e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Συνήλθε την Παρασκευή 4.9.15,στο Δημαρχείο , η ολομέλεια της ‘’΄Κίνησης Φορέων και Πολιτών για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ ‘’ και συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις ,μετά τα νέα δεδομένα  για την αξιοποίησή του.

Δελτίο τύπου         Γαλάτσι 5.9.15

Το Γαλάτσι καταδικάζει και απορρίπτει τη ‘’λύση’’ Κοντονή (για την παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στην ΑΕΚ) 

Συνήλθε την Παρασκευή 4.9.15,στο Δημαρχείο , η ολομέλεια της ‘’΄Κίνησης ‘’με θέματα:  ----Ενημέρωση ( Δηλώσεις του απελθόντα υφ. Αθλητισμού κ.  Στ.Κοντονή .  Θέση – αντίδραση του  Δήμαρχου και του Δημοτικού συμβουλίου. Ενέργειες της Γραμματείας της ‘’ κίνησης’’. Εκλογή-συμπλήρωση της Γραμματείας    

                                                                                                                                                 

Συζήτηση- αποφάσεις

Από την αρχή συμφωνήθηκε ότι η κινηματική οργάνωσή μας ,μπορεί να αυτοπροστατευθεί απέναντι στο προεκλογικό κλίμα των ημερών, να μη μετατραπεί σε πεδίο κομματικού ανταγωνισμού  και συνεπώς,  στην συνεδρίαση αυτή, δεν ενεπλάκη με την επτάμηνη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την προεκλογική τακτική των κομμάτων. Η αναφορά στο ζήτημα των  δηλώσεων του απελθόντα υφυπουργού αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή,που είναι στέλεχος – παράγων του ΣΥΡΙΖΑ , σχετικά με την παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στην ΑΕΚ, γίνεται γιατί αφορά στο ΄΄ εθνικό’’ μας θέμα, το ‘’ παλαι ‘’, και γιατί την ενημέρωση δεν επιτρέπεται να την κρατάει κανείς για τον εαυτό του.                                                                                                                                                

Παρατίθενται τα κύρια σημεία της ενημέρωσης που έγινε από τον Ίκαρο Πετρόπουλο :

Α.  Στις αρχές Αυγούστου ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονής σε συνέντευξη στην ΕΡΑ σπορ 101,80 ανέφερε:

‘’ Η ΑΕΚ  μιλάει για επένδυση δύο εκατομμυρίων ευρώ  και ακριβώς  επειδή οι καιροί είναι τέτοιοι που δεν  πρέπει να αφήνουμε τα γυμναστήρια να ρημάζουν οφείλουμε να συμπράξουμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία .Έχει συμφωνηθεί μία μέση λύση  που θα δίνει το γυμναστήριο το πρωί  στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία της περιοχής  και από το μεσημέρι και μετά θα στεγάζει τα τμήματα της ΑΕΚ’’ 

Β.  Η θέση αυτή  του υφυπουργού κινητοποίησε τους φορείς και τον Δήμαρχο κ .Γ. Μαρκόπουλο που άμεσα  επικοινώνησε με την ‘’ κίνησή’’ μας και κάλεσε σε σύσκεψη τους επί κεφαλής των Δημοτικών κινήσεων και στην συνέχεια έκανε θετικές ,σύμφωνα με τις μέχρι τώρα θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της ‘’ κίνησής ‘’ μας, δηλώσεις .  Γιά το ίδιο θέμα απεστάλη επιστολή στον κ. Κοντονή από  ‘’ μέλος του κινήματος της περιοχής ‘’ που δημοσιεύθηκε στο  τύπο και στα sites.

Γ.  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1.9.15 οι  θέσεις Δήμαρχου και Δημοτικών κινήσεων επαναλήφθηκαν  στα ίδια γνωστά πλαίσια 

Δ.  Στις 2.9.15  αντιπροσωπεία της ‘’ κίνησής ‘’ μας συναντήθηκε με τον κ. Δήμαρχο που προσφέρθηκε – συμφώνησε στα παρακάτω :

α.  Να παραγγείλει ο Δήμος στο προσφερόμενο  Ε.Μ.Π. μελέτη χρήσης του ΠΑΛΑΙ ,καταβάλλοντας τη σχετική δαπάνη. Αναμένεται συνάντηση Δήμαρχου και Ε.Μ.Π.                                                                                                                                                                                                     β. Μέρος των αγωνισμάτων του ‘’ γύρου Γαλατσίου ‘’ τον Νοέμβριο 2015  να πραγματοποιηθεί εντός του προαύλιου χώρου της εγκατάστασης με παράλληλες εκδηλώσεις.

Στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε  πήραν το λόγο ,μεταξύ άλλων,  οι   Στεργιόπουλος Β., Μπούρας Αθ., Ανδριόπουλος Ηλ., Μιμηγιάννης Ηλ., Πασπάλας Αν. , Παναγιώτου Σπ.,Κελεπούρης Γ.,Μπάστας Γ.,Βινιεράτος Μαν.,Πίττας Γ.,Δικαίος Κ., που έκαναν  σχολιασμούς Και κατέθεσαν προτάσεις .

Κεντρικές θέσεις της κίνησης, όπως αυτές επιβεβαιώθηκαν μέσα από την ολομέλεια: 

1.  Η θέση Κοντονή, ανεξάρτητα αρμοδιότητάς του για το ΠΑΛΑΙ, απορρίπτεται ,είναι έξω από τη γνωστή βασική θέση του κινήματος  της πόλης .                                                                                                                      

2.  Η συζήτηση για το παλαι ήταν επιβεβλημένη γιατί, ένα περιφερειακό θέμα είναι επίκαιρο,  ιδιαίτερα την ‘’ ώρα του λαού’’   και δεν  μπορεί να περιμένει ,μπροστά στο τρόπο των δεσμεύσεων –αναιρέσεων  που βαρύνεται το πολιτικό σύστημα                                                                                                                                                            

3. – Αξιοποίηση του ΠΑΛΑΙ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πόλης – περιοχής δεν πρόκειται ποτέ να γίνει

4. ….  Το αίτημα να παραμείνει το ‘’ παλαί ‘’δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού της ασφυκτιούσας σήμερα νεολαίας δεν αγνοεί την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας ,ούτε πηγάζει από τοπικούς υπολογισμούς. Η διαχρονική  εναντίωσή μας σε όλες τις απόπειρες ιδιωτικοποίησής του (άμεσες η συγκαλυμμένες ) απορρέει από την αγωνία μας για την δημογραφικά ‘’ θνήσκουσα’’πατρίδα  που οφείλει να εκδηλώσει, επί τέλους, στοιχειώδη πρόνοια για την νεολαία της, παραχωρώντας της ελεύθερο χώρο για αθλητισμό – πολιτισμό.  Είναι εθνικό χρέος – καθήκον όλων και οπωσδήποτε των γονιών της περιοχής ,  να κρατήσουμε  τους νέους όρθιους-δημιουργικούς , αντί  να τους έχουμε καθηλωμένους  ‘’ μπροστά σε τοίχο ‘’ ,χωρίς δουλειά, χωρίς όραμα . Δεν δίνουμε σήμερα στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να συντηρήσουν οικογένεια, να παντρεύονται ,να δημιουργήσουν νέους Έλληνες.  Ας τους δώσουμε, τουλάχιστον, στοιχειώδη πολιτισμό- αθλητισμό  στην ‘’άνυδρη ‘’περιοχή μας, αξιοποιώντας μία εγκατάσταση που χτίστηκε γι αυτό το σκοπό και που  με  ‘’ καραμπινάτες ‘διαβεβαιώσεις των κορυφαίων ηγετών της χώρας χτίστηκε ‘’ Για να γίνει κυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού για τα νιάτα της περιοχής’’ . Μίας περιοχής που, χρόνια τώρα,  δεν έχει νοιώσει το ενδιαφέρον της πολιτείας.  Η περιοχή μας και η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση, αν όχι άνθιση, του ερασιτεχνικού και λιγότερο του επαγγελματικού αθλητισμού…’.  

5.   Γίνεται η διαπίστωση ότι οι δημόσιοι φορείς ,ακόμη και οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής, αν δεν νοιώθουν την ανάσα του κινήματος , δεν δείχνουν προθυμία υλοποίησης ούτε  των αρχικά θετικών θέσεών τους   (όπως η περιφέρεια Αττικής που δεν συμπεριέλαβε το παλαί  στην απόφαση ανάθεσης μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης, όπως έκανε για πολυάριθμες άλλες εγκαταστάσεις )  

6.   Τέλος ,για την αρτιότερη –αποτελεσματικότερη λειτουργία της ‘’ κίνησης ‘’αποφασίστηκε όπως την Τρίτη 8.9.15 στις 8,30 μ.μ.  στο Δημαρχείο, συνέλθει εκ νέου η ολομέλεια της ‘΄κίνησης ‘’με μοναδικό θέμα συζήτησης :                                                                                                                                                           Οργανωτική συγκρότηση της ‘’ Κίνησης . Εκλογή – συμπλήρωση της Γραμματείας.

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΠΑΛΑΙ -