e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με δεδομένη πλέον την απόσυρση της υποψηφιότητας για την Δημαρχία  της  Ράνιας Καλαντζή  λόγω εκλογικού κωλύματος, πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Μαρτίου Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης  "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, με θέμα την εκλογή νέου υποψήφιου(ας) Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες θα είναι πάλι γένους θηλυκού. Η Αγγέλικα Σαπουνά , Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και η  Χριστίνα Ευθυμιάτου, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξει και κάποια άλλη υποψηφιότητα...έκπληξη.

 

Δυο μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και ενώ όλα και όλοι "έδειχναν"  την Ράνια Καλαντζή ως υποψήφια Δήμαρχο με την  Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από Κοινού" που στηρίζεται από τον Σύριζα, άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι φήμες, για αντικατάστασή της.

Η Ράνια Καλαντζή, ένα χρόνο πριν και μετά από πολλές προβληματικές και με γκρίνια συζητήσεις στα όργανα του Σύριζα  είχε εκλεγεί σε πρώτη φάση επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.Στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με άλλες Δημοτικές κινήσεις ,φορείς και συλλόγους  που ακολούθησαν,  ήταν και  προτεινόμενη υποψήφια Δήμαρχος....

Τα πρώτα σύννεφα και φήμες για αντικατάσταση εμφανίστηκαν,όταν λίγους μήνες  πριν, ανακάλυψαν ότι υπάρχει εκλογικό κώλυμα , λόγω της θέσης που κατέχει η Ράνια Καλαντζή(Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής).
Ξεκινά τότε ένας καινούριος γύρος διαβουλεύσεων, που την φορά αυτή αφορούσε συνεργασία και κοινή κάθοδο με υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ).

Μετά την αποτυχία και αυτών την συζητήσεων,που επίμονα αρνούνταν ότι έγιναν, άρχισαν να μιλούν για τροπολογία της κυβέρνησης,που θα έλυνε το πρόβλημα του εκλογικού κωλύματος   και φτάσαμε έτσι  στην  εκδήλωση της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στις  26 Φεβρουαρίου στο Καμίνι με τους  Πάνο Σκουρλέτη , Γιάννη Ραγκούση και την "επίσημα πλέον" υποψήφια δήμαρχο Γαλατσίου Ράνια Καλαντζή.

Μετά από αυτή την Οδύσσεια και τις εκλογές να είναι προ των θυρών, ακούγεται πάλι , ότι για μια ακόμα φορά ξεκίνησαν συζητήσεις για αλλαγή της τελευταίας στιγμής και για μια νέα υποψήφια Δήμαρχο ...που έρχεται από τη Περιφέρεια. 

Διαβάστε  τις φήμες ....τι ακούγεται 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών,βάζοντας τέλος σε διάφορα σενάρια, ο πρώτος γύρος των δημοτικών -περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαϊου ,ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Οι επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές(όπου χρειαστούν) θα γίνουν στις 2 Ιουνίου

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης σ το όριο ηλικίας όσων έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν:

«Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο».

Πηγη: newsbomb.gr