e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το προγραμματισμένο για την Τετάρτη 20 Μαίου στις 19:30 Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαίου στις 18:30 λόγω τεχνικών προβλημάτων.

"Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 3 υπό τον τίτλο «Σύγκληση του Δη-μοτικού Συμβουλίου» του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία «Αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συνε-δρίασης στο χρόνο που έχει ορισθεί με την πρόσκληση, τότε ο/η Πρόεδρος γνωστοποιεί στους συμβούλους εγγράφως ή με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο έγκαιρα την αναβολή της συνεδρία-σης αναφέροντας και τους λόγους της αναβολής. Στην περίπτωση αυτή η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, άμεσα, μετά την άρση των λόγων αναβολής της, σε χρόνο που προσδιορίζει ο/η Πρόεδρος, χωρίς να είναι απαραίτητο να τηρηθεί η προθεσμία των τριών τουλάχιστον ημερών για την γνωστοποίησή της».

Όπως γνωρίζετε, δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 15865/15.05.2015 πρόσκλησης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προ-σέλθουν σε συνεδρίαση την Τετάρτη 20η.05.2015 και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη α-πόφασης επί των αναφερομένων σε αυτή θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Ωστόσο, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες από 17:00 έως 21:00 περίπου πρόκειται να εκτελεστούν αναγκαίες ερ-γασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών των μικροφώνων και του εν γένει ηχητικού εξο-πλισμού εγγραφής των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, βλάβες οι οποίες, αν προηγου-μένως δεν αποκατασταθούν, δεν καθίσταται εφικτή η πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτι-κού Συμβουλίου με την προβλεπομένη και προσήκουσα τήρηση των πρακτικών της συνεδρία-σης.   

Κατόπιν των ανωτέρω και για τους ως άνω αναφερομένους λόγους ανωτέρας βίας, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 22α.05.2015 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου, σε επανάληψη της συνεδρίασης για συζήτηση και λήψη αποφά-σεων στα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιελάμβανε η υπ’ αριθμ. 15865/15.05.2015 πρωτοκόλλου πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ισιδώρα Μπακάλου

ΥΓ.Πληροφορίες αναφέρουν ,ότι ο πραγματικός λόγος αναβολής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,είναι ότι την Τετάρτη 20 Μαίου στις 7:00η Δημοτική Παράταξη "Ενότητα για την Ανατροπή",παρουσιάζει και συζητά  στο Δημαρχείο, τις προτάσεις της για ένα Τοπικό Δημόσιο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμάτων...

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Έκφραση γνώμης επί της 1ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλα-τσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου», οικ. έτους 2015

κ. Ιωάννης Βερούλης

Πρόεδρος

Πολιτιστικός & Αθλητικός

Οργανισμός

Δήμου Γαλατσίου

Βασίλης Παπαδιονυσίου

 

              

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 9/2015 απόφασης της Οικονομικής Επι-τροπής, η οποία αφορά, την έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 71/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Συμπλήρωση των υπ΄ αριθμ. 303/2014 και 42/2015 Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την καθιέρωση 24ωρης καθημερινής λειτουργίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, των υπηρεσιών Πρασίνου και Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου με ωράριο συνεχές ή διακεκομμένο ανάλογα με τις ανάγκες, για το έτος 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 303/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση δεκαεξάωρης (16ωρης) λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και Αργίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου, για το έτος 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

 

 

6ο

Έγκριση απασχόλησης δέκα (10) εργατών Γενικών καθηκόντων για κάλυψη δράσεων πυρασφάλειας του Δήμου μας κατά τους θερινούς μήνες έτους 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

7ο

Έγκριση αναγκαιότητας της προμήθειας ΚΑΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ 660 (160 τεμ.) & 1.100 ΛΙΤΡΩΝ (305 τεμ.), συνολικού προϋπολογισμού 198.030,00€.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

            Αντιδήμαρχος

 

 

 

8ο

Λήψη απόφασης έγκρισης αγοράς ενός (1) ελαστιχοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης με εξαρτήματα (ως η με αριθμ. 13/2015 μελέτη).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

 

 

 

9ο

Λήψη απόφασης έγκρισης αγοράς ενός (1) οχήματος τρικύκλου κλει-στού τύπου 200 cc (Μελέτη Νο 10/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

 

 

 

10ο

Λήψη απόφασης έγκριση μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, του έργου: Βελτίωση τοπικών οδών Δήμου Γαλατσίου – Εργολαβία 2015.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

11ο

Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: Ανάπλαση – κατασκευή δικτύου πλατειών οδών ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Γαλατσίου.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

12ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας της εργασίας «Απομάκρυνση προϊόντων κλαδέματος. Εργολαβία 2015»

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

13ο

Έγκριση διενέργειας και τρόπος εκτέλεσης της εργασίας: «Δαπάνη Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων 2015».

