e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ,με αφορμή την 5μηνη παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ για καλλιτεχνικές παραστάσεις, ζητά Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο 


Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο   για τις εξελίξεις στο ΠΑΛΑΙ

Ημερομηνία : 19/9/2019

 

Δεν έχουν συμπληρωθεί 4 μήνες, από τις δημοτικές εκλογές, όταν η παρούσα δημοτική αρχή καμάρωνε για τις «επιτυχίες» της όσον αφορά το ΠΑΛΑΙ και την χρήση του.  

Θυμίζουμε, πιο συγκεκριμένα, ότι στην προεκλογική εκστρατεία του κ.Μαρκόπουλου και των υποψηφίων του, κατείχε υψηλή θέση η ανάδειξη ότι «το ΠΑΛΑΙ του Γαλατσίου», με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, παραδόθηκε «στους πολίτες του Γαλατσίου», όπως έλεγε και το προεκλογικό έντυπο. 

Μας πληροφορούσε η παράταξη του κ.Μαρκόπουλου τότε, ότι το ΠΑΛΑΙ είναι η μοναδική κύρια Ολυμπιακή Εγκατάσταση που έχει δοθεί στην τοπική κοινωνία.  Φαίνεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και λοιπές εταιρείες και όμιλοι του θεάματος και των οπτικοακουστικών μέσων που καταλαμβάνουν μέρος των εγκαταστάσεων από την πρώτη σχεδόν στιγμή που υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και ΕΤαιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας του Γαλατσίου..

Μας ενημέρωνε επίσης, ότι το ΠΑΛΑΙ διαθέτει γήπεδο basket για περίπου 600 παιδιά από τις ομάδες του Γαλατσίου. Είναι αυτά τα παιδιά, των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, τα οποία θα πρέπει να παραμεριστούν ή/και να εκδιωχτούν μέσα στο καταχείμωνο για να δοθεί ο χώρος σε μια μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, το Christmas Theater, οι παραστάσεις του οποίου και φέτος θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΛΑΙ, καταλαμβάνοντας την κεντρική του σάλα για πολλούς μήνες (Οκτώβριος 2019 – Φεβρουάριος 2020. Μέχρι στιγμής η τελευταία παράσταση είναι για τις 9-2-2020).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου από το 2016, όταν η δημοτική αρχή πανηγύριζε για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΤΑΔ, προειδοποιούσε ότι με αυτό τον τρόπο προχωρούσε η ιδιωτικοποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου. 

Ανέδειξε επίσης, ότι με μηδενική κρατική χρηματοδότηση του ΠΑΛΑΙ και μάλιστα με υποχρέωση απόδοσης ποσοστού (40%) από τα έσοδα στην ΕΤΑΔ, κάτι το οποίο αποδέχτηκε η δημοτική αρχή και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που υπερψήφισαν τη συμφωνία, ο Δήμος ουσιαστικά μετατρέπεται σε επιχειρηματία, ο οποίος αναλαμβάνει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τον χώρο. Όπως και έκανε αυτά τα 3 χρόνια.

Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, μετά και την εμπειρία αυτών των χρόνων, να αναρωτηθούν : ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  Ή ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, ο συνδυασμός του ΚΚΕ, θα συνεχίζει να παλεύει  για  ΠΑΛΑΙ δημόσιο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη & δωρεάν πρόσβαση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Γύρω από αυτούς τους στόχους και αιτήματα, θεωρούμε ότι πρέπει να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φορείς, οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης. Σε αυτή την υπόθεση οι δυνάμεις του ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είμαστε μπροστά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός ημερησίας διάταξης, το ζήτημα του ΠΑΛΑΙ και της παράδοσής του στις επιχειρήσεις.

 

"Λαϊκή Συσπείρωση"

Γαλατσίου"

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου  ενημερώνει, ότι ξεκινούν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 τα δρομολόγια του πούλμαν του Δήμου Γαλατσίου προς την Πανεπιστημιούπολη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020

Δωρεάν χρήση του πούλμαν κάνουν αποκλειστικά και μόνο οι φοιτητές που είναι δημότες και κάτοικοι Γαλατσίου, με την επίδειξη του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» του δημοτικού πούλμαν.(Τα περσινά δελτία δεν ισχύουν)

 

 Για την έκδοση του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» απαιτείται:

1. Αποδεικτικό διαμονής στο Δήμο Γαλατσίου με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή ΕΥΔΑΠ. 

2. Αντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας για το τρέχον έτος σπουδών. 

3. Μία πρόσφατη φωτογραφία.

4. Απαραίτητος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου των φοιτητών. 

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δήμο Γαλατσίου, στο 2ο όροφο, στο Γραφείο Παιδείας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 16/9/2018 ως και την Δευτέρα 14/10/2018, ώρες 11:00 με 13:00.

 

Τα δρομολόγια του δημοτικού πούλμαν

  • Αφετηρία & 1η στάση : 8.00 π.μ. Βεΐκου και Ηνιόχου
  • 2η στάση Βεΐκου και Εσπερίδων. 
  • 3η στάση Βεΐκου και Εκάτης. 
  • 4η στάση Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου. 

Το πούλμαν κινείται μέσω της Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ. 

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας: 213 2055 328 και 213 2055 407. 

 

 

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου ,όπου και παρέστη ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος , επέλεξε να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά την καθιερωμένη τελετή απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ στην συνέχεια μαζί με τα παιδιά και τον Δήμαρχο Γαλατσίου φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου και δέχθηκε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τους μικρούς μαθητές. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία της πόλης μας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην εξαιρετική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Την τελετή παρακολούθησε και η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. 

Ο Πρωθυπουργός επίσης ,αντάλλαξε δυο κουβέντες με  μέλη της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ "Λαϊκή Συσπείρωση",που μοίραζαν κατά την διάρκεια της τελετής, ανακοίνωση  για την υποχρηματοδότηση των σχολείων   και τα χρονίζοντα  προβλήματα ποιότητας και επάρκειας των κτιριακών υποδομών 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε με την σειρά του εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς λέγοντας μεταξύ των άλλων ,ότι περιμένουμε όλοι από  τα νέα παιδιά να φτιάξουν μια καλύτερη Ελλάδα,ενώ τα προέτρεψε να γελάνε και να παίζουν ,καθώς επίσης να  αδράξουν  την κάθε μέρα και να  γευτούν  τη χαρά της δημιουργίας.