e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» με επικεφαλής τον  κ. Κώστα Ζώμπο ,προτείνει ε στο Δήμαρχο Γαλατσίου τη συλλογή και αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας) προς το ουκρανικό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ.

 

Συγκέντρωση βοήθειας για την Ουκρανία 

 

Τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τις εικόνες πολέμου στην Ουκρανία. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έμειναν χωρίς τα αναγκαία αγαθά.

Η παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» πρότεινε με σημερινή της επιστολή στο Δήμαρχο Γαλατσίου τη συλλογή και αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας) προς το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Επικοινωνήσαμε και με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να συνδράμουν στην πρόταση μας, καθώς πιστεύουμε ότι στα σημαντικά ζητήματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» κ. Κώστας Ζώμπος δήλωσε: «Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εμείς ως παράταξη έχουμε θέσει τα μέλη μας στη διάθεση του Δήμου και ευελπιστούμε να οριστεί άμεσα ημερομηνία ώστε όλο το Γαλάτσι να προσφέρει οργανωμένα βοήθεια».

 Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

 

 

 

 

O Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Πράταξης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" ζητά η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου, της Αττικό Μετρό και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ,ώστε να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα που παρουσιάζονται στην πόλη κατά την εκτέλεση των έργων.

 

Έργα μετρό: Να αναλάβουν δεσμεύσεις η Αττικό Μετρό και το Υπουργείο προς όφελος της πόλης

 

Η κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την λειτουργία της πόλης και τη ζωή των πολιτών του Δήμου Γαλατσίου. Παράλληλα με τα οφέλη που θα αποκομίσουμε με την ολοκλήρωση του έργου, είναι απαραίτητη η περιβαλλοντική και αισθητική συμβατότητα του έργου με την καθημερινότητα της πόλης. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ως παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» απαραίτητη τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου, της Αττικό Μετρό και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην πόλη.

 

Ο σχεδιασμός των σταθμών της νέας γραμμής 4 του Μετρό προβλέπει εκτενείς παρεμβάσεις και αναδομήσεις του αστικού χώρου, επιβαρύνοντας κατά πολύ το αστικό μικροκλίμα των περιοχών που κατασκευάζονται. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να συμπεριλαμβάνονται στο εν λόγω Μνημόνιο αναπλάσεις και διαμορφώσεις της ευρύτερης περιοχής των νέων σταθμών με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, πεζοδρομήσεις οδών και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας στη ζώνη επιρροής των σταθμών. Προτείνουμε επίσης να συμπεριλαμβάνεται η καταγραφή και η μεταφύτευση των δέντρων από τους χώρους του Δήμου που επηρεάζονται και η συντήρησή τους σε χώρους που θα υποδείξει ο Δήμος.  Τέλος είναι σημαντικό να περιλαμβάνει το μνημόνιο αυτό τη μεταφορά, την τοποθέτηση και την αποθήκευση του συνόλου του αστικού εξοπλισμού που αποξηλώνεται. Ο Δήμος Γαλατσίου θα αναλάβει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας.

 

Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό αναπόφευκτα θα έχουν επιπτώσεις στην πόλη. Η οργάνωση και η δέσμευση  για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, σε ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γαλατσίου, Αττικό Μετρό και του αρμόδιου Υπουργείου, αποτελεί την εξασφάλιση που χρειαζόμαστε για την υλοποίηση του έργου σε αρμονία με την πόλη.

 

 

 

 

Με εκτίμηση, 

 


Κώστας Ζώμπος 
Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου

 

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης



Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 18:30,το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου Καμίνι(Ρεθύμνης & Χρ. Καψάλη 36),ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία.