e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ στην Αθήνα, Σωματεία και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ απαίτησαν καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Δωρεάν ρεύμα σε όσους πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. 

Οι μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας και του Γαλατσίου, με την κινητοποίηση τους στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Γαλάτσι, απαίτησαν «φθηνό ρεύμα για όλο το λαό»

 

Αναστέλλεται η λειτουργία του Μικρού Βρεφικού Τμήματος (του 2ου ορόφου), του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Γαλατσίου, από σήμερα έως και τις 19 Σεπτεμβρίου,  με απόφαση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, μετά την πληροφόρηση ότι βρέθηκε θετικό βρέφος στον κορωνοϊό.

Θα πραγματοποιηθούν τεστ για την ανίχνευση του COVID-19 στο υπόλοιπο προσωπικό, καθώς και σε όλα τα παιδιά του εν λόγω τμήματος, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ και θα επανεξεταστεί η κατάσταση με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στον Η’ βρεφονηπιακό σταθμό.

Έχει καθοριστεί ο καθαρισμός και η απολύμανση, ώστε να είναι έτοιμο το Μικρό Βρεφικό Τμήμα του δευτέρου ορόφου, προκειμένου να υποδεχθεί με ασφάλεια παιδαγωγούς και παιδιά, ενώ γίνεται και ιχνηλάτηση επαφών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από Πέμπτη, 02/09/2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή, 10/09/2021, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:  https://diek.it.minedu.gov.gr

Πληροφορίες για τις νέες ειδικότητες των δημοσίων ΔΙΕΚ μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/.

Για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2021β στο ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες :

 1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
 2. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
 3. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
 4. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
 5. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
 6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
 7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
 8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
 9. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα δημόσια ΙΕΚ μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://diek.it.minedu.gov.gr/

 • Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΝΤΕ(5) ΕΞΑΜΗΝΑ
 • ΕΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
 • ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5

Όσοι επιλεγούν στην Α’ φάση εγγραφών για το ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ θα προσκομίσουν στο ΙΕΚ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

–          Απολυτήριος Τίτλος Λυκείου

–          Φωτοτυπία Ταυτότητας

–          Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας – Τριτεκνίας ή Μονογονεϊκής Οικογένειας, εφόσον υπάρχουν

–          Επαγγελματική Προϋπηρεσία στην αιτούμενη ειδικότητα, εφόσον υπάρχει (Φωτοτυπία των ενσήμων από ΙΚΑ)

–          ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΜΑ ΙΚΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου)

–          Οι αλλοδαποί πρέπει να προσκομίσουν άδεια παραμονής

Προσοχή: Τα τμήματα θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών στην Α’ φάση.

Μετά την Α’ φάση εγγραφών θα ακολουθήσει Β΄φάση εγγραφών των επιλαχόντων και Γ’ φάση εγγραφών των υποψηφίων εκτός πίνακα σε τυχόν κενές θέσεις.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

ΤΗΛ: 210-2231607 / 210-2233737

Ιστοσελίδα: http://iek-galats.att.sch.gr/iekgalatsiou/

Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης