e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

O Δήμος Γαλατσίου, στo πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, εφαρμόζει το πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης με την μορφή διατακτικών – επιταγών, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και διαβίωσης από Super Market, για τους οικονομικά ασθενείς κατοίκους του Δήμου μας. 

Κύριο μέλημά μας, είναι η - μετά από αξιολόγηση- δίκαιη παροχή, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας να μπορούν να βοηθηθούν, εφόσον το επιτρέπουν τόσο τα οικονομικά του Δήμου μας, όσο και οι νέες ρυθμίσεις και οι εγκύκλιοι που επιβάλλει ο νέος Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια των δικαιούχων καθορίζονται βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  με αριθμό 400/2015, καθώς και το ύψος της ενίσχυσης.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Διατακτικών ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιστρόφως. 

1) Οικονομικά  κριτήρια :  

 

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (ανάλογα και με τα μέλη της οικογένειας):

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

1 άτομο

Έως 5.000€

200,00€

2 άτομα

Έως 6.500€

250,00€

3 άτομα

Έως 8.000€

300,00€

4 άτομα

Έως 9.500€

350,00€

5 άτομα

Έως 11.000€

400,00€

6 άτομα και άνω

Έως 13.000€

450,00€

 

2) Κοινωνικά κριτήρια : 

(εξετάζονται παράλληλα με την οικονομική κατάσταση παράγοντες όπως):

  • Ηλικία (ανήλικα, εξαρτώμενα τέκνα, ηλικιωμένος μη αυτοεξυπηρετούμενος)
  • Κατοικία (ιδιοκατοίκηση, ενοίκιο- δάνειο, φιλοξενία, άστεγος)
  • Ασφάλεια (ασφαλισμένος, ανασφάλιστος)
  • Ανεργία
  • Ευπαθείς ομάδες,( Μονογονεϊκή οικογένεια, Μετανάστες, τοξικοεξαρτώμενοι, υπερήλικες μη αυτοεξυπηρετούμενοι)
  • Υγεία (ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)
  • Ανήλικα και προστατευόμενα τέκνα

 

 

3) Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη στο πρόγραμμα :

□ Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου

□ Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου διμήνου για τους Έλληνες

   και του τελευταίου εξαμήνου για τους Αλλοδαπούς και μεταφρασμένο)

□ Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Υγείας σε ισχύ (1ης σελίδας)

□ Ατομικό Εκκαθαριστικό Εφορίας, Φορολογική Δήλωση Ε1, καθώς και το Ε9

□ Κάρτα Ανεργίας ανανεωμένη

□ Πιστοποιητικό αναπηρίας από αρμόδια Υγειονομική επιτροπή ή ΚΕΠΑ σε

    περίπτωση ΑμεΑ σε ισχύ ή πρωτόκολλο κατάθεσης συνέχισης αναπηρίας σε

    περίπτωση λήξης.

□ Πρόσφατο Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ

□ Διαζευκτήριο (σε περίπτωση διαζυγίου)

□ Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε περίπτωση

   Διάστασης (εκτός αν φαίνεται στην διορθωμένη ατομική φορολογική δήλωση)

□ Μισθωτήριο ενοικίου ανανεωμένο και επικυρωμένο από την εφορία ή σε

   περίπτωση λήξης και την τελευταία απόδειξη πληρωμής

Τονίζεται ότι ΟΛΑ τα παραπάνω δικαιολογητικά απαιτούνται και για ΟΛΑ τα συνοικούντα μέλη και οι αιτήσεις ξεκινούν από 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 έως και τις 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

 

Πληροφορίες στην κα Νανούρη Κατερίνα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Γ. Βάσσου 5 & Αγ. Γλυκερίας 22 Τηλ.: 210.2143.376 – 210.2222.011 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου τις τελευταίες μέρες συντηρεί, προστατεύει και αναβαθμίζει το χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, το οποίο παρέμενε για 11 χρόνια ανεκμετάλλευτο και εγκαταλελειμμένο. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, ειδικά από την Κυριακή που έγινε και η κατάληψη στο χώρο του ΠΑΛΑΙ, καθαρίζει και περιποιείται  το χώρο, στον οποίο χθες  Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος καλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το χώρο του ΠΑΛΑΙ και να δει από κοντά τους χώρους που ανήκουν στην τοπική κοινωνία του Γαλατσίου και τους οποίους διεκδικούμε ως δήμος. «Ακόμα είμαστε στην αρχή αλλά στόχος μας είναι να γίνει δημόσιος χώρος  αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους κατοίκους του Γαλατσίου», τόνισε ο Δήμαρχος.

