e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Κάλυψη» για την στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιοηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,

 

Ωφελούμενοι είναι νέοι ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και κατοικούν σε έναν από τους  57 Δήμους που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Οι εν λόγω Δήμοι,ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος Γαλατσίου,  απευθύνουν πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών  να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

Στόχος σε αυτή τη φάση είναι να στεγαστούν 3.000 ωφελούμενοι  με την αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 κατοικιών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
1. του άρθρου 8 και της παρ. 6 του άρθρου 45 του ν. 5006/2022 «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για
κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή «Μάτι» και άλλες διατάξεις.» (Α΄ 239),
2. την αρ. πρωτ. 24777/7-3-2023 ΚΥΑ με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων υλοποίησης του προγράμματος στεγαστική συνδρομής Κάλυψη» (ΦΕΚ Α’ 1315),
3. Την από 31.3.2023 Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Γαλατσίου.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ»
καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» της υπ’ αρ. 13348/2.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β΄ 1199) και του προγράμματος «ESTIA 2021» της υπ’ αρ. 270/2.2.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β΄ 451),να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» της υπό στοιχεία24777/7-3-2023 κ.υ.α.

Η αίτηση υποβάλλεται στον Δήμο Γαλατσίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η κατοικία έως την 14.4.2023, είτε σε έντυπη μορφή, είτε σε ηλεκτρονική στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Τα διαμερίσματα εντάσσονται στο Πρόγραμμα εφόσον πληρούν τα κριτήρια των προστατευόμενων διαμερισμάτων της Δ23/οικ.19061−1457 κυα «Καθορισμός πλαισίου ελάχιστων προδιαγραφών για Δομές Παροχής Υπηρεσιών σε Αστέγους» (ΦΕΚ 1336, Β’), με την εξαίρεση των όσων προβλέπονται για την οικοσκευή αυτών, με απόφαση ένταξης του νομίμου εκπροσώπου των φορέων του άρθρου 2 της 24777/7-3-2023 κ.υ.α.

Η υποβολή της αίτησης συνοδεύεται από:
α. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος Δήμος δύναται δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την μίσθωση των ακινήτων.
β. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.
Σε περίπτωση ιδιοκτήτη που επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα
στοιχεία όλων των ακινήτων.
Πρότυπο του εντύπου της αίτησης συμμετοχής επισυνάπτεται ως αναπόσπαστο παράρτημα της παρούσας και βρίσκεται αναρτημένο σε μορφή αρχείου
wordστον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του ΟΠΕΚΑ και των οικείων Δήμων.
Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή φαξ στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Γαλατσίου ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού
ταχυμεταφοράς.
Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση της Αίτησης και την τήρηση των όρων της παρούσας.

Ο Δήμος Γαλατσίου  ενημερώνει, ότι το Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», το οποίο βρίσκεται Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη, θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 28 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου 2023, λόγω τεχνικού προβλήματος.

To απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου, το  Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, διοργάνωσε  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου , μια πολύ όμορφη γιορτή, με φαγητό, μουσική, τραγούδι και χορό .

 

Γλέντι Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου

Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα! Ευχαριστούμε όλες τις συναδέλφισσες (μας βάλατε τα γυαλιά στον χορό) και τους συναδέλφους που παρευρέθηκατε στη μάζωξη και με το κέφι σας και τη διάθεση σας νιώσαμε τη χαρά και την αισιοδοξία που μας αξίζει!

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της γιορτής του Σωματείου Εργαζομένων.

Ελπίζουμε να περάσατε καλά, να απολαύσατε τη μουσική, το φαγητό , τους καταπληκτικούς μουσικούς και να θαυμάσατε τον μικρό μας Άγγελο με το μπαγλαμαδάκι του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να είναι παρόν το σωματείο σε κάθε πλευρά της ζωής των συναδέλφων, με συνδικαλιστικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Τ.Κ. 111 46
Τηλ/fax.: 210-21.43.423