e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου του Δήμου Γαλατσίου για να σώσουν το ΠΑΛΑΙ

Περισσότερα από 1000 άτομα, μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και πήραν μέρος στον Αγώνα Δρόμου «Γύρος Γαλατσίου 2014», που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου με σκοπό τη διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ ως Δημόσιο χώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Παρά το προσωρινό κλείσιμο ορισμένων δρόμων στην πόλη μας δεν δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα χάρη στην ανοχή των πολιτών και στην άριστη οργάνωση από το Δήμο Γαλατσίου, καθώς και στην αγαστή συνεργασία τους με την Ελληνική Αστυνομία, που είχε την εποπτεία του αγώνα, σε συνδυασμό με την ουσιαστική βοήθεια και συνεισφορά από εθελοντές και μοτοσικλετιστές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε ετοιμότητα ειδική μονάδα φροντίδας για την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος ή θέματος υγείας.

Οι πολίτες τρέχοντας στον αγώνα δρόμου, απέδειξαν έμπρακτα την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να σωθεί το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ) και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών. 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα δρόμου των 6χλμ., χαιρέτισε την εκδήλωση με τα εξής λόγια: 

«Σας καλωσορίζουμε στον 1ο Γύρο Γαλατσίου και ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσους συμμετέχουν και σε λίγο θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης, τρέχοντας για καλό, τρέχοντας για το ΠΑΛΑΙ. Ο 1ος Γύρος Γαλατσίου, ξεκινά σήμερα με δειλά βήματα, αλλά πιστεύουμε πως ο 2ος θα είναι καλύτερος και με περισσότερες συμμετοχές, ώστε σιγά-σιγά να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Αποφασίσαμε τη διοργάνωσή του για 3 λόγους. Πρώτον για να πούμε σε όλους τη θέλησή μας, να μείνει το ΠΑΛΑΙ ως χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού, δεύτερο να αναδείξουμε τη σημασία και την αξία που έχει ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός  για όλους, μικρούς και μεγάλους και τρίτον, για να «συναντηθούμε». Σε μια πόλη που η καθημερινότητα δε μας δίνει συχνά την ευκαιρία, να βρεθούμε, να πούμε ένα γεια, να κάνουμε μια βόλτα, ο σημερινός Γύρος ας είναι η αφορμή για να μαζευτούμε ξανά. Και σήμερα είναι πολύς κόσμος εδώ. Πολύς κόσμος που άφησε την κυριακάτικη ξεκούραση και ανεμελιά και ήρθε εδώ, να τρέξει, να αθληθεί, ή απλά να συμμετέχει. Σας ευχαριστώ και πάλι που βρίσκεστε εδώ σήμερα, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση, αλλά θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που η βοήθειά τους ήταν υπέρ-πολύτιμη. Ας ξεκινήσει ο αγώνας . Τα βραβεία περιμένουν τους νικητές. Όσο για μας, πήραμε ήδη το βραβείο μας. Το δικό μας βραβείο είστε εσείς και η παρουσία σας σ’ αυτό το χώρο».

Ο Αγώνας Δρόμου είχε αφετηρία και τερματισμό το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) σε όλες τις κατηγορίες. Πρώτοι ξεκίνησαν οι ενήλικες συμμετέχοντες για τη βασική διαδρομή των έξι (6) χιλιομέτρων. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δρομείς- μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τα τέσσερα (4) χλμ. και τελευταίοι οι μαθητές του Δημοτικού για τη διαδρομή του ενός (1) χλμ.


Η διαδρομή των 6χλμ. κάλυπτε την περιοχή από το ΠΑΛΑΙ, κατά μήκος της Λεωφ. Βεικου, Πρωτοπαππαδάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Αγίας Γλυκερίας, Κουρτίου, Κερκύρας, Αετορράχης, Γαλατσίου, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Τράλλεων, Ναρκίσσου, Αγ. Ειρήνης και κατέληγε πάλι στο ΠΑΛΑΙ.

Στην κατηγορία των ανδρών για τα 6χλμ. τερμάτισαν οι: Πάλλης Νικόλαος (1ος) αριθμός 428 (χρόνος 19:55), Μπακατσέλος Διομήδης (2ος) αριθμός 667 (χρόνος 19:55) και  Σκούταρης Νικόλαος  (3ος ) αριθμός 971 (χρόνος 20:00). 

Στην κατηγορία των γυναικών για τα 6χλμ. τερμάτισαν οι: Ζαχαρία Εύη αρ. 374 (1η ) (χρόνος 26:56), Χουρίδου Ιωάννα (2η ) αριθμός 821 (χρόνος 27:25), Τσουκαλά Ιωάννα (3η ) αριθμός 672 (χρόνο 28:30). 

Στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου για τα 4χλμ. τερμάτισαν οι: (1ος ) αριθμός 174 Ροντογιάννης Αριστοφάνης , (2ος ) αριθμός 237 Tordlend Goxhaj, (3ος ) αριθμός 136 Ταμπάκης Χρήστος. 

Στην κατηγορία των μαθητριών Γυμνασίου-Λυκείου για τα 4χλμ. πρώτη τερμάτισε η Τσάμπαλη Μαριάννα, αριθμός 175.

Στην κατηγορία των μαθητών Δημοτικού για το 1 χλμ. τερμάτισαν οι: Μπουζούκας Χρήστος (1ος ) αρ. 062 , Ρούτουλας Θεοφάνης (2ος ) αρ. 231 και Ρούτουλας Νικόλαος (3ος ) αριθμός 232.

Στην κατηγορία των μαθητριών Δημοτικού για το 1 χλμ. πρώτη τερμάτισε η Τσάπαλη Αγγελική, με τον αριθμό 341.

Στο τέλος του Αγώνα Δρόμου πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων στους τρεις πρώτους νικητές από κάθε κατηγορία, ενώ σε όλους τους  συμμετέχοντες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής. 

Πρωτοβουλίες όπως αυτή έχουν μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το δημόσιο χαρακτήρα του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) και αποτελούν έναν ακόμη τρόπο διεκδίκησης της ελεύθερης πρόσβασης για τους νέους της πόλης μας σε χώρους αθλητισμού. 

Γαλάτσι, 26 Nοεμβρίου 2014

 

Παρά τη πολύ κρύα ημέρα,πάνω από 1000 άτομα,μεταξύ των οποίων πολλοί  νέοι και μικρά παιδιά,πήραν μέρος στον πρωινό Αγώνα Δρόμου,που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου για την διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ σαν Δημόσιο χώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου,λόγω της διοργάνωσης του αγώνα δρόμου «Γύρος Γαλατσίου 2014»  ενάντια στο ξεπούλημα του ΠΑΛΑΙ, θα υπάρχει προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 036, 622, 608 και των γραμμών του τρόλει 5 και 14, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ...