e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29/6/2021, συζητήθηκε εντός ημερησίας διάταξης το θέμα « Έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΪΟΛΑΟΣ» Δήμου Γαλατσίου»

 

Τοποθέτηση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι τα σχέδια αυτά που έρχονται από την κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία (Ιόλαος για τις πυρκαγιές, Δάρδανος για τις πλημμύρες, Εγκέλαδος για τους σεισμούς), όπως και τα περισσότερα από αντίστοιχα σχέδια και μελέτες, συντάσσονται με παρωχημένα στοιχεία. Το Γαλάτσι για παράδειγμα, έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από τον αναφερόμενο στο σχέδιο.

Έπειτα, πρέπει να αναφέρουμε, ότι το Γαλάτσι ανήκει από το 1980 σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, στις ιδιαίτερα επικίνδυνες για πυρκαγιά περιοχές. Και έρχεται ένα σχέδιο για αντιμετώπιση πυρκαγιών 4 δεκαετίες μετά.. 

Από εκεί και πέρα, δεν αμφισβητούμε την επάρκεια και τις καλές προθέσεις του κ.Μπριόλα, ειδικού συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, ούτε την προσπάθεια που κατέβαλε. Παρόλα αυτά, είναι υποχρεωμένος και εκείνος, το σχέδιο που έχει εκπονήσει να γίνει με βάση συγκεκριμένους νόμους και διατάξεις.

Τους νόμους αυτούς που αποδέχεται και υποστηρίζει η δημοτική αρχή (και άλλες δυνάμεις). Ας δούμε λίγο πιο πλαίσιο επικαλείται η δημοτική αρχή με το σχέδιο αυτό : 

Tο 1992 ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, μίλαγε για  την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα για τη δασοπροστασία της χώρας. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ από τις κυβερνήσεις των κομμάτων σας.

Αντ' αυτού η κυβέρνηση Σημίτη το 1998, προχώρησε σε διαχωρισμό της καταστολής από την πρόληψη

Φτάνουμε στο Νόμο 4662 /2020  που απογειώνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων.

Μεταφέροντας  αρμοδιότητες σε δήμους, Περιφέρειες, ιδιώτες, εθελοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών και τη μεταφορά του κόστους για την πυροπροστασία και τη δασοπροστασία μέσω της ανταποδοτικότητας εκ νέου στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Δεν θα θίξουμε καν το γεγονός ότι εμπλέκει ακόμα περισσότερο τις δομές της Πολιτικής Προστασίας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, καθώς όχι απλά δεν σας αφορά, αλλά μάλλον σας χαροποιεί κιόλας.

Η ουσία είναι ότι και τη φετινή αντιπυρική περίοδο τη χαρακτηρίζει η απουσία προληπτικών παρεμβάσεων. 

Η ευθύνη του Δήμου δε μπορεί να εξαντλείται σε εκθέσεις ιδεών και στη συμπλήρωση ονομάτων και κινητών, και στην εξασφάλιση του βυτίου του γείτονα σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Αλήθεια, πως τοποθετείται ο Δήμος απέναντι στην άποψη της ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την πολιτική προστασία και τις ανθρώπινες ζωές  με όρους κόστους-οφέλους, με κριτήριο την “οικονομική αποδοτικότητα”;  

Μας απάντησε ήδη η διοίκηση, ξαναρωτάμε ρητορικά :

Πόσες ασκήσεις έχουν γίνει με το προσωπικό του Δήμου και τους εμπλεκόμενους φορείς όλα αυτά τα χρόνια και τι σχεδιάζετε; Μηδέν.

Τι έχετε κάνει για την εκπαίδευση του προσωπικού, για προμήθεια ειδικευμένων ΜΑΠ. Τίποτα. Συντηρήσεις εξοπλισμού; Τουλάχιστον ανεπαρκής.

