e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Κύριε Υφυπουργέ,

Διαβάσαμε σήμερα συνέντευξη που παραχωρήσατε στην ΕΡΑ σπορ 101,8 όπου ενημερώσατε τον Ελληνικό λαό και συνεπώς εμάς τους κατοίκους Γαλατσίου ,Ν. Ιωνίας και Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικής κοινότητας του Δ. Αθηναίων, ότι έχετε βρεί λύση με την ΑΕΚ ώστε να χρησιμοποιήσει το κλειστό του Γαλατσίου, χωρίς να διευκρινισθεί από πότε . Ακόμη ότι η ΑΕΚ αναμένεται να επενδύσει 2.000.000 ευρώ  στην ολυμπιακή εγκατάσταση.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα έχετε  αναφέρει : 

 

" Η ΑΕΚ  μιλάει για επένδυση δύο εκατομμυρίων ευρώ  και ακριβώς  επειδή οι καιροί είναι τέτοιοι που δεν  πρέπει να αφήνουμε τα γυμναστήρια να ρημάζουν οφείλουμε να συμπράξουμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία .Έχει συμφωνηθεί μία μέση λύση  που θα δίνει το γυμναστήριο το πρωί  στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία της περιοχής  και από το μεσημέρι και μετά θα στεγάζει τα τμήματα της ΑΕΚ’’. 

Κύριε  Κοντονή,                                                                                                                                                                                    

Ως επί κεφαλής ενός τομέα που οφείλει να αγωνιά για την "υγεία"  της  ασφυκτιούσας σήμερα  νεολαίας και εκπρόσωπος της  " πρώτης αριστερής κυβέρνησης",που καταιγιστικά έχει μιλήσει για διάλογο και συμμετοχή της κοινωνίας ,οφείλετε να ενημερώσετε: 

Με ποιους διαβουλευτήκατε πριν μιλήσετε για ‘’ συμφωνία’’.Δεν αναφερόμαστε βέβαια  στην ενδιαφερόμενη  " άλλη πλευρά ", ούτε στην οικονομική επιφάνειά της, ούτε  στην αξιοπιστία της, ούτε στην ταυτότητά της  ( επαγγελματική η ερασιτεχνική ) .                                                                                                                                                

Αυτό που οφείλετε να δηλώσετε είναι με ποιους μιλήσατε και συμφώνησαν ,ποιοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μαζί σας .Μιλήσατε, άραγε, με εκπροσώπους του κινήματος και των φορέων της περιοχής, μιλήσατε με τους Δήμαρχους της περιοχής μας, μήπως με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι χθες ήταν μαζί μας  και ορισμένοι είναι κάτοικοι της περιοχής μας;

Τι είδους και πόσο σοβαρή είναι μία συμφωνία, όταν "η ΑΕΚ… μιλάει" για επένδυση δύο εκατομμυρίων ( !) και μοιράζει το χρόνο απασχόλησης της εγκατάστασης με τόσο παιδαριώδη τρόπο; Κάποιοι, εδώ, σε εποχή "αριστεροσύνης" φαίνεται να βρήκαν τρόπο ξεπεράσματος της μνημονιακής συμφωνίας  της 20.7.15 ( ! ) που ασχολήθηκε και με το ΠΑΛΑΙ του Γαλατσίιου !                                                                                          

Κε υφυπουργέ,                                                                                                                                                                                  

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η ιστορία της εγκατάστασης είναι ταυτισμένη με την ιστορία των Δήμων μας και έχει χαρακτηρισθεί από  τις κραυγαλέες διαβεβαιώσεις πρωθυπουργών ,Υπουργών και Δημόσιων παραγόντων ( μεταξύ αυτών πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εξέχουσες σήμερα  θέσεις), ότι το ΠΑΛΑΙ χτίσθηκε για αθλητισμό και  πολιτισμό της νεολαίας της πολύπαθης, χωρίς κρατική μέριμνα- φροντίδα   περιοχής .Οποιαδήποτε  απόπειρα για  άλλη λειτουργία, πέραν της κοινωνίας, θα βρει απέναντί της και την Ελληνική δικαιοσύνη. Το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε να σας ενημερώσει για τους λόγους των αποτυχημένων διαγωνισμών ιδιωτικοποιήσεως( ουσιαστικά ) της εγκατάστασης.    

Κε Υφυπουργέ ,                                                                                                                                                                      

Ίσως είστε θύμα συμβούλων σας, γιατί ακόμη και σε εποχή τρίτου μνημονίου, η τύχη ενός δημόσιου αγαθού - κτήματος δεν μπορεί να γίνει με αποφάσεις και διαδικασίες που πάσχουν από προχειρότητα και έλλειψη γνώσης. Ίσως έτσι κινούνται τα πράγματα στον επαγγελματικό αθλητισμό και στις ΠΑΕ. Στις τοπικές ,όμως, κοινωνίες ΟΧΙ .Εδώ  με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών της χώρας μας, ακόμη  υπάρχει σοβαρότητα, αίσθηση δικαίου και απαίτηση διαλόγου και  αξιοπιστίας στο δημόσιο βίο. Πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ακόμη και ο κ.Θ.Πάγκαλος,ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ.’’Γ.Παπανδρέου ήταν πολύ πιο προσεκτικός όταν έκανε δηλώσεις υπέρ της κοινοπραξίας  Sonae Sierra – Aκροπόλ Xαραγκιώνης ‘’.                                                                                                                                                                    

Αν εμμείνετε στη δήλωσή σας θα  επιβεβαιώσετε ότι σκοπός της κυβέρνησής σας είναι να ακυρώσετε οτιδήποτε είχατε δεσμευθεί προεκλογικά . Εμείς πάντως θα είμαστε εδώ, ανεξάρτητα της σφραγίδας που θα κρατάει ο απέναντι.        

Η  ‘’Κίνηση φορέων και πολιτών Γαλατσίου Ν. Ιωνίας και Ε. ΄Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων  για την διάσωση του ολυμπιακού γυμναστήριου Γαλατσίου ( ΠΑΛΑΙ)"  ,σε συνέπεια με την ιστορία της ,θα συνέλθει με τη λήξη των διακοπών και θα αποφασίσει σχετικά με το θέμα των δηλώσεών σας, όπως και των γενικότερων εξελίξεων για το ΠΑΛΑΙ.

Με τιμή,

Ίκαρος Πετρόπουλος, Ήρας 16 , Γαλάτσι, μέλος του κινήματος της περιοχής.

Κοινοποίηση:

  • κ.  Γεώργιο Μαρκόπουλο, Δήμαρχο Γαλατσίου      
  • κ.  Ηρακλή Γκότση Δήμαρχο Ν. Ιωνίας,                                                                                                                                            
  • κ.  Διονύση Αδαμόπουλο, πρόεδρο Ε. Δημοτικής κοινότητας
  • κ.  Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,                                                                                                                  
  • κα. Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου