού  σε εύθετο χρόνο.  

Στη μοναδική ατμόσφαιρα ,αποτυπώνονταν   η άδολη  σχέση που δημιουργήθηκε  μεταξύ  άγνωστων , μέχρι προ τινος, που ταπεινά έρχονται και   εκδηλώνουν την πραγματική έγνοια τους, στους δεινοπαθούντες  συνανθρώπους  τους που,  οι τελευταίοι αισθάνονται ότι αυτοί οι άγνωστοι είναι τώρα πραγματικοί φίλοι τους που  δεν τους λύνουν το πρόβλημα, τον σκέπτονται όμως  .Και δεν θα διστάσουν να  προσθέσουν την φωνή τους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντί τους. 

« Δεν ξέρουμε, ούτε είναι της στιγμής αυτής , αν   ο  ανεπτυγμένος σήμερα άνθρωπος με τις γνώσεις που έχει στην  διάθεσή του,,  με την τεχνολογία  που .έχει αναπτύξει θα μπορούσε αν όχι να προλάβει το κακό, ίσως  μπορούσε να το μετριάσει. 
Είναι, όμως, της στιγμής, η απαίτηση  να  επουλωθούν οι πληγές, να αποκατασταθεί η ζωή των πληγέντων κατοίκων, να επιταχυνθούν οι  λύσεις και τα μέτρα που ανακοινώνονται, να υλοποιηθούν οι αποφάσεις.                                                                                       
Με την συμβολική μας αυτή κίνηση, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε  ότι    είμαστε κοντά σας,  στα παιδιά, στους γονείς, στους ηλικιωμένους, τους ριζωμένους στον τόπο τους κατοίκους  στην προσπάθεια που καταβάλλετε  να ξαναγίνει ζωή , η ζωή στα χωριά σας, στην περιοχή σας.                                                                                                                                                   
Αποτελείτε  πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας. Και η Ελλάδα οφείλει  να ξεπερνάει τις πληγές, να  ανορθώνεται  και να  βρίσκει τον δρόμο της
»

Ήταν τόσο πλούσιο  το θετικό κοινωνικό φορτίο με το οποίο επέστρεφαν οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ , που στο πούλμαν της επιστροφής, όλοι τους  θέλησαν να  το αποτυπώσουν  περιληπτικά σε ένα κομμάτι χαρτί, καθένας. Τα σημειώματα  αυτά το Δ.Σ.  της ΔΡΑΣΗΣ , τα θεωρεί σημαντικά  ,θα τα αξιοποιήσει.

 

                                                       

Το Διοικητικό Συμβούλιο