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

14ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 26/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

15ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 27/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

16ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 28/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

17ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 29/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

18ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 30/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

19ο

Εισήγηση κοπής δένδρων (διαβίβαση απόφασης Ε.Π.Ζ. 31/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

 

 

 

20ο

Έγκριση ποιητικής βραδιάς – αφιέρωμα στη λαϊκή ποίηση (Ειρήνη Χάλκου), ψήφιση πίστωσης ποσού 300,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

21ο

Διαγραφή χρέωσης ΤΑΠ οικοπέδου, του κ. Πατεριανάκη Γεωργίου, επί της οδού Υψηλάντου 46.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

 

 

 

22ο

Διαγραφή χρέωσης Τ.Α.Π. μη ηλεκτροδοτούμενων, του κ. Κασάπη Κωνσταντίνου, επί της οδού Ωρωπού 82.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

    Αντιδήμαρχος

Η Κίνηση Φορέων και Πολιτών για την διάσωση του Παλαί,ενημερώνει για την πορεία των δράσεων  και την συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τις τελευταίες φήμες για παραχώρησή του στην ΚΑΕ ΑΕΚ. 

Α. Συνεδρίαση Διαπαραταξιακής επιτροπής για το Παλαί 

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μπακάλου Ισιδώρας συνήλθε στις 7.5.15 σε πρώτη συνεδρίαση   η Διαπαραταξιακή επιτροπή για το Παλαί.Πήραν μέρος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Μελισσουργός Γερμάνος(πρόεδρος), Ελευθερίου Μάνος ,Οικονόμου Γιάννης (Γραμματέας) ,Μανιάτης Γιάννης, Μαγκανάρης Νίκος,  Παναγιώτου Σπύρος και οι Πετρόπουλος Ίκαρος και Βινιεράτος Μάνος.                                                                     Αποφασίσθηκε  η επικαιροποίηση παλαιότερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στη βάση ψηφίσματος που αρμοδίως  θα κατατεθεί. 

Β. Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματοποιήθηκε στις 13.5.15 συνάντηση αντιπροσωπείας της ‘’ Κίνησης φορέων και πολιτών…’’με την εντεταλμένη σύμβουλο  του ΤΑΙΠΕΔ κα Τσιτσογιαννοπούλου Λίλα. Πήραν μέρος οι :Μπάστας Γιώργος, Παναγιώτου Σπύρος,Πασπάλας Τάσος και Πετρόπουλος Ίκαρος.Η συνάντηση ήταν παραγωγική. Διαπιστώνεται ότι το παλαί δεν εντάσσεται στα άμεσα σχέδια  της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ γιά αξιοποίησή του ,ότι δεν συζητιέται περίπτωση εμπορικού κέντρου ,ότι ΔΕΝ έχουν υπάρξει επαφές με την ΑΕΚ .                                                                                                    

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι η σημερινή Διοίκηση θα δει ευνοικά πρόταση παραχώρησης της εγκατάστασης  σε αξιόπιστο φορέα ( π.χ. Δήμος,Περιφέρεια…)  για χρονικό διάστημα 2-3 ετών. Σχετικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της  αντιπροσωπείας με τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ (Διαχειριστής του χώρου). Προγραμματίζεται εκδήλωση στο χώρο του παλαί το β΄15ήμερο Ιουνίου. 

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ   ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΣΑΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΠΑΛΑΙ

                                                                                                                               

Η Γραμματεία

 

Η ύπαρξη του Ιερού Ναού εις την αυτή θέση, εις την οποία σήμερα ευρίσκεται μαρτυρείται και εις αναφορά της "Ιστορίας των Αθηνών" του Καμπούρογλου, ο οποίος αναφέρει τον μικρό Ναό της Αγίας Γλυκερίας στο κοντινό προς την Αθήνα χωριό του Γαλατσίου. Τοποθετεί αυτόν στα μέσα του 14ου αιώνα. Μια άλλη αναφορά στο ναό γίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" της 17/2/2002, του λαογράφου κ. Γ. Λεγάκη. Το παραπάνω δημοσίευμα λέει ότι το έτος κοιμήσεώς της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το 1590, ολοκληρώθηκε η ανέγερση Ιεράς Μονής αφιερωμένης στην Αγία Γλυκερία. Για περισσότερα από 300 χρόνια, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως Παρθεναγωγείον (γυναικεία μονή) και κρυφό σχολειό.

Από τα αρχεία του Ιερού Ναού προκύπτει ότι το έτος 1924 ο Ιερός Ναός (Καθολικόν) Ιεράς Μονής, έγινε ενοριακός Ναός. Το παλαιό κτίσμα κατεδαφίστηκε πλήρως το 1927, έτος κατά το οποίο άρχισε η ανοικοδόμηση του σημερινού κυρίως ναού. Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών κατοίκων της πόλης, ο τρούλος ολοκληρώθηκε το 1937 ή 1938 και ο Ναός το 1946 αποπερατώθηκε και ανακαινίσθηκε από τον προϊστάμενό του, αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο Κουή, ζηλωτή κληρικό ο οποίος με διάφορους τρόπους εκοπίασε για την πρόοδο της περιοχής του Γαλατσίου. Με τα συνεχή δε κηρύγματά του και την ευρεία φιλανθρωπική και κοινωνική δράση του ακτινοβόλησε την εύκλεια, την δόξα, την αξία και την αλήθεια της πίστεώς μας.

Το κωδωνοστάσιο ανεγέρθη το 1965, έτος κατά το οποίο κατασκευάσθηκε και ο γυναικωνίτης. Ο ρυθμός στον οποίο ανήκει ο Ιερός Ναός είναι Τρίκλιτη Σταυροειδής Βασιλική μετά τρούλου. Το 1995 έγιναν έργα επέκτασης του Ναού με προσθήκη νέου Ιερού Βήματος.

Πηγή:Koralia Margeli