e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πραγματοποιείται το πρώτο 4ήμερο του Μαρτίου,η 18η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό "Χωρίς Μεσάζοντες".Τελευταία μέρα παραγγελιών είναι η Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.Οι παραγγελίες μπορεί να γίνουν :

  • Ηλεκτρονικά:  15 έως 25 κάθε μήνα στο www.xmesazontes.gr
  • Tηλεφωνικά ή στο στέκι Αμπάριζα: (Γαλακηδών 11 και Λυσίου) από 15 έως 25 κάθε μήνα,πρωί 10 - 1 και βράδυ 7 - 9  τηλεφ.:2102912528 - 2102929418 - 6942878236 - 6983414406

Κατεβάστε το Δελτίο Παραγγελίας

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:   1, 2, 3, 4 Μαρτίου

πρωί 9 -1 και βράδυ 5 – 8.30   Λυσίου 6 στο κατάστημα του συνεταιρισμού

Για καλύτερη εξυπηρέτησή σας προσέλθετε σύμφωνα με τα αρχικά γράμματα του επωνύμου σας     Α έως Ι: Δευτέρα   -    Κ έως Λ: Τρίτη    -    Μ έως Π: Τετάρτη    -    Ρ έως Ω: Πέμπτη

Εγγραφές μελών στο κατάστημα του συνεταιρισμού Λυσίου 6 τις ημέρες της διανομής 

 

Λυσίου 6  Γαλάτσι - Τηλ. 2102912528 – 2102929418   

e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     -     www.pernoampariza.wordpress.com

Ελάτε να συνεταιριστούμε!

ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η φτώχεια, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε πριν 3 χρόνια στην πόλη μας την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» για να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης με καλύτερους όρους και να κάνουμε πράξη το "κανένας μόνος του στην κρίση".

Σήμερα, που η κρίση αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, κάναμε το επόμενο βήμα, οργανώσαμε καλύτερα τη συλλογική μας προσπάθεια ιδρύσαμε έναν συνεταιρισμό καταναλωτών και φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον πυρήνα μιας πολύπλευρης δραστηριότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση βασικών μας αναγκών, ένα κέντρο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Επιδίωξή μας είναι όχι μόνο να υπερασπιστούμε το βιοτικό μας επίπεδο, η τον τρόπο ζωής μας αλλά να τον αλλάξουμε και επιθυμία μας να συμβάλουμε στη δημιουργία μέσα στην πόλη μας, ενός πόλου δράσης, ζωής, αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα αναζήτησης διεξόδου από τον σημερινό εφιάλτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά, έχει νομική μορφή που επιτρέπει στα μέλη της να «συνασπιστούν - συνεργαστούν» νομότυπα, συστηματικά, δημοκρατικά, και σε σταθερή βάση, με σκοπό την εξασφάλιση επιλεγμένων και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής στην καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και ποιότητας, καθώς και την αντιμετώπιση των κοινών κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους.

Οι καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί, λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών. Αγοράζοντας μαζικά, ακυρώνοντας τους μεσάζοντες, πληρώνοντας τους παραγωγούς σε δίκαιες τιμές, εξοικονομώντας λειτουργικά έξοδα, δουλεύοντας με ελάχιστο περιθώριο κέρδους, καταφέρνουν και ρίχνουν τις τιμές.

Μέλη στον συνεταιρισμό μπορούν να γίνουν ενήλικα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από επαγγελματική, εθνική, φυλετική, πολιτική ή θρησκευτική ταυτότητα αγοράζοντας μια Συνεταιριστική Μερίδα αξίας 20 Ευρώ.

Η συμμετοχή στο Συνεταιρισμό είναι εθελοντική. Το όποιο πλεόνασμα προκύπτει από την εμπορική του δραστηριότητα δεν μοιράζεται στα μέλη του αλλά επιστρέφει σ'αυτά και στην τοπική κοινωνία μέσα από τους κοινωνικούς σκοπούς και δράσεις του.

ΓΙΑΤΙ   ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ   ΣΤΟ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ;

► Γιατί οι ανάγκες των καιρών απαιτούν από όλους μας να δρούμε συλλογικά και με αλληλεγγύη.

► Γιατί ο συνεταιρισμός σε αντίθεση με την ‘’αγορά’’ δεν επιδιώκει το κέρδος αλλά το αμοιβαίο όφελος καταναλωτή - παραγωγού.

► Γιατί αποφασίζουμε και ελέγχουμε οι ίδιοι όχι μόνο το είδος αλλά και την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε.

► Γιατί αγοράζοντας μαζικά, χωρίς μεσάζοντες, ρίχνουμε τις τιμές σε βασικά αγαθά.

► Γιατί στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και μεταποιητή δίνοντάς του πρόσβαση στην κατανάλωση.

► Γιατί με την αλληλοβοήθεια ωθούμε στη συμμετοχή όποιον και όποια έχει ανάγκη.

► Γιατί παίρνουμε όλες τις σημαντικές αποφάσεις συναινετικά, ισότιμα και δημοκρατικά.

