e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ,την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου , θα υπάρξουν έκτακτες διακοπές υδροδότησης στο Γαλάτσι στις παρακάτω οδούς.

Εκτιμώμενος χρόνος επαναφοράς υδροδότητας ,στις 15:00(εκτός απροόπτου)

25/2/2021
(ΓΑΛΑΤΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ) Αλκυόνης και Πυθίας
 
25/2/2021
(ΓΑΛΑΤΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ) Κουντουριώτου και Πάρνωνος
 
25/2/2021
(ΓΑΛΑΤΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ) Ήβης και Ηνιόχου
 
25/2/2021
(ΓΑΛΑΤΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ) Σ. Καλογήρου και Χρ. Καψάλη

 Η Ένωση  Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου πραγματοποιεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου διαδικτυακή  σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πανδημίας και καλεί σε αυτή φορείς και συλλόγους της πόλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της Ένωσης  Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου έχοντας εκτιμήσει την σοβαρή κατάσταση, την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας αποφάσισε να προτείνει και σε άλλους φορείς την διεξαγωγή διαδικτυακής σύσκεψης με θέμα:

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας: στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου Γαλατσίου καθώς και, οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στις 19:00, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για :

Ø  Τα μέτρα, που παίρνονται από το κράτος και την τοπική διοίκηση, με αφορμή την πανδημία

Ø  Τα μέτρα (υγειονομικά, οικονομικής φύσης κα), που χρειάζεται να ληφθούν και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, και τα ιδιαίτερα αιτήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, ως ζήτημα, που αφορά όλη την κοινωνία

Ø  Πώς θα προχωρήσουμε σε επίπεδο διεκδικήσεων

 

Αντιμετωπίζουμε όλοι τα προβλήματα, που εντείνονται με αφορμή την πανδημία, τα σχολεία, που μένουν υποστελεχωμένα, παραμένουν κλειστά ή ανοιγοκλείνουν, την εξίσου άσχημη κατάσταση στα νοσοκομεία, την ελλιπέστατη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που και στην περιοχή μας καταργείται, αντί να ενισχύεται, καθώς το ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Γαλατσίου, γίνεται εμβολιαστικό κέντρο.

Ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα, ψηφίζονται νόμοι, που αφορούν όλες τις πλευρές της ζωής, όχι με προσωρινό, αλλά με μόνιμο χαρακτήρα. Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν την ασφάλειά μας, στην υγεία, στη δουλειά, στο σχολεία, στα Μ.Μ.Μ., αλλά χειροτερεύουν τους όρους ζωής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη να προτάξουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, να επιβάλλουμε να αποτελούν αυτά κριτήριο για νέα μέτρα προστασίας όλων των πλευρών της ζωής και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε αυτή την κατάσταση, θεωρούμε, ότι δεν μπορούμε ούτε να μείνουμε αδρανείς, ούτε να παλεύει ο καθένας μόνος του. Εμείς πάνω από την ατομική ευθύνη προβάλλουμε την συλλογική, θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί θεωρούμε, ότι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος.

Για τους συλλόγους και φορείς, που θα συμμετάσχουν, προτείνουμε να  δηλώσουν από πριν συμμετοχή στην διεύθυνση email της Ένωσης (enosigoneon_galatsiou@yahoo.gr), έτσι ώστε να κατανεμηθεί ανάλογα ο χρόνος και να μπορέσουν όλοι οι φορείς να τοποθετηθούν.

Όσοι  επιθυμείτε  να  συμμετέχετε,  παρακαλούμε  να  συνδεθείτε στις 19:00 μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ κάνοντας κλικ στο link :

https://us02web.zoom.us/j/7557557963?pwd=czJPSUYzY0tzeCtTaVp0ZlRyTVZkUT09

 

Γαλάτσι 22.2.2021

Το ΔΣ της Ένωσης

 

 

 

Από Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου(IKA) λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19.

Η λειτουργία του Κέντρου Εμβολιασμού, είναι από τις 8:00 π.μ.  έως τις 20:00μ.μ., και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται μόνο αφού έχουν επιβεβαιώσει μέσω μηνύματος το ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με τους εξής τρόπους:

 • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού
 • Απευθείας με την είσοδο τους στην πλατφόρμα gov.gr
 • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
 • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και τευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα Φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Το Κέντρο Υγείας  Γαλατσίου βρίσκεται στην Οδό Πρωτοπαπαδάκη 70. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο 210-2923384.

 

 

Παράρτημα

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

 • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
 • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
 • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

 

Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού

 • Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:
 • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
 • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Προγραμματισμός Ραντεβού

 • Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και  το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
 • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
 • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

 • Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός

 

Υπενθύμιση Ραντεβού Εμβολιασμού

 • Τρεις  ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Διενέργεια Εμβολιασμού

 • Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.
 • Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Τέλος,  η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης του εμβολίου.