e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με την με αριθμό 19136/2021 απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της Δ/νσης  Τροχαίας Αττικής, ξεκινούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο του έργου “Αρχαιολογικές εργασίες και μετατοπίσεις δικτύων του Α΄ τμήματος της Γραμμής 4 «Άλσος Βεϊκου –Γουδή» του μετρό Αθήνας” , ως εξής:

Στις 30 και 31 Ιουλίου 2021, και τις καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου :

1.    Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αγίας Ειρήνης, από το ύψος της συμβολής της με τον παράδρομο της Λεωφόρο Βεϊκου, μέγιστου μήκους 10μ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: δεξιά Αλκυόνης – αριστερά Αιγοσθενών.

2.    Την προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αιγοσθενών, στο ύψος της συμβολής της με τον παράδρομο της Λεωφόρο Βεϊκου, μέγιστου μήκους 4μ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

Στις 02 και 03 Αυγούστου 2021, και τις καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου :

1.    Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αγίας Ειρήνης, στο ύψος της συμβολής με την οδό Ήβης, μέγιστου μήκους 10μ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: δεξιά Νιόβης – αριστερά Αιγοσθενών.

  •  Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι ανωτέρω εργασίες θα διακόπτονται κατ’ εντολή του Αξιωματικού Επόπτη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ή του Διοικητή του κατά τόπον αρμόδιου Τμήματος  Τροχαίας.
  • Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετούν και συντηρούν την οδική σήμανση για εκτελούμενα έργα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
  • Η παρούσα δεν υποκαθιστά τυχόν λοιπές άδειες ή εγκρίσεις (άδεια τομής, σύμφωνη γνώμη Ο.Α.Σ.Α., ΚΤΕΛ κλπ, ώρες κοινής ησυχίας κλπ), που πρέπει να ληφθούν για τις εν λόγω εργασίες.
  • Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

 

 

 

Ξεκινούν σταδιακά στο Γαλάτσι, οι πρώτες εργασίες για την ανάπτυξη της Γραμμής 4 του Μετρό.Ένα έργο που ναι μεν θα ταλαιπωρήσει  για πολλά χρόνια τη πόλη, που η ολοκλήρωση του όμως θα προσφέρει βαθιές συγκοινωνιακές ανάσες.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΓΕΝ. ∆/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ - ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ), προκύπτει ότι ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, «άναψε το πράσινο φως» για την προσωρινή κατάληψη χώρων από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για το έργο κατασκευής της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», τόσο στον Σταθμό «ΓΑΛΑΤΣΙ» όσο και για τον Σταθμό «ΓΟΥΔΗ».

Ειδικότερα, επειδή η προσωρινή κατάληψη των υπόψη ιδιοκτησιών κρίνεται αναγκαία για την κατασκευή του Μετρό Αθήνας, και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ «Άλσος Βεΐκου - Γουδή », Σταθμός «ΓΑΛΑΤΣΙ»” (κι ενώ προβλέπεται από τον ν.1955/91 η κατάληψη χώρων που εμπίπτουν στους σκοπούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.), αποφασίστηκε η κατάληψη των εξής χώρων από την Αττικό Μετρό (φερόμενοι ιδιοκτήτες είναι ιδιώτες αλλά και ο Δήμος Γαλατσίου):

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον της συμβολής της µε την οδό Εκάτης, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον των συμβολών της µε τις οδούς Εκάτης και Αρτέμιδος, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.595 τ.µ. που βρίσκεται επί των οδών Γαλατσίου, Ιπποκράτους και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 45 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 112, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 100 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 110, στο Δήμο Γαλατσίου

• Εμβαδού 70 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 115 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους στη συμβολή της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.560 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 20 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 75 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Γλυκερίας στη συμβολή της µε την οδό Ιπποκράτους, στο Δήμο Γαλατσίου.


ΠΗΓΗ Insider

 

Δείτε  και τις αλλαγές που θα γίνουν στη Λεωφόρο Βεϊκου

 

 

Kατά την διενέργεια rapid tests τo Σάββατο  24 Ιουλίου, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ   στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασηςσε συνεργασία με  τον Δήμο Γαλατσίου , βρέθηκαν  17  θετικά στο σύνολο των 760 tests που πραγματοποιήθηκαν(θετικότητα 2,24%).
Θετικοί 6 άνδρες και 11 γυναίκες ,με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη.

Στη προηγούμενη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 15  Ιουλίου  είχαν  βρεθεί 15  θετικά  σε  σύνολο 541 tests(2,77%).

Για μια ακόμα φορά,αξιοσημείωτη η μεγάλη προσέλευση νέων...προφανώς και λόγω της δυνατότητας  απόκτησης
  της σχετικής Βεβαίωσης Αρνητικού Διαγνωστικού Ελέγχου Κορωνοϊου Covid -19

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

 

 ΥΓ. Επόμενη διενέργεια rapid tests τη Πέμπτη  29  Ιουλίου ,από 8:00 έως  13:00, στο ίδιο σημείο.