e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια πολύ άσχημη και απογοητευτική εικόνα αντίκρυσαν οι  διερχόμενοι  από την οδό Καραϊσκάκη το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου.Κάποιοι επιτήδειοι και ασυνείδητοι  νομίζοντας ότι τα δέντρα του Δήμου ανήκουν σε αυτούς και όχι σε όλους τους δημότες, κλάδεψαν αυθαίρετα δύο δέντρα απέναντι από το Ταχυδρομείο..Προφανώς ή  η παρουσία τους   δεν "έδενε" με την ομορφιά της ασφάλτου και του τσιμέντου ή ενοχλούσαν  το οπτικό τους πεδίο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου και της Δημοτικής Αρχής...Με ανάρτηση σε σελίδα του Δήμου στο FB καταγγέλουν την αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια...

Η σχετική Ανάρτηση

Μετά την ενημέρωση από τους κατοίκους της περιοχής ,με τηλεφωνήματα στο Γραφείο Δημάρχου αλλά και την έντονη αντίδραση διερχόμενων για το παράνομο κόψιμο δέντρων επι της οδού Καραϊσκάκη, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος κατέθεσε άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. 

Η φροντίδα των δημοτικών χώρων πρασίνου, η προστασία των δένδρων και η λήψη των κατάλληλων μέτρων αποτελούν αρμοδιότητα της Υπηρεσίας του Δήμου και μόνο. Για κάθε παράνομη ενέργεια ο Δήμος δεσμεύεται να ακολουθεί την νόμιμη οδό.  

Με εντολή του Δημάρχου δρομολογείται το ταχύτερο δυνατό η αντικατάσταση των δένδρων που παράνομα κόπηκαν από ασυνείδητους. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί. Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων και χρειάζεται την προστασία μας!

 

ΥΓ.Οι φωτογραφίες από το FB της Αnastasia Toubakari

 

Η  Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Γαλατσίου,με ανακοίνωσή της,καλεί σε συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 26 Νοεμβρίου,ως απάντηση στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησηςτη διαχείριση της πανδημίας.

 

5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

 

Πάρε κι εσύ μέρος στην Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα για τις 26 Νοέμβρη!

 

 

1. Γιατί ενώ βρισκόμαστε μέσα σε πανδημία και έχουμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα, ακόμη υπολογίζουν τις ζωές μας με τη λογική του κόστους-οφέλους. Κάθε μέρα πια αποδεικνύονται με τον πιο τραγικό τρόπο οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η άρνηση της κυβέρνησης να πειράξει έστω και λίγα από τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάτι που φάνηκε στον τραγέλαφο με την «επίταξη» επί πληρωμή λιγοστών ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει τώρα να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία, να επιταχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς.

 

2. Γιατί πρέπει τώρα  να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, και όχι να γινόμαστε «σαρδέλες» μέσα στο τρένο και το λεωφορείο για να πάμε στη δουλειά και στα σπίτια μας.

 

3. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την πανδημία σαν ευκαιρία για να ψηφίζει νομοσχέδια ενάντια στους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 10ωρη εργασία που ετοιμάζονται να ψηφίσουν.

 

4. Γιατί εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε και εκείνοι το γνωρίζουν. Για αυτό παίρνουν μέτρα ενάντια στην οργανωμένη δράση και πάλη, ψηφίζοντας νέο συνδικαλιστικό νόμο για να ξεδοντιάσουν τα συνδικάτα. Μετά την προσπάθεια περιστολής του απεργιακού δικαιώματος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σειρά έχει η επίθεση στην ίδια την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και τους άλλους φορείς τους.

 

5. Γιατί πρέπει να πάρει επιθετική απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φίμωτρο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Μετά το όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν στις 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την χώρα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι το βλέπουν καθαρά: Η πανδημία αξιοποιείται σαν πρόσχημα για φιμωθεί η λαϊκή πάλη, για να μετατεθούν οι εγκληματικές ευθύνες για τη γύμνια του κρατικού συστήματος Υγείας στον λαό που αγωνίζεται και όχι στις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια.

 

6. Γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή της οικονομικής κρίσης και ήδη φαίνονται τα αποτελέσματά της, στα εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά που μένουν χωρίς εισόδημα, στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην ένταση των πλειστηριασμών. Σε όλα εκείνα δηλαδή που αποτελούν την άλλη όψη των παχυλών χρηματοδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που θα πληρωθούν πολλαπλά από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

 

 

 

ΔΩΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 

 

Είναι αλήθεια ότι στην απεργία αυτή δεν υπάρχει κλάδος και χώρος δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι να μην έχουν κάθε λόγο εκείνη τη μέρα να «πέσει ο γενικός διακόπτης», να υπάρξει ένα καθολικό lockdown στην παραγωγή, στις υπηρεσίες του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα. Μόνο έτσι μπορεί να δείξει η εργατική τάξη, ο λαϊκός παράγοντας στην πράξη τη δύναμή του.

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα  
neoi.galatsiou@gmail.co

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απλή αναλογική στις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές ,εφαρμόστηκε για πρώτη και τελευταία φορά το 2019.Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν εξ' αρχής στις προθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ.Η πανδημία όμως καθυστέρησε την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, που σύφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ψηφιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το βασικό σενάριο που φέρεται να εξετάζεται,είναι  οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να εκλέγονται από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 40%, αντί της απόλυτης πλειοψηφίας τον 50%. που ισχύει σήμερα.Αυτό που επικαλούνται είναι ότι «Όταν κάποιος εκλέγεται πρωθυπουργός με 40%, γιατί να μην εκλέγεται και δήμαρχος;» .

Παράλληλα όμως εξετάζεται,να μπει και μια δεύτερη προϋπόθεση: Η διαφορά του πρώτον υποψήφιου δημάρχου με τον δεύτερο να είναι τουλάχιστον 5%. Μόνο, δηλαδή, με 40% και 5 μονάδες διαφορά από τον επόμενο θα εκλέγεται δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Να θυμίζουμε ότι στις εκλογές του  2006,με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο  δήμαρχοι και περιφερειάρχες εκλέγονταν όσοι συγκέντρωναν κατ’ ελάχιστο ποσοστό 42%.

Αλλαγές  όμως θα γίνουν και στη λειτουργία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.Υπάρχουν σκέψεις για μείωση του αριθμού των Συμβούλων, ακόμα και κατά 30%.  Με τη μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών, κάθε εκλεγμένος δήμαρχος και περιφερειάρχης θα έχει πλέον την πλειοψηφία στο συμβούλιο, λιγότερο ωστόσο διευρυμένη. Η απλή αναλογική θα έχει εφαρμοστεί, συνεπώς, για πρώτη και τελευταία φορά το 2019.

Στο Γαλατσι  σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις το νούμερο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων θα μειωθεί από 33 σε 23

Εξετάζεται, πάντως, και το ενδεχόμενο ο αριθμός των συμβούλων που εκλέγει να εξαρτάται και από το ποσοστό που λαμβάνει ο συνδυασμός του, να αυξάνεται δηλαδή κλιμακωτά ανάλογα με το ποσοστό, στη βάση τον μοντέλου που υιοθετεί ο νέος εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές.

Άλλη μία προσαρμογή που εξετάζεται στο πρότυπο των εθνικών εκλογών είναι να θεσπιστεί ελάχιστο όριο 3% για την εκλογή δημοτικών συμβούλων από κάποιον συνδυασμό και την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2019...και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους