e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Επιστολών συνέχεια,με τον Δήμαρχο Γ.Μαρκόπουλο να επανατοθετείται και να δέχεται την 6μηνη παραχώρηση του χώρου,που δεν θα χρησιμοποιείται από τον ΣΚΑΙ για τις ανάγκες  του "πολιτιστικού" event X Factor.

ΘΕΜΑ :ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ «ΠΑΛΑΙ»

ΣΧΕΤ:

α) Η με α.π. Δ 11/03.02.2016 επιστολή του Δημάρχου Γαλατσίου  

β) Το με α.π. 24053/08.02.2016 (α.π. 4098/09.02.2016 Δήμου Γαλατσίου) έγγραφό σας

Σε συνέχεια των (α) και (β) σχετικών επανατοποθετούμε την πρότασή μας ως εξής:

Διατηρούμε αναλλοίωτη την πρότασή μας (βλ. α σχετικό) για μόνιμη (επ’ αόριστο) αξιοποίηση του συνόλου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ, ως χώρο Αθλητισμού – Πολιτισμού, από το Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, Δήμο Αθηναίων & την Περιφέρεια Αττικής. Μια πρόταση, που θεωρούμε, ότι είναι και τεχνοκρατικά και δικαιωματικά, η βέλτιστη και η πιο αποδοτική λύση τόσο για την ίδια την εγκατάσταση, όσο και για την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία του Γαλατσίου και των όμορων Δήμων.     

Αποδεχόμαστε την πρόταση σας (βλ. β σχετικό) για την αρχική εξάμηνη παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ, στο διάστημα το οποίο ο Δήμος Γαλατσίου οφείλει να συντάξει και να καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιολόγηση, πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει την βιωσιμότητα της πρότασής μας.

Κατά το χρονικό διάστημα της εξάμηνης παραχώρησης ο Δήμος Γαλατσίου δηλώνει ότι θα διαχειριστεί τον παραχωρούμενο χώρο με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και του κτηρίου. Ως εκ τούτου, θα υποχρεωθεί να λάβει ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη έναντι τρίτων από ατυχήματα, καθώς και να διαφυλάξει τον παραχωρούμενο χωρίς ζημιές και φθορές, οι οποίες αν προκληθούν ο Δήμος θα τις καλύψει. Επίσης, θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του παραχωρούμενου χώρου, ήτοι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να οργανώσουμε τον χώρο, το συντομότερο δυνατόν, με σκοπό να φιλοξενήσουμε τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία μας σε στεγασμένο χώρο εντός του χειμώνα.     

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επιστροφή 

 

Το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ,το  Ταμείο ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, απαντώντας στην επιστολή του Δημάρχου,ξεκαθάρισε για μια και καλή ποιος κάνει κουμάντο στο ΠΑΛΑΙ.Μια απάντηση που ούτε καν ασχολήθηκε με τις προτάσεις και το αίτημα του Δημάρχου,αλλά με πολύ σαφή τρόπο μιλάει για 6μηνη χρήση των χώρων που δεν "ενοικιάσθηκαν" στον ΣΚΑΙ για το διεθνές πολιτιστικό event "X Factor"...Ζητάνε βέβαια και τα ρέστα(ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ),μιας και δεν τους κάλυψε ο έτοιμος χώρος(με έξοδα του Δήμου) που δόθηκε στον ΣΚΑΙ. 

Άποψή μας είναι,ότι είναι ανεπίτρεπτο το ύφος ,με το οποίο διορισμένοι κυβερνητικοί  υπάλληλοι σε Α.Ε.,απευθύνονται στον εκλεγμένο από τους πολίτες Δήμαρχο.Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ,ότι το ΠΑΛΑΙ έχει δοθεί για ξεπούλημα(όπως λιμάνια,αεροδρόμια ,παραλίες κλπ)  στην Ανώνυμη αυτή Εταιρεία και ότι λύση μπορεί να δώσει μόνο η κυβέρνηση,μιας και το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

 

Ο  Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλο με επιστολή του προς το ΤΑΙΠΕΔ, παρουσιάζει την πρότασή του για αξιοποίηση του συνόλου του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ)

 ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ «ΠΑΛΑΙ»

Αξιότιμη κα. Τσιτσογιαννοπούλου,

Σε συνέχεια των πολυετών ενεργειών μας και διεκδικήσεων προς την Πολιτεία για την λειτουργία του ΠΑΛΑΙ,το οποίο για 12 περίπου χρόνια παραμένει κλειστό, επανερχόμαστε, για μια ακόμη φορά, με νέα πρότασήμας, για την αξιοποίηση όλων των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ από ένα συνεργατικό σχήμα στο οποίο θα ηγείται ο Δήμος Γαλατσίου και θα συμμετέχουν ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο Δήμος Αθηναίων (5ο\Δημοτικό Διαμέρισμα) καθώς και η Περιφέρεια Αττικής (σημ. υπάρχει καταρχήν συμφωνία). Ο ΔήμοςΓαλατσίου, στου οποίου τα διοικητικά του όρια βρίσκεται το ΠΑΛΑΙ, στοχεύει στην (εν τέλει) αξιοποίηση τωνΟλυμπιακών εγκαταστάσεων προς όφελος όχι μόνο της πόλης και των κατοίκων του Γαλατσίου αλλά και τωνόμορών του Δήμων. Η πρωτοβουλία αυτή έχει υπερτοπικό χαρακτήρα.