e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, με το όνομα «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ», που αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και πυκνές χιονοπτώσεις, από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. έγγραφο 314/3-2-2023 του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.Δ Ι.Κ) της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γαλατσίου έχει τεθεί σε επιφυλακή, έχει γίνει έγκαιρα προμήθεια αλατιού και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια Αττικής, όσο και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Ελληνική Αστυνομία, Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστική), για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μπορούν να παραλαμβάνουν σακούλες με αλάτι στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 10:30 με 14:30.

Επίσης η θερμαινόμενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, θα παραμείνει ανοιχτή 24 ώρες, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, για όσους πολίτες έχουν ανάγκη και για όσο διάστημα η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες που αφορούν στη συντήρηση των δέντρων της πόλης μας, ωστόσο παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν παρκάρουν κάτω από δέντρα ειδικά τις ημέρες της επικείμενης κακοκαιρίας.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Συνιστούμε στους πολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Δημαρχείου Γαλατσίου:

  • 213-2055300
  • 213-2055335 και 213-2055336

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γαλατσίου:

  • Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, κιν. 6979.977781
  • Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μπριόλας Στάθης κιν. 6947737050.
  •  Αρμόδιος Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Σιώτας κιν. 6944.223749.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαβάσουν τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (www.galatsi.gov.gr)  και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

 

H δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού"  καταγγέλλει και καταδικάζει την επίθεση(τραμπουκική) που δέχθηκε ο εργοθεραπευτής εργαζόμενος στο δήμο Γαλατσίου κατά τη διάρκεια παρουσίας και άσκησης παιδιών, από άτομα που χρησιμοποιούσαν το γήπεδο μπάσκετ(μπαλόνι) στο ΠΑΛΑΙ,

Τραμπουκισμοί στο «μπαλόνι» του Παλαί 

 

Οδύνη, οργή και προβληματισμό μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γαλατσίου[1] και η σχετική συζήτηση που επακολούθησε στο δημοτικό συμβούλιο της 30/1/2023. Στην ανακοίνωση αυτή, με ημερομηνία 27/1/2023, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε την τραμπουκική επίθεση, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχτηκε ο συνάδελφος Αντώνιος Θάνος από δύο άτομα που έπαιζαν μπάσκετ με άλλους 3 – 4, κάποιοι εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί, στο χώρο εργασίας του στο γήπεδο μπάσκετ (μπαλόνι) στο Παλαί με αφορμή το κλείσιμο μίας πόρτας».

Όπως μας εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος ο κ. Θάνος, εργοθεραπευτής εργαζόμενος στο δήμο Γαλατσίου, η επίθεση εναντίον του έγινε κατά τη διάρκεια της άσκησης και της παρουσίας παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Θεραπευτικής Κολύμβησης» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Γαλατσίου, επειδή τα αναφερόμενα άτομα ενοχλήθηκαν από την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο και, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι παραπάνω είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους, καθόλου κόσμια!

Η καταδίκη της καθ’ όλα απαράδεκτης συμπεριφοράς των παραπάνω ατόμων εκφράστηκε ομόθυμα απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, ζήτησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής «συγγνώμη» από τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τον κ. Θάνο και δήλωσε ότι έχει ήδη ανακληθεί η άδεια χρήσης του χώρου από την εν λόγω «ομάδα πολιτών», όπως διατυπώθηκε το ζήτημα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ι. Ρωμανό.

Όταν, όμως, ετέθη το ερώτημα από την παράταξή μας, ποια άτομα απαρτίζουν την ομάδα αυτή πολιτών που τραμπούκισαν τον εργοθεραπευτή και τα παιδιά, ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει, όπως και κανένας άλλος σύμβουλος της παράταξής του, κι αυτό παρά τη ρητή, από βήματος, διαβεβαίωση του δημάρχου ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. 

·         Το «Γαλάτσι Από Κοινού» καταδικάζει απερίφραστα τις τραμπουκικές ενέργειες που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς

Στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και του άξιου εργοθεραπευτή Α. Θάνου και όλων των εργαζομένων που πασχίζουν με περισσή ανθρωπιά και χωρίς τη στήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία, τη στιγμή που οι περισσότεροι απ’ αυτούς/ες είναι συμβασιούχοι!

·         Στηρίζει ολόπλευρα τα αιτήματά τους για:

Α) άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν και όσα

Β) διάθεση χώρου αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος, χωρίς τη παιδιά βρίσκονται σε αναμονή δυνατότητα τέτοιων απαράδεκτων παρεμβάσεων, όσο διαρκεί η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του άλσους που θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα και εξίσου επιτακτικά ζητάμε από τη δημοτική αρχή σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την θλιβερή αυτή υπόθεση:

Ø  Ποια είναι τα άτομα, «κάποια εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί», που εμπλέκονται στο άθλιο αυτό επεισόδιο;

Ø  Ποια υπηρεσία / οργανισμός / φορέας τους έδωσε άδεια χρήσης του αθλητικού χώρου στο «μπαλόνι»;

Ø  Γιατί επετράπη και από ποιον η παράλληλη χρήση του χώρου από ενήλικες τη στιγμή της άθλησης παιδιών ενταγμένων σε πρόγραμμα του δήμου και μάλιστα σε «ειδική θεραπευτική αγωγή»;

Ø  Έχουν, τελικά, προτεραιότητα οι κάτοικοι της πόλης και μάλιστα η πιο ευαίσθητη κατηγορία, τα παιδιά, στην ανεμπόδιστη και ασφαλή χρήση των αθλητικών χώρων του δήμου, στο Άλσος και το Παλαί και αν ναι, πώς η δημοτική αρχή προστατεύει και διασφαλίζει αυτό τους το δικαίωμα;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά
Νίκος Χωριανόπουλος

 

[1] Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γαλατσίου 

 

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, το Δημοτικό Κολυμβητήριο(μεγάλη & μικρή πισίνα), που βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου, θα παραμείνει κλειστό για τον μήνα Φεβρουάριο 2023, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης  και επισκευών