e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συνεδριάζει την Τρίτη  3 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου για τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

Θέματα Ημερησίας Διάταξης

Εισηγητής

 

 

 

1ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 601/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον«Καθορισμό επιβολής τελών και συντελεστών τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2016».

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 602/2015 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό ύψους ετήσιων ανταποδοτικών τελών έτους 2016 (τέλη καθαριότητας και φωτισμού άρθρου 25 παρ. 12 Ν. 1828/1989) για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου “ΠΑΛΑΙ”».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 599/2015 εισήγησης – απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έγκριση πίνακα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε κατοίκους του Δήμου μας και ψήφιση πίστωσης».

.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

4ο

Καθιέρωση 24ωρης καθημερινής λειτουργίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες υπηρεσιών του Δήμου με ωράριο συνεχές ή διακεκομμένο ανάλογα με τις ανάγκες, για το έτος 2016.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

5ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας εξοπλισμού για το Δημοτικό Ιατρείο.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Παραλαβή και έγκριση «Μελέτη Πυρασφάλειας και Η/Μ Εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος Βεϊκου».

 

.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

7ο

Διαγραφή χρέωσης του κ. Ταταλιά Πλάτωνος από καταλόγους ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων, επί της οδού Αιτωλικού 11.

 

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (Γ. Βάσσου 5  και Αγίας Γλυκερίας 22) λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείου, στο οποίο παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες στους κατοίκους του Δήμου Γαλατσίου.  

Τα Δημοτικά Ιατρεία στελεχώνονται από Νοσηλευτικό προσωπικό και οι παρεχόμενες προληπτικές εξετάσεις είναι οι εξής: 

• Μέτρηση Ζωτικών σημείων (Αρτηριακή πίεση, Θερμοκρασία,  Κορεσμός Οξυγόνου),

• Ενεσοθεραπεία ( Υποδόριες-Ενδομυϊκές ενέσεις)

• Περιποίηση και αλλαγές τραυμάτων

• Ενημέρωση για εξετάσεις πρόληψης   για 7 νοσήματα-ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μελάνωμα, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Καρκίνος  μαστού, Καρκίνος  τραχήλου μήτρας, Καρκίνος παχέως εντέρου, Καρκίνος προστάτη)

• Εξέταση χοληστερίνης

• Εξέταση σακχάρου

• Λήψη ΗΚΓ (Ηλεκτροκαρδιογραφήματος)

 

Το Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης ώρες 09:00-12:00 στην Κοινωνική Υπηρεσία Γεωργίου Βάσσου 5 & Αγίας Γλυκερίας 22, Γαλάτσι

 

Για πληροφορίες - ραντεβού επικοινωνήστε στα  τηλ :210-2222011,210-2143376. 

 

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα -και καταγγέλλει ελλείψεις τροφίμων για τη σίτισή τους.

«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν» δηλώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ από την αρχή του μήνα.

Στα όρια της εξάντλησης μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισής των «φιλοξενουμένων», αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα.

«Θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ» δηλώνει και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη «σηκώσαμε στην πλάτη μας». Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους». Σε ερώτηση μας, εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

Η πρωινή ένταση προήλθε από τις ελλείπεις μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συμπληρώνει: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Συγχαίρει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίο συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημειώνει. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντιστρέφει την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