e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δωρεάν rapid tests για μια ακόμα φορά στο Γαλάτσι.

Ο Δήμος Γαλατσίου  σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), θα διενεργήσει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, 09:00 – 14:00, δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test Covid-19) στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος» (είσοδος από την οδό Πυθαγόρα), όπου θα υποβάλλονται στο τεστ ΔΩΡΕΑΝ γρήγορα και με ασφάλεια.

Όσοι προσέλθουν θα πρέπει:

  • Να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Να δηλώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις, χρήση μάσκας κτλ).

 

ΥΓ. Θα δίνεται και βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου

 

 

Mε απόφαση του Αν Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 51.074.568,00 € σε Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού σε θέσεις προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων, αρμοδιότητας των οικείων Δήμων, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.

Στον Δήμο Γαλατσίου αντιστοιχούν 187.758 €
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ

Επίσης γίνεται η Απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους .

Στον Δήμο Γαλατσίου αντιστοιχούν 518.310 € 
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ

 

ΠΗΓΗ  Μy Ota.gr

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου,με Δελτίο Τύπου, αναφέρεται στις κρατικές ευθύνες για τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων της, καθώς και στις  ευθύνες της διοίκησης του Δήμου για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό έγιναν για ακόμα μια φορά φανερές


                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

παρά τις διαβεβαιώσεις του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα ότι είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που θα έφερνε έντονες χιονοπτώσεις, παρόλο που η μετεωρολογική υπηρεσία έπεσε μέσα και για τον χρόνο και για το μέγεθος του φαινομένου, για ακόμα μια φορά οι πολίτες κι οι εργαζόμενοι αφέθηκαν στη μοίρα τους, με πολλούς να κινδυνεύουν αβοήθητοι και τους εργαζόμενους στους Δήμους να καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Από νωρίς χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στην παγωνιά για πολλές ώρες, αβοήθητοι σε ουρές χιλιομέτρων. Λεωφορεία και τρένα ακινητοποιήθηκαν. Το ρεύμα έπεσε σε πολλές περιοχές για ώρες, ενώ και στο Γαλάτσι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Στο Δήμο μας, παρά την προσπάθεια των υπεύθυνων υπαλλήλων να οργανώσουν την κατάσταση και την αυτοθυσία των συναδέλφων που πλήρωσαν τα πληρώματα στα ΠΣΕΑ, οι κρατικές ευθύνες για τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων της, καθώς και οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό έγιναν για ακόμα μια φορά φανερές. Επίσης με ευθύνη της διοίκησης το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης άλλαζε συνέχεια, με αποτέλεσμα να το έχει ήδη στρώσει και οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ή ακόμα και να έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους μακριά από το Δήμο. Μόνο μετά από παρέμβαση βρέθηκαν αδιάβροχα για τα πληρώματα που έριχναν αλάτι, αφού τα ΜΑΠ του 2021 δεν έχουν έρθει ακόμα.

Όμως τα προβλήματα αυτά δεν είναι θέμα «ανοργανωσιάς» ή έλλειψης προσπάθειας από τη Δημοτική Αρχή ή την Κυβέρνηση. Είναι ζήτημα επιλογών. Γιατί επιλογή είναι η συνειδητή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Δήμων, για να προωθηθεί ο ιδιωτικός τομέας, επιλογή είναι να αφήνεται πίσω η προμήθεια ΜΑΠ και εξοπλισμού ενώ προωθούνται δαπάνες για την «τόνωση της επιχειρηματικότητας», όπως άλλωστε συνειδητή επιλογή είναι το πάγωμα των μισθών μας ενώ οι δαπάνες θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος έχουν τετραπλασιαστεί, να αφήνεται κόσμος να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ από τον Κορωνοϊό, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν.

Για αυτό και θεωρούμε σημαντική την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και Σωματείων της περιοχής, που κόντρα σε αυτή την πολιτική κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων χρηματοδότηση των Δήμων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Δήμους, Κέντρα Υγείας, Σχολεία, κλπ, αυξήσεις σε μισθούς και κάλυψη των ανέργων, μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Σε αυτό το πνεύμα καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα στις 11.30 το μεσημέρι το Σάββατο 29 Γενάρη, διεκδικώντας:

·         Άμεσα μέτρα κι έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

·         Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

·         Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.  

·         Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.