e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

                         

Το Δ.Σ., κατά την σημερινή συνεδρίασή του ( 1.11.23 ) ενέκρινε  ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

Α. Εκφράζουμε απέραντη οδύνη και αγωνία για  την σφαγή του παλαιστινιακού λαού  που  διεκδικεί την απαλλαγή του  από το απαρχάιντ που του έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί και οι προστάτες τους.

Β. Συναισθανόμαστε την φρίκη του ανελέητου πολέμου, να βομβαρδίζονται νοσοκομεία,  χιλιάδες πεθαμένοι, ακρωτηριασμένοι,  ξεριζωμένοι, πρόσφυγες ,λιμοκτονούντες σε ισοπεδομένες πόλεις , φρικιαστικές εικόνες πτωμάτων παιδιών ,ορφανεμένων  παιδιών.                                                                       
Οι χωρίς αναισθησία, ακρωτηριασμοί μελών τραυματισμένων, σε ανάστατα – βομβαρδισμένα  νοσοκομεία στη Γάζα, ελλείψει  στοιχειωδών  μέσων, ξαναφέρνουν την ανθρωπότητα στα σπήλαια.  

Γ. Είναι ντροπή για την υποκριτική  και << πολιτισμένη >> δύση   το ότι δεν έχει λυθεί  το παλαιστινιακό ζήτημα. Οι απάνθρωπες πρακτικές    της Χαμάς  είναι η μοιραία, αναπόφευκτη συνέπεια    ενός απελευθερωτικού αγώνα.

Δ. Καταδικάζουμε τις ξεκάθαρες παραβιάσεις” του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα .Επιμένουμε  σε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ,όπως ζήτησε ο Γ.Γ.  του ΟΗΕ και ταυτόχρονης σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης με  θέμα την ενεργοποίηση  των αποφάσεων γιά  δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους  και ταυτόχρονα εξασφάλιση της υπόστασης του  κράτους του  Ισραήλ.

Ε. Οι επιθέσεις  κατά του Ο.Η.Ε. και του Γ.Γ. Άντόνιο  Γκουτιέρες   οδηγούν την ανθρωπότητα , σε εποχές ολοκαυτώματος του Εβραικού λαού.                                                                       
Αποκρούουμε την επανάληψή του σε βάρος άλλου λαού, του παλαιστινιακού!..

 

 

 ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής

 1/11/23      Το Διοικητικό Συμβούλιο     

 

 

 

 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δηλαδή εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα, από την διατροφή των παιδιών, βρεφών & νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, απουσιάζει εντελώς το κρέας, μία από τις βασικότερες τροφές, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες!

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε από την «λόγω ανωτέρας βίας» του προμηθευτή, έτσι λέει η σχετική εισήγηση, λύση την σύμβασης προμήθειας κρέατος στα τέλη Αυγούστου. Ο χρόνος που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση των απαραίτητων νόμιμων διαδικασιών και εγκρίσεων οδήγησε σε αδυναμία μέχρι σήμερα υπογραφής σύμβασης με τον καινούριο προμηθευτή!  Όπως μας ενημέρωσαν από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου και τον ΟΚΠΑ, στις 19/10 ήρθε η έγκριση από τον επίτροπο της Περιφέρειας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Η ταχύτερη δυνατή εξέλιξη θα είναι η έναρξη τροφοδοσίας από το νέο προμηθευτή από τις 26/10 και μετά! Είναι όμως λογικό και ανεκτό εν έτει 2023 στην «Ελλάδα 2.0» η διατροφή των παιδιών μας να μπορεί να περιμένει τόσο πολύ;

Είναι αποκαλυπτικό το πως διαμορφώνεται ο διατροφικός πίνακας που αναρτάται έξω από κάθε παιδικό σταθμό, τις ημέρες που κανονικά τα παιδιά θα έτρωγαν κρέας, με βάση τι μπορεί να διαθέσει ο σταθμός και όχι με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Για παράδειγμα αντί για κοτόπουλό με ρύζι και λαχανικά, το μεσημεριανό (κυρίως γεύμα για εκατοντάδες παιδιά) περιλαμβάνει σκέτο ρύζι με λαχανικά και σάλτσα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που αυτό είναι το φαγητό για τα παιδιά τους!