Πότε θα τα κάνετε αυτά, από Σεπτέμβρη;

Το συγκεκριμένο που μας φέρατε: Σχέδιο "Μάτι 2,3,4" θα έπρεπε να λέγεται και όχι Ιόλαος

Επιστημονική αντιμετώπιση σημαίνει πρόληψη,  που λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες αυτασφάλισης του συστήματος. Είναι πρόβλημα διαχείρισης του Δάσους. Και  ολοκληρωμένη αντιπυρική παρέμβαση

Εσείς πάτε ανάποδα. Το σχέδιο Ιόλαος κινείται στις αδιέξοδες ράγες του διαχωρισμού πρόληψης & καταστολής των πυρκαγιών 

Είναι εκπληκτικό το πόσο υποτιμά η εισήγηση που μας μοιράσατε τον παράγοντα εμπρησμό. Μιλά για τις πυρκαγιές ως “φυσική δύναμη” όταν το 65% των πυρκαγιών είναι βεβαιωμένοι ή πιθανότατοι εμπρησμοί. Παρακάμπτει το πρόβλημα των προβλημάτων που δεν άλλο από την εμπορευματοποίηση της γης. Σήμερα φυσικά η οικοπεδοποίηση γίνεται με σύγχρονους όρους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ)

 

Επίσης, αναφέρεται στις παραγράφους  3.1 -3.4-4.1.4- 4.4.3- 4.5.3:

«Κατάρτιση μνημονίων συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων προς ενίσχυση του έργου τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών λόγω δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον έλεγχο και την καταστολή τους…»

 «Κατάρτιση, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων προς ενίσχυση του έργου του Δήμου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών λόγω δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον έλεγχο και την καταστολή τους…»

 «Συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην κατάρτιση μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων προς ενίσχυση του έργου του Δήμου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών…»

«Ενεργοποίηση μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς, μετά από σχετική εντολή Δημάρχου, για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής, που διενεργείται με ευθύνη του ΠΣ, σε περίπτωση που αυτοί ζητηθούν από το ΠΣ.»

Γίνεται δηλαδή εξόφθαλμη προσπάθεια να περάσει στο σχέδιο η μη κρατική ευθύνη τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση ενός συμβάντος. Να διευκρινιστεί στο Δ.Σ. τι και ποιους εννοεί η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του δήμου και γιατί δεν αναφέρονται ονομαστικά στο σχέδιο.  

Συνολικά μιλώντας, το σχέδιο που μας φέρνετε επιβεβαιώνει ότι κινείστε αντιδιαμετρικά προς τις λαϊκές ανάγκες, όπως ακριβώς και η  πολιτική της  ΕΕ και  των αστικών κυβερνήσεων την οποία στηρίζετε 

Από τις πλημμύρες και από τις πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές μέχρι τους δηλητηριασμένους από τα αυτοσχέδια μαγκάλια μετανάστες , αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

Μια «γύμνια» την οποία βεβαίως πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά, θρηνώντας δικούς τους ανθρώπους και χάνοντας περιουσίες που έχτισαν με κόπο.

Μια «γύμνια» που είναι άκρως «επιλεκτική», αφού δεν αφορά τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των ξενοδόχων, των τραπεζιτών, για τα οποία το κράτος δεν λογαριάζει κόστος .

Μόνο μπροστά στις λαϊκές ανάγκες επιστρατεύεται η ζυγαριά «κόστους - οφέλους», με την ΕΕ μάλιστα να «συμβουλεύει» ότι συμφέρει περισσότερο να αποδίδονται μερικές ψωροαποζημιώσεις στα θύματα παρά να υπάρχει ουσιαστική πρόληψη και προστασία. 

Κυβερνήσεις, κράτος και κεφάλαιο, που αντιμετωπίζουν την προστασία του λαού, όπως και κάθε του ανάγκη, σαν «κόστος ». Εκεί πρέπει να στοχεύει και η πάλη των εργαζομένων, για να πάψει να θεωρείται πολυτέλεια ακόμα και η στοιχειώδης προστασία από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι το ΔΣ οφείλει να απαιτήσει την αντιμετώπιση και τη λύση των παρακάτω ζητημάτων:

·      Να καταργηθούν όλοι οι αντι-δασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

·      Να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.

·      Να καταργηθεί στο σύνολο του ο Νόμος 4662/2020.

·      Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού, της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας με αποκλειστικό γνώμονα τόσο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού όσο και των δασικών οικοσυστημάτων από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα και όχι με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

·       Να γίνει αύξηση του μόνιμου προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.

·   Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών - ημιορεινών περιοχών.

·     Να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού ώστε να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις στην Δασική Υπηρεσία για να γίνουν διανοίξεις δασικών δρόμων, αποψιλώσεις και αραιώσεις δασικών περιοχών, τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε όλα τα νευραλγικά σημεία των δασικών οικοσυστημάτων, συντήρηση των υπαρχόντων και δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας και τόσων άλλων απαραίτητων παρεμβάσεων για την αποτροπή και περιορισμό των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών.

 

Καταψηφίζουμε την λογική που θυσιάζει την πολιτική προστασία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, καταψηφίζουμε το σχέδιο που μας φέρατε, και αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη και για αυτά που κάνετε αλλά κυρίως για το σύστημα που στηρίζετε και την πολιτική που υπηρετείτε.

 

 

 

 Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με αφορμή τον θάνατο δημοτικού υπαλλήλου ,εκφράζει την ανησυχία της για τα κρούσματα Covid 19 μεταξύ εργαζομένων στον Δήμο, αφήνοντας αιχμές για τη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές (Περιφέρειες, Δήμους),

 

Για το θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα από Covid

Με θλίψη ενημερωθήκαμε δυστυχώς για το θάνατο δημοτικού υπαλλήλου στην υπηρεσία καθαριότητας από Covid-19. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του.

Οφείλουμε με αυτή τη δυσάρεστη αφορμή, να αναδείξουμε ότι το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές οι περιπτώσεις εργαζομένων του Δήμου που έχουν μολυνθεί, γεγονός που δεν είναι άσχετο με την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές (Περιφέρειες, Δήμους), την μεγαλοεργοδοσία.

Από τη μία αποφασίζεται χαλάρωση των μέτρων του περιορισμού προς όφελος των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου, από την άλλη δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας, οι εμβολιασμοί προχωράνε εξαιρετικά αργά, η έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση μετατράπηκαν και αυτές σε ατομική ευθύνη, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς παραμένουν επί της ουσίας ανύπαρκτα.

Από πλευράς μας θα επιμένουμε να διεκδικούμε, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, για :

-          μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων,

-          για οργανωμένο έλεγχο της πορείας της πανδημίας από το κράτος σε αντίθεση με την τουλάχιστον ανεπαρκή και πολλές φορές επικίνδυνη κατεύθυνση της αυτοδιάγνωσης  (self test)

-          για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα

-          για ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων με μαζικές μόνιμες προσλήψεις

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

Η Ένωση αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ(Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων)Γαλατσίου , ζητά μέτρα στήριξης  από τον Δήμο και την κυβέρνηση, για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, για την πλειοψηφία των επαγγελματιών της πόλης

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Γαλατσίου

Παρακολουθούμε το καινούριο επεισόδιο του σίριαλ που παίζει η κυβέρνηση στις πλάτες των επαγγελματιών, με τίτλο « Τώρα ανοίγεις, τώρα κλείνεις ». Στα προηγούμενα επεισόδια άνοιγε και έκλεινε κάθε τρεις και λίγο τα καταστήματα του λιανεμπορίου, και μάλιστα όταν μας άνοιγε το έκανε με προϋποθέσεις , όπως τα click away - click inside , που οι περισσότεροι από μας δεν είχαμε καν τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε, σε αντίθεση κυρίως με τις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου που την είχαν. Κράταγε κλειστά τα μαγαζιά της εστίασης, ενώ τώρα ανοίγει μόνο όσα έχουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο. Οι συνάδελφοι που δεν έχουν, θα πρέπει μάλλον να περιμένουν … να παίξουν στο κάποιο επόμενο «επεισόδιο».

