e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού"  καταγγέλλει και καταδικάζει την επίθεση(τραμπουκική) που δέχθηκε ο εργοθεραπευτής εργαζόμενος στο δήμο Γαλατσίου κατά τη διάρκεια παρουσίας και άσκησης παιδιών, από άτομα που χρησιμοποιούσαν το γήπεδο μπάσκετ(μπαλόνι) στο ΠΑΛΑΙ,

Τραμπουκισμοί στο «μπαλόνι» του Παλαί 

 

Οδύνη, οργή και προβληματισμό μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γαλατσίου[1] και η σχετική συζήτηση που επακολούθησε στο δημοτικό συμβούλιο της 30/1/2023. Στην ανακοίνωση αυτή, με ημερομηνία 27/1/2023, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε την τραμπουκική επίθεση, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχτηκε ο συνάδελφος Αντώνιος Θάνος από δύο άτομα που έπαιζαν μπάσκετ με άλλους 3 – 4, κάποιοι εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί, στο χώρο εργασίας του στο γήπεδο μπάσκετ (μπαλόνι) στο Παλαί με αφορμή το κλείσιμο μίας πόρτας».

Όπως μας εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος ο κ. Θάνος, εργοθεραπευτής εργαζόμενος στο δήμο Γαλατσίου, η επίθεση εναντίον του έγινε κατά τη διάρκεια της άσκησης και της παρουσίας παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Θεραπευτικής Κολύμβησης» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Γαλατσίου, επειδή τα αναφερόμενα άτομα ενοχλήθηκαν από την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο και, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι παραπάνω είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους, καθόλου κόσμια!

Η καταδίκη της καθ’ όλα απαράδεκτης συμπεριφοράς των παραπάνω ατόμων εκφράστηκε ομόθυμα απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, ζήτησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής «συγγνώμη» από τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τον κ. Θάνο και δήλωσε ότι έχει ήδη ανακληθεί η άδεια χρήσης του χώρου από την εν λόγω «ομάδα πολιτών», όπως διατυπώθηκε το ζήτημα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ι. Ρωμανό.

Όταν, όμως, ετέθη το ερώτημα από την παράταξή μας, ποια άτομα απαρτίζουν την ομάδα αυτή πολιτών που τραμπούκισαν τον εργοθεραπευτή και τα παιδιά, ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει, όπως και κανένας άλλος σύμβουλος της παράταξής του, κι αυτό παρά τη ρητή, από βήματος, διαβεβαίωση του δημάρχου ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. 

·         Το «Γαλάτσι Από Κοινού» καταδικάζει απερίφραστα τις τραμπουκικές ενέργειες που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς

Στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και του άξιου εργοθεραπευτή Α. Θάνου και όλων των εργαζομένων που πασχίζουν με περισσή ανθρωπιά και χωρίς τη στήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία, τη στιγμή που οι περισσότεροι απ’ αυτούς/ες είναι συμβασιούχοι!

·         Στηρίζει ολόπλευρα τα αιτήματά τους για:

Α) άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν και όσα

Β) διάθεση χώρου αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος, χωρίς τη παιδιά βρίσκονται σε αναμονή δυνατότητα τέτοιων απαράδεκτων παρεμβάσεων, όσο διαρκεί η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του άλσους που θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα και εξίσου επιτακτικά ζητάμε από τη δημοτική αρχή σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την θλιβερή αυτή υπόθεση:

Ø  Ποια είναι τα άτομα, «κάποια εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί», που εμπλέκονται στο άθλιο αυτό επεισόδιο;

Ø  Ποια υπηρεσία / οργανισμός / φορέας τους έδωσε άδεια χρήσης του αθλητικού χώρου στο «μπαλόνι»;

Ø  Γιατί επετράπη και από ποιον η παράλληλη χρήση του χώρου από ενήλικες τη στιγμή της άθλησης παιδιών ενταγμένων σε πρόγραμμα του δήμου και μάλιστα σε «ειδική θεραπευτική αγωγή»;

Ø  Έχουν, τελικά, προτεραιότητα οι κάτοικοι της πόλης και μάλιστα η πιο ευαίσθητη κατηγορία, τα παιδιά, στην ανεμπόδιστη και ασφαλή χρήση των αθλητικών χώρων του δήμου, στο Άλσος και το Παλαί και αν ναι, πώς η δημοτική αρχή προστατεύει και διασφαλίζει αυτό τους το δικαίωμα;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά
Νίκος Χωριανόπουλος

 

[1] Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γαλατσίου 

 

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, το Δημοτικό Κολυμβητήριο(μεγάλη & μικρή πισίνα), που βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου, θα παραμείνει κλειστό για τον μήνα Φεβρουάριο 2023, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης  και επισκευών

 

 

O Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ,ότι τροποποιήθηκε η Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας  ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14.07.20 με το (ΦΕΚ Τεύχος Β΄276/23.01.23)  η οποία προβλέπει την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 31-12-2022.

Νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια που καθορίζει η παραπάνω υπουργική απόφαση, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επανασύνδεση.  

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ:

1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να  έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31-12-2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

2. Το βοήθημα χορηγείται αποκλειστικά για την κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

3. Τα εισοδηματικά όρια, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού ορίζονται ως εξής:

 

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

 

-    Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.

 

-  Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

 

-      Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο του παραπάνω εδαφίου αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

 

4. Επιπρόσθετα καθορίζονται και συγκεκριμένα Περιουσιακά κριτήρια.

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα:

- Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και

- έως εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής,

- για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής και

- για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ(Κατεβάστε την σε WORD ή PDF)

Η αίτηση,   η   οποία   επέχει   θέση   υπεύθυνης   δήλωσης   υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Γαλατσίου (ισόγειο Δημαρχείου) με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

 Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια διαμονής.

·         Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1,του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

·         Δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9  καθώς  και όλων των μελών του νοικοκυριού.

·         Εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

·         ΕΝ.Φ.Ι.Α του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

·         Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

·         Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που περιλαμβάνει στη σύνθεση του άτομο  ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

·         Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητη για την ζωή του ατόμου που συμπεριλαμβάνεται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

·         Οποιοδήποτε δικαιολογητικό που τεκμηριώνει ενδεχόμενες  μεταβολές κατά το τελευταίο φορολογικό έτος.

·         Λογαριασμό ΔΕΗ όπου η οικία που έχει αποσυνδεθεί το ρεύμα να είναι η κύρια κατοικία.

 

(ΚKατεβάστε την  ΑΙΤΗΣΗ σε WORD ή PDF)