e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει, ότι από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 επαναλειτουργεί το δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, σε συνέχεια των μελετών που δείχνουν ότι ομαλοποιούνται οι συνθήκες σε σχέση με την πανδημία COVID-19, καθώς και της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και μετά την επαναλειτουργία τους θα επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός των οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας του ΕΟΔΥ για τα Μ.Μ.Μ, καθώς οφείλουν να φορούν ατομική μάσκα προστασίας και στους χώρους αναμονής και κατά την είσοδο στα λεωφορεία αλλά και για όλο το χρόνο της παραμονής εντός του οχήματος.

Με στόχο την ασφάλεια όλων και τη διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας, καλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να αποφεύγουν την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όταν εμφανίζουν συμπτώματα που ταιριάζουν με τη συμπτωματολογία του κορονοϊού COVID-19, όπως πυρετό, βήχα, φαρυγγαλγία, αίσθημα καταβολής κτλ.

Ωράριο λειτουργίας:

– Η Δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 20:00.

– Δεν θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών με θύματα ανηλίκους από συμμορίες νεαρών ή ανηλίκων.

Τελευταίο περιστατικό στις 8:30 το βράδυ στη  συμβολή της λεωφόρου Βεΐκου με την οδό Δρυοπίδος.
Συμμορία τριών ατόμων  περικύκλωσε έναν 15χρονο μαθητή που επέστρεφε σπίτι του,  τον έσπρωξε, τον πέταξε κάτω και του άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω του και ένα κινητό τηλέφωνο.

Έγινε καταγγελλία στο Αστυνομικό Τμήμα και σχηματίστηκε δικογραφία.
Πηγή New beast

Σύμφωνα με καταγγελία επισκέπτη της ιστοσελίδα μας, την ίδια μέρα διεπράχθη μια ακόμα ληστεία κινητού εις βάρος μαθητή γυμνασίου ,πλησίον της Πεζογέφυρας στην Λεωφορου Βεϊκου.(Ίσως να αφορά το προαναφερθέν περιστατικό)

Κάτι πρέπει να γίνει, ώστε τα παιδιά  να μπορούν να κυκλοφορούν,να παίζουν ή να διασκεδάζουν χωρίς τον φόβο ,να πέσουν θύματα ληστείας ή βίας  από αυτές τις συμμορίες νεαρών,που δρούν ανεξέλεγκτα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. 

Σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη όπως έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο[1], θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid tests για Covid 19,από τις 10:00 έως  τις 12:00,στο ισόγειο του Δημαρχείου(Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους),στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Απαιτούνται αριθμός ΑΜΚΑ και αριθμός κινητού.

Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται κατά την προσέλευσή τους ,να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Επίσης την Κυριακή  20 Φεβρουαρίου, πάλι στον ίδιο χώρο ,από 9:00 - 14:30, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ ,θα διενεργήσει εκ νέου τεστ ταχείας  ανίχνευσης του κορωνοϊού .

Τη φορά αυτή, όποιος πολίτης ενδιαφέρεται, μπορεί να εκτυπώσει τη σχετική Βεβαίωση Αρνητικού Διαγνωστικού Ελέγχου Κορωνοϊου Covid -19 στο παρακάτω link 

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

 

 

 

ΥΓ. Το rapid test  θα γίνεται δωρεάν για όλους(εμβολιασμένους και μη) .Δεν θα δίνεται όμως βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος,γιατί ο Δήμος,με πρωτοβουλία[1] του οποίου διενεργούνται τα τεστ, δεν έχει την αρμοδιότητα έκδοσης βεβαίωσης.
Βεβαίωση δίνεται  μόνο ,όταν τα τεστ γίνονται από τον ΕΟΔΥ.

[1]Η διενέργεια των rapid tests ,όπως και ο προγραμματισμός αυτών,είναι μια πρωτοβουλία της  Ασπασίας Παναγιωτακοπούλου ,Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής & Υγείας ,