Και για αυτούς από εμάς που ανοίξαμε όμως, τα πράγματα κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αγορά με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, ενώ η ανεργία βρίσκεται σταθερά σε διψήφιο νούμερο , δεδομένα καθόλου ενθαρρυντικά για αυτούς που περιμένουμε να μπούνε στα μαγαζιά μας για να ψωνίσουν, για να φάνε και να ψυχαγωγηθούν, συνεπώς καθόλου ενθαρρυντικά και για εμάς.

Παράλληλα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, για την πλειοψηφία των επαγγελματιών. Πάνω από ένα χρόνο άλλοι από εμάς ήμασταν κλειστοί, άλλοι ανοιγοκλείναμε και άλλοι υπολειτουργούσαμε. Η κυβέρνηση σε άλλους μοίρασε κάποια ψίχουλα με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε άλλους δεν έδωσε τίποτα, αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσουμε όλο αυτό το διάστημα. Όλες οι υποχρεώσεις μετατέθηκαν για μετά την πανδημία. Η στιγμή αυτή όμως φτάνει (αν και η πανδημία είναι ακόμα εδώ) και αργά η γρήγορα θα κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα, τη στιγμή που δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε ακόμα και στις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή μας. Είναι λοιπόν φανερό ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση οπού θα δουλεύουμε μόνο για να κλείνουμε τρύπες, για τις οποίες δεν έχουμε καμιά ευθύνη, ενώ από πάνω μας θα αιωρείται η απειλή της πτώχευσης -κατάσχεσης .

Από την άλλη, ο Δήμος φουσκώνει τα χρέη μας, όσο δε μας εξαιρεί από την πληρωμή όλων των υποχρεώσεων, για το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Μέχρι τώρα, 88 στους 332 Δήμους της Ελλάδας έχουν πάρει απόφαση να απαλλάξουν τους επαγγελματίες από τα χρέη προς το Δήμο τους, για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων. Ακόμα και ο Δήμος Αθηναίων, που είναι γνωστός για την φοροεισπρακτική πολιτική του, μετά από πίεση, πήρε αυτή την απόφαση, σε Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας εξοντώνουν οικονομικά και από πάνω παζαρεύουν τις ζωές μας

Στα προβλήματα του κλάδου μας, έρχονται να προστεθούν και οι τραγικές συνέπειες από τη διαχείριση της πανδημίας. Στους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες, την οποία ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Αποθέωσε τα lockdown και την ατομική ευθύνη, χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της. Δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας , δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα υγείας, δεν ενίσχυσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα σε σημαντικούς τομείς όπως των μεταφορών και της παιδείας δεν έκανε τίποτα για να μειώσει την διασπορά. Στους χώρους εργασίας άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους με ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως καταγγέλλουν εργατικά σωματεία. Έτσι όμως, όπως γλαφυρά έχει φανεί από την ίδια την πραγματικότητα, η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται. Είναι φανερό και σαφές ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λειτούργησε με γνώμονα τη λογική του κόστους - οφέλους. Προτίμησε να επιδοτήσει τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, τα κανάλια, ακτοπλοϊκές εταιρίες, παρά να ενισχύσει την υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση για εμάς ανοίγεται μόνο ένας δρόμος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης.

Διεκδικούμε και ζητάμε από το Δήμο Γαλατσίου να εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης με αναδρομική ισχύ :

· Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία καταστημάτων.
· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και μέχρι το τέλος του χρόνου.
· Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.
· Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς τους δήμους για όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες.

Διεκδικούμε και ζητάμε από την Κυβέρνηση :

· Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Την άμεση ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης κατά προτεραιότητα. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
· Τη διαγραφή τόκων και προστίμων, τη διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
· Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολουμένων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
· Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
· Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
· Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενος.
· Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις

Για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας:

· Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
· Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
· Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
· Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
· Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν το παρόν κείμενο που θα κατατεθεί στο Δήμο Γαλατσίου, να πούμε «ως εδώ, δεν θα ανεχτούμε άλλο την εξόντωσή μας» , να παλέψουμε μαζί για τα δίκαια αιτήματά μας.

Ένωση αυτοαπασχολουμένων και Ε.Β.Ε. Γαλατσίου
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
τηλ.: 6932652055