e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου ανακοίνωσε τη  πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου  και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Πως διαμορφώνονται η κατάσταση και οι ανάγκες σήμερα

Ο Δήμος Γαλατσίου από την 1η Οκτωβρίου που εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό  του χώρου. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη. Όλα τα μικρά παιδιά και οι έγκυες, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Αγ. Σοφία Παίδων, παρακολουθούνται καθημερινά και αν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους εθελοντές γιατρούς στο ΠΑΛΑΙ μεταφέρονται στο νοσοκομεία μέσω του 166. 

Επίσης, το ζήτημα της σίτισής τους έχει λυθεί οριστικά καθώς εξυπηρετούνται πρωί-μεσημέρι-βράδυ από το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Γαλατσίου, τα συσσίτια της αεροπορίας και του ναυτικού, αλλά και από μεγάλες εθελοντικές οργανώσεις, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ώστε κανένας πρόσφυγας που φιλοξενείται στο χώρο να μην βρεθεί χωρίς φαγητό. Ήδη διανεμήθηκαν 1500 υπνόσακοι και σε όσους φεύγουν δίνεται πάντα μια τσάντα τρόφιμα για το επόμενο δύσκολο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεχή βοήθεια των εθελοντών και την προσφορά των πολιτών και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Παρ’ όλα αυτά οι μεταβαλλόμενες ανάγκες επί του παρόντος καθιστούν αναγκαία τα κάτωθι: 

Γάντια

Μάσκες

Βεντούζες WC

Λάστιχα πατώματος

 

Αντιεμετικά

Αντιβιώσεις ενηλίκων

Fucidin

Γλωσσοπίεστρα

Ριζάλευρα

Κονσέρβες ψαριού

 

Σακίδια ώμου

Σακίδια Ταξιδιού

Αθλητικά παπούτσια (Νο.42)

Σημειώνεται εδώ ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε ρουχισμό και γι’ αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΟΥΧΑ. 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οδοντιατρικές εξετάσεις από εθελοντές οδοντίατρους σε όλους τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΠΑΛΑΙ. Παρακαλούνται όσοι οδοντίατροι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση αυτή να επικοινωνήσουν με τον κ. Κουνάνη Ελευθέριο - Φραγκίσκο στο τηλ. 6977650564.

Γαλάτσι, 12 Οκτωβρίου 2015

 

 Συνεδριάζει την Δευτέρα  31 Αυγούστου στις 18:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίουγια τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.      

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Διαβίβαση της υπ’ αριθμ. 481/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «5η Αναμόρφωση εσόδων – εξόδων του Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2015».

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση των υπ΄ αριθμ. 440/2015, 441/2015 και 442/2015 εισηγήσεων – αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για την «Αναμόρφωση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Γαλατσίου και των Ν.Π. αυτού (Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανι-σμού και Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης), οικονομικού έτους 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος                                                               

 

 

 

 

 

 

 

3ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 420/2015 εισήγησης – απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έγκριση πίνακα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε κατοίκους του Δήμου μας και ψήφιση πί-στωσης.

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Διαβίβαση της υπ’ αρ. 208/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην άσκηση, συζήτηση και τον εν γένει χειρισμό των παρεμβάσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια συζήτησης ενστάσεων για ιδιοκτησίες που βρίσκονται εκτός σχεδίου, προς καθορισμό αμοιβής της χειρίζουσας την υπόθεση δικηγόρου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Έγκριση πρόσληψης τριών χειριστών Μ.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και σύμβαση ορισμένου χρόνου (8 μηνών), για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

6ο

Καθορισμός ειδικότητας για τη σύναψη μίσθωσης έργου (Σ.Μ.Ε.) για το έτος 2015.

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

7ο

Λήψη απόφασης έγκρισης αγοράς ενός (1) φορτηγού επιτρεπόμενου φορτίου 1,5 τον. 1400 – 2500 cc πετρελαιοκίνητο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς 4Χ4 (Μελέτη Νο 22/2015).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

8ο

Έγκριση αναγκαιότητας και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της ανανέωσης/προμήθειας λογισμικού προστασίας κατά των ιών Η/Υ και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

9ο

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση Γηπέδων στα Δημοτικά Σχολεία των οδών Ορφανίδου και Ελ. Βενιζέλου».

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

10ο

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου : « Ανακατασκευή Κλίμακας οδού Σαρωνικού».

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

11ο

Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Νησίδων – Αποτμήσεων» αριθμ. μελέτης 52/2009.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

12ο

Έγκριση 2ου Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. για το έργο «Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων – Εργολαβία 2014» αριθμ. μελέτης 7/2014.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

13ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής του κ. Μπούρα Παναγιώτη, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας NOBELL eatery Ι.Κ.Ε.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

14ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής του κ. Ροπόδη Βασιλείου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

15ο

Ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθμ. 255/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί διαγραφής χρηματικού ποσού 13.630,67 € από τον με αριθμό 17/2015 χρηματικό κατάλογο δεκατριών οφειλετών δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 295/2012 καταλογιστικής πράξης του Β΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της υπ΄ αριθμ. 3735/2014 απόφασης του τμήματος VII του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

16ο

Έγκριση εκδήλωσης για την ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙ-ΣΜΩΝ και πίστωση ψήφισης ποσού 100,00 € και τρόπος ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

                                  

 

 

 

17ο

Έγκριση εκδήλωσης για τη διοργάνωση λαμπαδηδρομίας για την αιμοδοσία και ψήφιση πίστωσης ποσού 650,00 € και τρόπος ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

18ο

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για προωθητική ενέργεια

ΓΩΓΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ι.Κ.Ε. (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 54/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

19ο

 

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΑΙΚΑΤ. ΑΓΓΕΛΗ – ΘΕΟΦ. ΚΑΡΑΪΩΑΝΝΟΓΛΟΥ Ο.Ε. (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 55/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

20ο

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΚΑΦΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ Λ. ΒΕΪΚΟΥ Α.Ε. (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 56/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

21ο

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων Ι. ΦΛΩΡΟΣΚΟΥΦΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 57/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

22ο                                                                                            

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΛΥΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 58/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

Αρ