e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

O Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Ζώμπος θεωρεί ανεξήγητη την ακύρωση του καλοκαιρινού Αθλητικού Camp και ζητά από την Δημοτική αρχή να αναθεωρήσει αυτή της την απόφαση 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεξήγητη η ακύρωση του Aθλητικού Camp! Αλλάξτε την απόφαση

Απορία και ερωτηματικά σε γονείς-παιδιά προκαλεί  η απόφαση (21/2022) του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου για την ακύρωση του Camp για το έτος 2022.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλο πλήγμα και για τους γονείς συνδημότες μας, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή την δύσκολη περίοδο μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς έβρισκαν για τα παιδιά τους μέσα από το Camp μια άκρως δημιουργική ενασχόληση.  

Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία (εκτός των δύο τελευταίων ετών λόγω πανδημίας) που τα παιδιά της πόλης μας δεν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις αθλητικές δραστηριότητες και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και να αποκομίσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες.

Η δικαιολογία μάλιστα της απόφασης «λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, πανδημία Covid 19» προκαλεί την συγκεκριμένη χρονικά στιγμή τουλάχιστον θυμηδία…

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» κ. Κώστας Ζώμπος δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία στερείται κάθε σοβαρότητας και ήδη έχει συγκεντρώσει τις έντονες διαμαρτυρίες από τους γονείς της πόλης μας.

Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού να επικαλείται συνθήκες πανδημίας και να ματαιώνει το Camp, όταν έχουν αρθεί όλα τα μέτρα από την Κυβέρνηση σε εξωτερικούς και αθλητικούς χώρους;

Γιατί την ίδια στιγμή αποφασίζει την διεξαγωγή παιδικού φεστιβάλ σχεδόν τρίμηνης διάρκειας με 68 παραστάσεις, το οποίο μάλιστα θα κοστίσει διπλάσια (70.000€!!!) στους δημότες μας;

Στο φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί ως επί το πλείστον σε μη παραγωγικές ώρες για γονείς και μαθητές, δεν ισχύουν οι συνθήκες πανδημίας;

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε και να επανεξετάσετε την συγκεκριμένη απόφαση. Το Camp επιβάλλεται να διεξαχθεί για το καλό όλων των παιδιών της πόλης μας.»

Κώστας Ζώμπος

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» ενημερώνει ότι  θα  πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή προϊόντων ΜΟΝΟ την Τετάρτη 25/05/2022 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου,  «ΠΑΛΑΙ» (επί της Λεωφ. Βεΐκου –απέναντι από το Άλσος Βεΐκου). 

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει την πλατφόρμα ΤΕΒΑ,  σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1474/28-4-2017.

Για την παραλαβή των ειδών, όλοι οι δικαιούχοι, πρέπει να προσκομίσουν:

  1. Α.Μ.Κ.Α.
  2. Α.Δ.Τ. ή Διαβατήριο

Εάν η παραλαβή των προϊόντων δεν μπορεί να γίνει από τον ωφελούμενο ή από μέλος της οικογένειας, που περιλαμβάνεται στην αίτηση, τα προϊόντα θα μπορεί να τα παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, που θα φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής,  από αρμόδια Αρχή ή εξουσιοδότηση,  εκδοθείσα από www.gov.gr.Οι εξουσιοδοτήσεις θα πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή. Το πληροφοριακό υλικό, με τα είδη και τις ποσότητες που θα παραλάβουν οι δικαιούχοι προς ενημέρωσή τους θα βρίσκεται αναρτημένο στο χώρο της διανομής.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα για την ημέρα και  ώρα προσέλευσης τους. Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους καρότσι λαϊκής, καθώς θα διατεθούν μεγάλες ποσότητες ειδών παντοπωλείου, νωπών προϊόντων, είδη γενικής χρήσης.

           Οι  ωφελούμενοι θα προσέρχονται στο χώρο φορώντας  προστατευτική μάσκα και μόνο την ώρα που θα τους αποσταλεί στο sms, καθώς θα χωρισθούν σε αλφαβητικές και ωριαίες ομάδες,  για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διανομής θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που αφορούν στον COVID-19.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι τα τρόφιμα που τους διανεμήθηκαν τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, μπορούν να τα ελέγξουν ή και να ζητήσουν αντικατάστασή τους,  πριν από την αποχώρησή τους από τα σημεία διανομής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Μέριμνας στο ( 213/2055425  & ώρες 800 – 1600  

Υπεύθυνοι υπάλληλοι επικοινωνίας:

Γκέκα Ιωάννα - Προϊσταμένη τμήματος

            Παναγιωτοπούλου Χρύσα  .                                                        

 

Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου τα ΚΑΠΗ του δήμου θα λειτουργούν περισσότερες ημέρες την εβδομάδα και θα υποδέχονται τα μέλη τους από  τις 8.00 το πρωί έως τη 13.30 το μεσημέρι, ως εξής:

Α΄ΚΑΠΗ:  καθημερινά από ΔΕΥΤΕΡΑ  έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Β΄ΚΑΠΗ : καθημερινά από ΔΕΥΤΕΡΑ  έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γ΄ΚΑΠΗ:  ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

Δ΄ΚΑΠΗ:  ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τα  μέλη θα προσέρχονται πλέον χωρίς ραντεβού, έχοντας όμως απαραίτητα μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και την κάρτα μέλους. Οι νέες εγγραφές και  οι ανανεώσεις των καρτών για το 2022 θα γίνονται δωρεάν.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Ημέρας Πατησίων της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας ΝΕΣΤΩΡ θα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ από ειδικό προσωπικό, κάθε Πέμπτη στο Β΄ΚΑΠΗ, πρόγραμμα για την άνοια με τεστ μνήμης και ιατρείο μνήμης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κανονίσουν ραντεβού για συμμετοχή στο πρόγραμμα καλώντας στο 2102137701 (μόνο κάθε Τετάρτη, ώρες 8.00 π.μ –  13.30 μ.μ).

Σημειώνεται ότι τα ΚΑΠΗ είναι στελεχωμένα με Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Βοηθό Νοσηλευτή, Λογοθεραπευτή και Θεατρολόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα μας είναι :

Α΄ΚΑΠΗ, τηλ. 2102913064  

Β΄ΚΑΠΗ, τηλ. 2102137701 

Γ΄ΚΑΠΗ, τηλ. 2102926552    

Δ΄ΚΑΠΗ, τηλ. 2102934698