► Γιατί αξιοποιούμε τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων και συνδυάζουμε το ατομικό με το συλλογικό όφελος και το όφελος της γειτονιάς μας.

 

Γιατί….

 

To ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα πάνω στη ζωή και το θάνατο του μικρασιάτη αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, με τίτλο  «Ο Κύκλος των Μάταιων Πράξεων», παρουσιάζεται  την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19:30  στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο «παίρνω Αμπάριζα»  από την Ομάδα πείρα(γ)μα.

Την διασκευή και σκηνοθεσία της Θεατρικής μουσικής αυτής παράσταση Ιστορικής Μνήμης, υπογράφει η Αγγελική Κασόλα και τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη ερμηνεύει ο Γιάννης Καρούνης.

Στο ρόλο της Χάρας εμφανίζεται η Ειρήνη Μελά.

Τραγουδάει η Νατάσσα Τζαβέλλα Παπαδοπούλου

 

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Πρόκειται για την συνειδητή και δύσκολη πορεία ζωής του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και το συγκλονιστικό του οδοιπορικό από την Προύσσα της Μικράς Ασίας ως την Καισαριανή του 1944.

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης (1909-1944) ήταν κομμουνιστής, συνδικαλιστής και ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944. Γεννήθηκε στην Προύσα το 1909. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Κρήτη, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή στο Ηράκλειο και έγινε λογιστής. Ήταν πολύγλωσσος, ήξερε Ρώσικα, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά καθώς και Τούρκικα και είχε συγγραφικό έργo. Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής. Υπήρξε πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Ηρακλείου και εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης του συνελήφθη από τη Δικτατορία Μεταξά και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη. Από τον Αϊ Στράτη μεταφέρθηκε τον Απρίλη του 1937 στις φυλακές της Ακροναυπλίας, στην Κατοχή στις φυλακές των Τρικάλων και της Λάρισας και τελικά παραδόθηκε από το καθεστώς του Μεταξά μαζί με εκατοντάδες άλλους πολιτικούς κρατούμενους στους Γερμανούς κατακτητές ώσπου κατέληξε στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου.

Στο Χαϊδάρι επειδή γνώριζε γερμανικά εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Λόγω της ιδιότητας του διερμηνέα και ενώ το όνομά του ήταν μεταξύ των διακοσίων που επρόκειτο να εκτελεστούν σε αντίποινα για την επίθεση του ΕΛΑΣ κατά του υποστράτηγου Franz Krech στους Μολάους, ο διοικητής του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι Karl Fischer, όταν ο Σουκατζίδης διάβασε και το δικό του όνομα στην λίστα των μελλοθάνατων, του είπε να παραμείνει στη θέση του. Τότε ο Σουκατζίδης τον ρώτησε αν θα εκτελούσαν κάποιον άλλο αντί για τον ίδιο και όταν ο Φίσερ απάντησε ότι έχει εντολή να εκτελέσει 200 από τους κρατούμενους ο Σουκατζίδης δεν δέχθηκε να εκτελεστεί κάποιος άλλος στη θέση του και ο ίδιος να γλυτώσει και εκτελέστηκε με τους υπόλοιπους 199 κρατούμενους του Χαϊδαρίου την Πρωτομαγιά του 1944

Η «ΕΝΩΣΗ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ», προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της  στον ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ 26 Φεβρουαρίου  2016, στο Κέντρο «Green Park» που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Βεϊκου, με πολύ καλό φαγητό, απεριόριστο κρασί και ζωντανή μουσική. 

Η τιμή πρόσκλησης είναι 16€,  (μικρή επιβάρυνση σε αναψυκτικά και μπύρες).

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη Ρουμελιώτικη βραδιά!!!Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ. 

Η ώρα προσέλευσης είναι 21:30.

Προσκλήσεις θα διατίθενται από τον Πρόεδρο Σκύρλα Σπύρο στο 6972516660 ή από τον Γραμματέα Φλώρο Χρήστο στο 6940718320.

 

                                                                 Από το Δ.Σ. της Ένωσης

Μια βραδιά συνάντησης των λαϊκών παραμυθιών με τα blues του αμερικανικού νότου από τις πιο ξεχωριστές φιλοξενεί ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» . Ο λαϊκός λόγος συναντά τον ρυθμό, μελωδίες πολυτραγουδισμένες απαντούν ιστορίες όλο νόημα που πέρασαν την πλευρά του Ατλαντικού με διάθεση στοχαστική πάνω σε μοτίβα μουσικά. Φωνές των ανθρώπων, παλιές μα πάντα επίκαιρες συνοδεύονται από μοναδικές εκτελέσεις.

Ποια είναι η ιστορία της απελευθέρωσης του σκλάβου Τζιμ;

Τι κρύβει μια νεροχελώνα μέσα στη στέρνα της; Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πετάξουν; Ποιος είναι ο γέρο-νεγρο Τόμπι και τι ζει η Σάρα;

 

Παρασκευή 5/2/2016, ώρα : 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά.

Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης 

 

Μουσική: Nick Tsiamtsikas blues band 

 

και ότι προκύψει……