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν διαφορετικό από κάθε προηγούμενο,τόσο για τους Δημοτικούς Συμβούλους,όσο και για τους παρευρισκόμενους κατοίκους που το παρακολούθησαν.Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε ,ήταν ο χώρος που ξεκίνησε σαν αποθήκη ρούχων για τους πρόσφυγες και στη συνέχεια μετατράπηκε σε αίθουσα εστίασης των ιδίων.Ο Δήμος για την χθεσινή ημέρα τον είχε μετατρέψει σε μια κανονική αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,με μικροφωνική εγκατάσταση και με αυτοσχέδια θέρμανση για την αντιμετώπιση του κρύου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην κατάληψη του χώρου και στις εξελίξεις του θέματος , μετά τις συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους φορείς  για το ΠΑΛΑΙ.Πριν δύο ημέρες,μαζί με τον Δήμαρχο της Ν.Ιωνίας Η.Γκότση και την Αντιπεριφερειάρχη Κυπριανίδου  συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και κατάφεραν ,παρά τις αρχικές αντιδράσεις  αυτής,να πάρουν μια άτυπη προφορική άδεια για την χρήση του χώρου.Αυτό έως ότου παρουσιάσουν μια οικονομικο-τεχνική μελέτη,το κόστος της οποίας δέχθηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δηλώσεις της βουλευτή του Σύριζα Ελένης  Αυλωνίτη, διατύπωσε την πλήρη  αντίθεσή του σε αυτές,αφήνοντας και κάποιες αιχμές..Όπως είπε,ο Δήμος δεν ζητά τους βοηθητικούς χώρους του ΠΑΛΑΙ,αλλά συνεχίζει να διεκδικεί το σύνολο του χώρου,σαν Δημόσιο χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού.Συνεχίζει δηλαδή να κινείται σύμφωνα με τις συνεχείς και σταθερές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,τις οποίες συνυπέγραφε και η Ελένη Αυλωνίτη από την θέση της Δημοτικού Συμβούλου.Αποφάσεις από τις οποίες όπως είπε,η βουλευτής του Σύριζα φαίνεται να παίρνει αποστάσεις,αφού από το μπαράζ δηλώσεών της απουσιάζει παντελώς η λέξη Δημόσιο.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), σας καλούμε στο Δημαρχιακό  Κατάστημα Συνεδριάζει Πέμπτη 17  Δεκεμβρίου 2015 και  ώρα 19:00,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  για τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

1ο

Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης προσφορών για την ανάθεση σε τράπεζα των χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

2ο

Έγκριση δημιουργίας εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

3ο

Έγκριση διαπολιτισμικής εκδήλωσης με θέμα “Πολιτισμών …… Γεύσεις”, ψήφιση πίστωσης ενδεικτικού ποσού 800,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

4ο

Σύσταση Επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 23/2013.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

5ο

Έγκριση διενέργειας και διάθεση πίστωσης της εκδήλωσης Εορτασμού των Θεοφανείων 2016.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

6ο

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 314/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον καθορισμό δόσεων για τα μισθώματα του περιπτέρου επί της Λ. Βεΐκου 48 οικονομικού έτους 2015.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

7ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής του κ. Λάμπρου Γεωργίου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

8ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής του κ. Ξυπνητού Μιχαήλ.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

9ο

Διαγραφή χρέωσης Τ.Α.Π. ακινήτου, της κ. Βρουβίδου Αργυρούς – Πολυξένης, επί της οδού Σκύρου 1.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

10ο

Διαγραφή χρέωσης Τ.Α.Π. οικοπέδου, της κ. Σπηλιωτοπούλου Ειρήνης, επί της οδού Ωρωπού 152.

 

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος