e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

H δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» με ανακοίνωσή της ,χαρακτηρίζει  προεκλογική φιέστα υποκρισίας , την Γιορτή ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Γαλάτσι,..

Φιέστες υποκρισίας στο Γαλάτσι

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλος με Άδωνι, Πατούλη και Σκρέκα, γιορτάζουν την ανακύκλωση που δεν κάνουν

 

Το Γαλάτσι δεν έχει κανένα λόγο να ‘γιορτάζει’ την ανακύκλωση. Έχει, αντίθετα, πολλούς λόγους να αγωνιά και να θυμώνει για την δημοτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου:

 

·        Πληρώνει από τα μεγαλύτερα πρόστιμα επειδή ΔΕΝ κάνει ανακύκλωση.

 

·        Ρίχνει τα κλαδέματα όπου βρει, κατά προτίμηση στη ΛΑΤΟ ανάμικτα με μπάζα και σαμπρέλες, επειδή όπως μας δήλωσε κατ’ επανάληψη ο δήμαρχος, και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό συμφέρει περισσότερο από το να βάζει βενζίνη και να τα πηγαίνει στο εργοστάσιο της ΕΜΑΚ για να γίνουν κομπόστ.

 

·         Έφερε τους καφέ κάδους για οργανικά απόβλητα, αλλά οι υπηρεσίες του συμβουλεύουν τους δημότες να ρίχνουν εκεί τα σύμμικτα, μιας και «πήραμε τους καφέ κάδους επειδή μας τελείωσαν οι πράσινοι»!

 

·         Δεν έχει κάνει ποτέ ούτε έχει προγραμματίσει καμία καμπάνια προς τους κατοίκους για το τι εστί ανακύκλωση και πώς γίνεται η διαλογή στην πηγή.

 

·         Διαιωνίζει ανενδοίαστα την πληγή του παράνομου πάρκινγκ απορριμματοφόρων και της ρύπανσης που αυτό δημιουργεί σε όλη την περιοχή της δασικής-αναδασωτέας έκτασης του λόφου Κόκκου, αφού πρώτα το μετέτρεψε «κατόπιν ενεργειών του» όπως υπερηφανεύεται, σε ΣΜΑ, με νυχτερινή τροπολογία παραμονή Πρωτοχρονιάς.

 

Αλλά, βέβαια, όλ’ αυτά είναι προφανώς σε πλήρη αρμονία με τα έργα και τις ημέρες των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα συνεορτάσουν μαζί του, των κ.κ. Σκρέκα, Γεωργιάδη και του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, μέρες πούναι ενώ καίγεται η μισή Αττική και εισπνέουμε τους καπνούς των επιτυχιών τους.

 

Όλοι αυτοί, έρχονται στην πόλη μας να καμαρώσουν τις λαμπρές τους επιδόσεις στη δασοπυρόσβεση και την πρόληψη, ενώ ο κ. Πατούλης θα έχει, ίσως, την ευκαιρία να μας μιλήσει και για τα οφέλη της καύσης των απορριμμάτων, με φόντο τις πυρκαγιές που ολοένα περικυκλώνουν τη Φυλή.

 

Και για κερασάκι στην τούρτα, όλοι αυτοί οι «άριστοι» θα μοιράσουν στο τέλος και 3 ηλεκτρικά ποδήλατα, 3 smart watches και 3 action cameras, γυάλινες χάντρες στους ιθαγενείς, ως «ανταποδοτικά οφέλη» της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης. 

 

Καλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας να μην συμμετάσχουν σ’ αυτή την απύθμενη κοροϊδία εις βάρος τους, χάριν μιας ακόμη προεκλογικής φιέστας του δημάρχου με τους κυβερνητικούς ομοϊδεάτες του.

 

 

ΥΓ. Καλούμε και τους/ις εθελοντές/ριες που με πάθος και ανιδιοτέλεια προσπαθούν να περιθάλψουν τα εγκατελειμένα πυρόπληκτα ζωάκια στη ΛΑΤΟ, να ρίξουν μια ματιά και στις τρύπες του λατομείου παραδίπλα, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το φυσιολατρικό έργο και τον αγώνα προστασίας του περιβάλλοντος που διεξάγεται απ’ αυτή τη δημοτική αρχή σ’ αυτή την πόλη.

21 Ιουλίου 2022

 

 

  





Οι δημοτικοί σύμβουλοι

  Αγγέλικα Σαπουνά

 Χωριανόπουλος Νίκος



[e-galatsi]

Τελικά δεν παρευρέθηκαν στην γιορτή οι υπουργοί Σκρέκας, Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης  Πατούλης

 

 

H Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", μετά από καταγγελίες κατοίκων,ζητά από δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Ακτημόνων, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν αυτοψία, χθες Τετάρτη 20/7/22, εντός του δάσους, στην περιοχή που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Ακτημόνων με κατεύθυνση προς το πάρκο υιοθετημένων δέντρων (υιοθετημένα της Δράσης), αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο Παλιό Ψυχικό.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των κατοίκων : Είναι δεκάδες τα σημεία όπου υπάρχουν ποσότητες κλαδιών, που είχαν κοπεί κάποια στιγμή, συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία αλλά δεν απομακρύνθηκαν ποτέ. Βρίσκονται τόσο στα άκρα των χωματόδρομων, όσο και μέσα στα δέντρα, αποτελώντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.

Όλα αυτά τη στιγμή που τις τελευταίες 2 μέρες, ο λαός της Ανατολικής Αττικής (και όχι μόνο) δοκιμάστηκε και πάλι από μια μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά.

Όλα αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή Γαλατσίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/5/22 για την πυροπροστασία, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 3/5/22, δήλωνε ότι οι αποψιλώσεις θα είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη, «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» και πως όλα θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, που βέβαια ως γνωστόν ξεκινάει την 1η Μάϊου.

Όλα αυτά τη στιγμή που ενώ η δημοτική αρχή Γαλατσίου παρουσιάζει σχέδια επί χάρτου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκκενώσεων πληθυσμού κλπ στην  πρώτη διαθέσιμη είσοδο του άλσους Βεϊκου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, παραμένουν εδώ και 2 χρόνια πεταμένα μπάζα που θα εμποδίσουν πεζούς και οχήματα να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη είσοδο – έξοδο αν αυτό χρειαστεί. (Βλ. ενδεικτικά φωτογραφίες)

Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να πάρει μέτρα να καθαριστεί το δάσος από τα κλαδιά και να γίνουν άμεσα εκ νέου έλεγχοι σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου. Να απομακρυνθούν επίσης άμεσα τα μπάζα από τον χώρο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Τόσο για να συμβάλλει σε ζητήματα κατάσβεσης και περιφρούρησης, βοηθώντας στο δύσκολο έργο που με αυταπάρνηση επιτελεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής,  όσο και για να δείξει την αλληλεγγύη του όπου χρειαστεί, σε πυρόπληκτους κλπ.

Για να διεκδικήσει τελικά την πολιτική προστασία που μπορούμε και θα έπρεπε να έχουμε, βάσει των δυνατοτήτων στον 21ο αιώνα, να αντιπαλέψει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της υποστελέχωσης –  υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών, που αποτελεί την «εύφλεκτη ύλη» και οπλίζει τελικά το χέρι των εμπρηστών.

Εξάλλου, η πείρα του περσινού καλοκαιριού έδειξε ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

 

 

 

Ανοίγει η βεντάλια των υποψηφίων Δημάρχων.Μετά την δήλωση του νυν Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου,ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, επιβεβεβαιώθηκαν οι φήμες για μια ακόμα υποψηφιότητα.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου ,Γερμάνος Μελισσουργός ,στην εκμπομπή του Μανώλη Τσουπάκη "Πολίτες & Ενημέρωση ", ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Κίνησης ,που θα διεκδικήσει την Δημαρχία στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Όπως δήλωσε,οι διεργασίες για το νέο σχήμα έχουν ξεκινήσει από καιρό ..και τον Σεπτέμβριο θα γίνει και επίσημα το βάπτισμα αυτού

 

 ΥΓ.Διεργασίες έχουν ξεκινήσει και στις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις.Σύμφωνα με πληροφορίες ,δεν είναι δεδομένη για όλες η κάθοδος στις εκλογές, ενώ αναμένονται και αλλαγές στους επικεφαλής