e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ειδικό πρόγραμμα για την άνοια θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη δωρεάν στο Β’ ΚΑΠΗ[1] Γαλατσίου, στο πλαίσιο της διασύνδεσης και συνεργασίας του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου με το Κέντρο Ημέρας Πατησίων της ψυχογηριατρικής εταιρείας ΝΕΣΤΩΡ.

Ειδικότερα, κάθε Πέμπτη στο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ (Πυθαγόρα 7) θα πραγματοποιείται δωρεάν :

  • Έλεγχος μνήμης (test μνήμης ) από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας και
  • Ιατρείο μνήμης με ψυχίατρο του Κέντρου Ημέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, άνω των 60 ετών, μπορούν να ρυθμίσουν ραντεβού για συμμετοχή στο πρόγραμμα καλώντας στο 2102137701 κάθε Τετάρτη , ώρες 8.00 – 1.30 μ.μ

Μελλοντικά θα λειτουργήσουν και ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης.

Για την είσοδο εξεταζόμενων και συνοδών στο χώρο του ΚΑΠΗ  απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

[1]Β’ΚΑΠΗ - Πυθαγόρα 7 (Διπλα στο Δημαρχείο)

 

 

Πριν δεκαεπτά χρόνια,η περιβαλλοντική  ομάδα του συλλόγου   "Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής" , υιοθέτησε μια μεγάλη περιοχή πάνω από το λόφο Κόκκου μέχρι τον αυχένα των Τουρκοβουνίων, με σκοπό την δενδροφύτευσή της. Η περιοχή αυτή ήταν τότε γυμνή, κυριολεκτικά κρανίου τόπος, όπως φαινόταν σε παλιές φωτογραφίες.

 

Σήμερα ο χώρος αυτός έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Επίσης έχουν τοποθετηθεί στα δέντρα τεχνητές φωλιές για τα πουλιά, έχει διαμορφωθεί χώρος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα Σχολεία της περιοχής.

Σ' αυτόν τον χώρο λοιπόν σας καλεί η ΔΡΑΣΗ την Κυριακή 8 Μαίου ,για ένα όμορφο πικ νικ,που θα συνοδεύεται από συζήτηση χορό,τραγούδι και περιποίηση των δέντρων.

 

 


 

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» θεσπίστηκε με τον νόμο 4837/2021 και καθορίζεται στις ΚΥΑ με αριθμούς 28458/2021 (Β’ 1427) και 28455/2021 (ΥΟΔΔ 247)

Οι ωφελούμενοι, σε αυτή τη φάση του προγράμματος, θα είναι 1000 άτομα από την Περιφέρεια Αττικής  και αφορά άτομα ηλικίας 16-65 ετών, και η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού θα διαρκέσει για δυο (2) χρόνια.

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στην σελίδα 
www.prosopikosvoithos.gov.gr  από 14/4/2022 και ώρα 11.00 έως 15/5/2022 και ώρα 23.59.

Γραμμή υποστήριξης: 210-7000240

Πιθανοί δικαιούχοι είναι όσοι:

- Διαθέτουν Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
- Έχουν την κύρια κατοικία τους εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής όσον αφορά στην πρώτη φάση του Προγράμματος.
- Δεν έχουν ατομικό εισόδημα ή έχουν ατομικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 €.

Στις περιπτώσεις που:
ο αιτών είναι ανήλικο άτομο με αναπηρία την αίτηση υποβάλλει υποχρεωτικώς είτε πρόσωπο που έχει την επιμέλεια αυτού, είτε Ανάδοχος
γονέας του ο αιτών τελεί σε δικαστική συμπαράσταση την αίτηση υποβάλλει υποχρεωτικώς το άτομο που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν από ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές, που θα αποτελούνται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο.

Η αξιολόγηση θα είναι εξατομικευμένη και θα λαμβάνει υπόψη τη δυνατότητα αυτοφροντίδας, αυτοεξυπηρέτησης, κινητικότητας και γνωστικής αντίληψης των αιτούντων, την ανάγκη, τη διάρκεια και την περιοδικότητα παροχής Προσωπικού Βοηθού, λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες και συνθήκες ζωής τους. Από τα άτομα που θα επιλεγούν, το 60% θα είναι άτομα με κινητική αναπηρία, το 35% άτομα με νοητική ή/και αναπτυξιακή ή/και  ψυχική αναπηρία και το 5% άτομα με αισθητηριακή αναπηρία (τυφλοί, κωφοί και τυφλοκωφοί).

Θα λάβει χώρα στο σπίτι του, σε ημέρα και ώρα που θα επιλέξει ο ίδιος (μεταξύ των διαθέσιμων ραντεβού).

Στάδια αίτησης:

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με τους κωδικούς του TAXIS και ο κάθε εισερχόμενος χρήστης θα δηλώνει εάν υποβάλει αίτημα για τον εαυτό του ή για τρίτο πρόσωπο. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να αναρτά έγγραφο που πιστοποιεί την σχέση του με τον υποψήφιο ωφελούμενο (πχεξουσιοδότηση, δικαστική απόφαση, πιστοποιητικό οικογενειακή κατάστασης).
Μετά την αυθεντικοποίησή τους τα ΑμεΑ θα καλούνται να συμφωνήσουν στην ανάκτηση μιας σειράς στοιχείων και συγκεκριμένα της ημερομηνίας γέννησής τους, και του Αριθμού Ταυτότητας, του ατομικού τους εισοδήματος, τou AMKA τους του ποσοστού αναπηρίας και του χρόνου ισχύος του.
Επίσης, θα συμπληρώνουν μία ηλεκτρονική φόρμα και θα επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Στη συνέχεια θα αποδίδεται στον αιτούντα μοναδικός αριθμός και αποδεικτικό υποβολής της αίτησης. Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης, θα δημιουργείται ο αντίστοιχος «χώρος» παρακολούθησης των αίτησης μέσω του οποίου ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ενημερώσεις για την πορεία της αίτησής του από κοινού με ειδοποιήσεις για την υποβολή