e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τώρα που  τέλειωσε  το Χfactor και το ΠΑΛΑΙ είναι… λεύτερο, σκεφτήκαμε  ότι  είναι ώρα, από δυσκολότερες θέσεις ,  για νέες παρεμβάσεις και… διαβήματα.             Μας πρόλαβε, όμως, η "Εφημερίδα των  Συντακτών" στις 12.7.16 σύμφωνα με την οποία: "Ο Σκάι ζήτησε από την ΕΤΑΔ να ενοικιάσει το ΠΑΛΑΙ  και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Όμως την ίδια στιγμή  το διεκδικεί και ο ΑΝΤ1 για το  "The Voice ……"                                                                                                                

Στο λιτό δημοσίευμα παρέχονται πληροφορίες και γίνονται γενικές εκτιμήσεις, χωρίς καμία αναφορά στην τοπική κοινωνία, ούτε στην Δημοτική αρχή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έφερε την ίδια ημέρα το θέμα ο Σπύρος Παναγιώτου, ο  Δήμαρχος αρκέστηκε να απαντήσει  ότι δεν τον ρώτησαν, ότι από το δημοσίευμα απουσιάζει η θέση της Δημοτικής αρχής !!.                                                                                                      

Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία της εφημερίδας ότι  ο Σκάι έχει πληρώσει στην ΕΤΑΔ περί τις 70.000 ευρώ. Εμείς ξέραμε για 600.000 ευρώ. Τι να συμβαίνει άραγε;     Είναι κάτι που πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους; Πρέπει οι πολίτες να ξεπερνούν oτιδήποτε αφορά στην αδιαφάνεια; 

Η  "ΔΡΑΣΗ" έστειλε στην εφημερίδα την παρακάτω επιστολή :

Πληροφορίες – συνεννόηση:Ίκαρος Πετρόπουλος- εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΠΑΛΑΙ 6977268371,2102923922,2102222839

 

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ                                                                Γαλάτσι 13.7.16

Κ. Διευθυντά, 

Στην εφημερίδα σας της 12.7.16, κάτω από φωτογραφία του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου και τίτλο  " Μετέτρεψαν σε αρένα το παλέ τα κανάλια" διαβάσαμε, σε ένθετο υπότιτλο , ότι "ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 διεκδικούν το κλειστό Γαλατσίου για τις ζωντανές μεταδόσεις των talent shows τους".     

Μπορεί να είναι έτσι. Αισθανόμαστε, όμως, την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε ότι υπάρχει κι ένας τρίτος διαχρονικός  διεκδικητής.

Πρόκειται για τους κατοίκους  της ευρύτερης περιοχής των  Δήμων Γαλατσίου, Ν.Ιωνίας, Ε΄Δημοτικής κοινότητας Δ.Αθηναίων, Α .Κυψέλης που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μιάς υποβαθμισμένης περιοχής, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές αθλητισμού – πολιτισμού, που βιώνει, στη σκιά της βιτρίνας της Αθήνας, την διαχρονική αδιαφορία Δήμαρχων και κυβερνητών. Όλοι αυτοί  δεν έχουν διστάσει να δώσουν  διαβεβαιώσεις ότι το ΠΑΛΑΙ χτίστηκε για "κυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού της νεολαίας".Όμως, χρόνια τώρα, γι αυτή τη νεολαία που  την έχουν καταδικάσει στο "τοίχo", στην ανεργία, στην  ξενιτειά, δεν δείχνουν στοιχειώδες ενδιαφέρον ,έστω ακόμη για την μέσω του μαζικού αθλητισμού – πολιτισμού ψυχοσωματική της ισορροπία .  

 "Δεν ρήμαξε για αρκετά χρόνια"  ,κ. Διευθυντά, η ολυμπιακή εγκατάσταση από αδιαφορία ,αλλά από την αναξιοπιστία του δημόσιου λόγου, από το βιασμό του περιβάλλοντος που επιχειρήθηκε για να την ιδιωτικοποιήσουν, κάτι   που ο φορέας μας και  η " Κίνηση φορέων και πολιτών" πρόβαλλαν και οπωσδήποτε  από τις αντιστάσεις μας στην επιχειρηθείσα μετατροπή της σε εμπορικό κέντρο ,όπως και σε κάθε επίδοξο " επενδυτή"  που ορέγεται όχι μόνο την εγκατάσταση αλλά και τα χρυσοφόρα  92 προνομιούχα  στρέμματα γης  που της ανήκουν  με τις 369 υπαίθριες   θέσεις πάρκινγκ.                                                                                                                                                        

Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία της εφημερίδας ότι "ο Σκάι έχει πληρώσει στην ΕΤΑΔ περί τις 70.000 ευρώ". Εμείς ξέραμε για 600.000 ευρώ. Τι να συμβαίνει άραγε; Είναι κάτι που πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους; Οι πολίτες επιτρέπεται να ξεπερνούν  οτιδήποτε αφορά στην αδιαφάνεια; Για πόσο καιρό θα συμβιβαζόμαστε με την άρνηση ενημέρωσης που έχουν επιβάλλει   οι οχυρωμένοι στους ορόφους τους παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ και της  ΕΤΑΔ; Η συμφωνία – σύμβαση ΕΤΑΔ και ΣΚΑΙ πρέπει να γίνει γνωστή. Τα επιχειρηματικά μυστικά είναι ανίσχυρα μπροστά στη διαχείριση δημόσιας περιουσίας  .

                                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

                                         Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

                                   Μάνος Βινιεράτος                   Ηλίας Ανδριόπουλος

 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου