e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πραγματοποιείται το πρώτο 4ήμερο του Μαρτίου,η 18η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό "Χωρίς Μεσάζοντες".Τελευταία μέρα παραγγελιών είναι η Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.Οι παραγγελίες μπορεί να γίνουν :

  • Ηλεκτρονικά:  15 έως 25 κάθε μήνα στο www.xmesazontes.gr
  • Tηλεφωνικά ή στο στέκι Αμπάριζα: (Γαλακηδών 11 και Λυσίου) από 15 έως 25 κάθε μήνα,πρωί 10 - 1 και βράδυ 7 - 9  τηλεφ.:2102912528 - 2102929418 - 6942878236 - 6983414406

Κατεβάστε το Δελτίο Παραγγελίας

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:   1, 2, 3, 4 Μαρτίου

πρωί 9 -1 και βράδυ 5 – 8.30   Λυσίου 6 στο κατάστημα του συνεταιρισμού

Για καλύτερη εξυπηρέτησή σας προσέλθετε σύμφωνα με τα αρχικά γράμματα του επωνύμου σας     Α έως Ι: Δευτέρα   -    Κ έως Λ: Τρίτη    -    Μ έως Π: Τετάρτη    -    Ρ έως Ω: Πέμπτη

Εγγραφές μελών στο κατάστημα του συνεταιρισμού Λυσίου 6 τις ημέρες της διανομής 

 

Λυσίου 6  Γαλάτσι - Τηλ. 2102912528 – 2102929418   

e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     -     www.pernoampariza.wordpress.com

Ελάτε να συνεταιριστούμε!

ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η φτώχεια, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε πριν 3 χρόνια στην πόλη μας την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης με καλύτερους όρους και να κάνουμε πράξη το "κανένας μόνος του στην κρίση".

Σήμερα, που η κρίση αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, κάναμε το επόμενο βήμα, οργανώσαμε καλύτερα τη συλλογική μας προσπάθεια ιδρύσαμε έναν συνεταιρισμό καταναλωτών και φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον πυρήνα μιας πολύπλευρης δραστηριότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση βασικών μας αναγκών, ένα κέντρο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Επιδίωξή μας είναι όχι μόνο να υπερασπιστούμε το βιοτικό μας επίπεδο, η τον τρόπο ζωής μας αλλά να τον αλλάξουμε και επιθυμία μας να συμβάλουμε στη δημιουργία μέσα στην πόλη μας, ενός πόλου δράσης, ζωής, αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα αναζήτησης διεξόδου από τον σημερινό εφιάλτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά, έχει νομική μορφή που επιτρέπει στα μέλη της να «συνασπιστούν - συνεργαστούν» νομότυπα, συστηματικά, δημοκρατικά, και σε σταθερή βάση, με σκοπό την εξασφάλιση επιλεγμένων και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής στην καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και ποιότητας, καθώς και την αντιμετώπιση των κοινών κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους.

Οι καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί, λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών. Αγοράζοντας μαζικά, ακυρώνοντας τους μεσάζοντες, πληρώνοντας τους παραγωγούς σε δίκαιες τιμές, εξοικονομώντας λειτουργικά έξοδα, δουλεύοντας με ελάχιστο περιθώριο κέρδους, καταφέρνουν και ρίχνουν τις τιμές.

Μέλη στον συνεταιρισμό μπορούν να γίνουν ενήλικα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από επαγγελματική, εθνική, φυλετική, πολιτική ή θρησκευτική ταυτότητα αγοράζοντας μια Συνεταιριστική Μερίδα αξίας 20 Ευρώ.

Η συμμετοχή στο Συνεταιρισμό είναι εθελοντική. Το όποιο πλεόνασμα προκύπτει από την εμπορική του δραστηριότητα δεν μοιράζεται στα μέλη του αλλά επιστρέφει σ'αυτά και στην τοπική κοινωνία μέσα από τους κοινωνικούς σκοπούς και δράσεις του.

ΓΙΑΤΙ   ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ   ΣΤΟ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ;

► Γιατί οι ανάγκες των καιρών απαιτούν από όλους μας να δρούμε συλλογικά και με αλληλεγγύη.

► Γιατί ο συνεταιρισμός σε αντίθεση με την ‘’αγορά’’ δεν επιδιώκει το κέρδος αλλά το αμοιβαίο όφελος καταναλωτή - παραγωγού.

► Γιατί αποφασίζουμε και ελέγχουμε οι ίδιοι όχι μόνο το είδος αλλά και την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε.

► Γιατί αγοράζοντας μαζικά, χωρίς μεσάζοντες, ρίχνουμε τις τιμές σε βασικά αγαθά.

► Γιατί στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και μεταποιητή δίνοντάς του πρόσβαση στην κατανάλωση.

► Γιατί με την αλληλοβοήθεια ωθούμε στη συμμετοχή όποιον και όποια έχει ανάγκη.

► Γιατί παίρνουμε όλες τις σημαντικές αποφάσεις συναινετικά, ισότιμα και δημοκρατικά.

► Γιατί αξιοποιούμε τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων και συνδυάζουμε το ατομικό με το συλλογικό όφελος και το όφελος της γειτονιάς μας.

 

Γιατί….