e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης" Για το «Γαλάτσι του Αύριο»" Έλενα Ζέρβα ,δηλώνει ότι θα στηρίξει την διοίκηση του Δήμου στην διαδικασία νομιμοποίησης του ναϊσκου εντός του Άλσους

 

Δελτίο Τύπου 26/01/2021

Το εκκλησάκι της Κόκκινης Παναγιάς στήθηκε μέσα στο Άλσος Βεϊκου πριν λίγες ημέρες. Αναγνωρίζουμε ότι ακριβώς επειδή στήθηκε αυθαίρετα από τη Διοίκηση του Δήμου μας, δεν ήταν δυνατόν να ενημερωθούμε πριν την τοποθέτησή του.

Το θέμα της αισθητικής όμως σε δημόσιο χώρο δεν είναι προσωπική υπόθεση.

Τόσο για το κτίσμα όσο και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου χρειάζονται προεργασία και μελέτες, που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει, έτσι ώστε να έχουμε ένα αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Εφ’ όσον η τοποθέτηση του προκατασκευασμένου Ορθόδοξου Χριστιανικού ναϊσκου είναι πλέον γεγονός, θα σταθούμε στο πλευρό της Διοίκησης κατά τη διαδικασία της νομιμοποίησης του.

 

 

 Για το «Γαλάτσι του Αύριο»

Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου

Η Δημοτική παράταξη " “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, ζητά ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων  και διαμαρτύρεται για την μη λειτουργία των γηπέδων τένις,εξ' αιτίας έργων ανακατασκευής.

 

Ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

 

Τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από την παρουσία του covid-19  από τις 11 Δεκεμβρίου έως και σήμερα. Οι νέες συνθήκες στερούν τη συμμετοχή του κόσμου με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η πολύτιμη επαφή με την τοπική κοινωνία. 

Η παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ζήτησε με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Γαλατσίου να παρέχεται στους κατοίκους η δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποκαταστήσει αυτή την επαφή των δημοτών, φορέων και ενδιαφερόμενων με το κέντρο αποφάσεων και θα συμβάλλει ώστε να ενημερώνονται με διαφάνεια οι δημότες σε πραγματικό χρόνο για τα τεκταινόμενα του Δήμου. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία άλλωστε καθώς έχουμε ήδη την υποδομή για τηλεδιασκέψεις. Οι απευθείας μεταδόσεις θα μπορούν να προβάλλονται μέσω Ίντερνετ με τη χρήση Η/Υ ή άλλης συσκευής smartphone/tablet.

Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προβάλλονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

 

Κλειστά τα γήπεδα τένις

Με επιστολή της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» ρωτήθηκε ο δήμαρχος Γαλατσίου σχετικά με τα γήπεδα τένις που παραμένουν κλειστά τους τελευταίους 3 μήνες στο Δήμο μας. Ταυτόχρονα σε όλους τους γειτονικούς Δήμους που έχουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις, τα γήπεδα τένις παραμένουν ανοιχτά. Συνέπεια αυτών είναι η αναγκαστική μετακίνηση των γαλατσιωτών σε άλλους Δήμους για να αθληθούν. 

Το τένις είναι ένα άθλημα κατά στο οποίο τηρούνται οι αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας και ο κάθε αθλητής φέρει το δικό του εξοπλισμό. 

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην Δημοτική αρχή είναι οι εξής:

-Γιατί τα δικά μας γήπεδα τένις είναι κλειστά όλο αυτό το διάστημα ενώ όλα τα άλλα είναι ανοιχτά;

-Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανακατασκευή τους;

-Πόσο ακόμα θα παραμείνουν κλειστά;

 

 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρης

 

Η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο Τόπος μου", καταγγέλει ως παράνομη και καταχρηστική ενέργεια, την τοποθέτηση της μικρής εκκλησιούλας στο Άλσος και ζητά την απομάκρυνσή της.

Δελτίο Τύπου

Η αυθαιρεσία περισσεύει στην πόλη

Σε νέα αυθαίρετη ενέργεια προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, κατασκευάζοντας μέσα στο άλσος Βεϊκου τσιμεντένια πλατφόρμα, πάνω στην οποία τοποθέτησε εκκλησία.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έγινε με απόφαση του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου ή  του πρόεδρου του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος οργανισμός έχει και τη διαχείριση του άλσους.

Όπως και να έχει είναι μια παράνομη και καταχρηστική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες προηγούμενες, όπως το ρίξιμο σκουπιδιών και μπαζών στη δασική και αναδασωτέα έκταση της ΛΑΤΟ αλλά και στη ρίψη πίσσας στη δασική και αναδασωτέα περιοχή στο λόφο Κόκκου.

Είναι παράνομη γιατί: 

1. Aυτό δεν προβλέπεται στην  διαχειριστική μελέτη  του  πάρκου-άλσους.

2. Δεν υπάρχει άδεια από το δασαρχείο, ούτε από την πολεοδομία.

3. Δεν υπάρχει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο η από το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού.

Είναι καταχρηστική γιατί:

1. Έγινε εν κρυπτώ, σε καιρό εγκλεισμού, προσδοκώντας ότι δεν θα υπάρχει αντίδραση.

2. Προσπαθεί να προσεταιριστεί τα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα.

3. Δίνει το κακό παράδειγμα σε όσους έχουν ή όχι τίτλους ιδιοκτησίας σε δασική και αναδασωτέα έκταση να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.

Το Γαλάτσι δεν έχει ανάγκη τέτοιου τύπου οράματα, αλλά ουσιαστική παρέμβαση και σχέδιο  για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης όπως οι ελλείψεις σε σχολικά κτήρια, δρόμους, πεζοδρόμια και ελευθέρους χώρους.

Καλούμε τον κ. Μαρκόπουλο και τον κ. Ελευθερίου να αποξηλώσεων άμεσα την αυθαίρετη κατασκευή και να επαναφέρουν το ανάγλυφο στην προηγούμενη κατάσταση. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες.

 

Δημοτική Κίνηση

Γαλάτσι ο Τόπος μου

21 Ιανουαρίου 2021