Η Δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη! Όχι μόνο θα έπρεπε πολύ πιο γρήγορα να έχει κινήσει τις διαδικασίες επιτάχυνσης της υπογραφής της νέας σύμβασης αλλά και να έχει μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται τα γεύματα με άλλους τρόπους σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό άλλωστε τους επισημάναμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 27/9/2023 που τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα! Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε για να αποφασίσει την ανάθεση της προμήθειας στον νέο προμηθευτή μόλις στις 11/10/2023. Παράλληλα φαίνεται και από αυτό το παράδειγμα τι σημαίνει για τις ανάγκες μας και των παιδιών μας, η εξάρτηση των υπηρεσιών από τον ιδιώτη, τον εργολάβο. Πολιτική που αποτελεί «Ιερό Δισκοπότηρο» για την Δημοτική αρχή. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα λείψουν και άλλα τρόφιμα από την διατροφή σε μία άλλη «ανωτέρα βία»; Ή ότι δεν υποβαθμίζεται η ποιότητα των γευμάτων μπροστά στη μείωση του κόστους;

·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ! Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

·         Καλούμε τους γονείς όλων των παιδιών, αλλά και τους εργαζομένους των παιδικών σταθμών, να μην δεχτούν αυτήν την κατάσταση, να μην συμβιβαστούν με το γεγονός ότι τα παιδιά τους τελικά βρήκαν μία θέση σε παιδικό σταθμό του Δήμου και αυτό φτάνει.

·         Καλούμε τους φορείς του Γαλατσίου να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστική παρέμβαση προκειμένου από σήμερα τα παιδιά να τρώνε κανονικά, σύμφωνα με το διατροφολόγιο που έχει διαμορφωθεί από τους ειδικούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπαίνει μπροστά και σε αυτό το μέτωπο αγώνα.

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

                             Μάνθος Ιμπριάλος

 

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8/10 στο Γαλάτσι είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η επανεκλογή Μαρκόπουλου σημαίνει τη συνέχιση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που χρησιμοποιεί τους δήμους ως μακρύ χέρι των αντεργατικών-αντιλαϊκών επιθέσεων (ιδιωτικοποιήσεις, εργολάβοι, ελαστική εργασία, "αξιοποίηση"-εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων κ.λπ.).  Η μεγάλη αύξηση της αποχής δείχνει καταρχήν την αποδοκιμασία γι’ αυτή την κατάσταση και για την ίδια τη δημοτική αρχή – αλλά όσο μένει εκεί, δεν μπορεί να δώσει μια άλλη έκφραση και μια διέξοδο . Σε αυτό συντελεί και η ανακύκλωση μιας αδύναμης ή εντελώς ανούσιας «αντιπολίτευσης» στο δήμο.

Η Δημοτική Κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, όντας το μοναδικό ψηφοδέλτιο από τον ευρύτερο χώρο της επαναστατικής αριστεράς και με ένα σαφές αγωνιστικό στίγμα, έδωσε μια δύσκολη μάχη, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου απουσίαζε σχεδόν ολοκληρωτικά η συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και κυρίως από τη μαχητική καμπάνια μας, από τη δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους και τους νέους στην περιοχή μας, να προβάλλουμε μια άλλη πολιτική, βασισμένη στα ταξικά συμφέροντα των «από κάτω», ένα πρόγραμμα και μια πρακτική αγώνων. Στο δήμο μας, όπως και αλλού, η σημερινή αδιέξοδη κατάσταση μπορεί να "σπάσει" μόνο με την είσοδο στο προσκήνιο των διεκδικήσεων, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ευχαριστεί όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει σε αυτή την πορεία.