e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

"Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατο ΚΚΕ παντού, για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας"

το Σάββατο 6 Μάη στις 18:30 στο Καμίνι Cafe' (Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36)

Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

 

 

 

και  σύσκεψη με θέμα:

"Οι συνταξιούχοι με το ΚΚΕ για τις ανάγκες και το δίκιο τους"

την Κυριακή 7 Μάη στις 11:00, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου (Αρτέμιδος 8)

Θα μιλήσει ο Αλέκος Περράκης, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο τομέα Αθηνών

 

 

 

 

Προεκλογική εκδήλωση οργανώνει το Σάββατο 6 Μάη στις 6.30μμ στο Παλαιό τέρμα, στο Πάρκο Λυσίου, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Γαλάτσι-Πατήσια-Κυψέλη, με θέμα «Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά» με ομιλητές τον Κώστα Δικαίο, τον Γιώργο Πίττα (υποψήφιους στον Βόρειο τομέα) και τον Φοίβο Λιναρδάτο (υποψήφιο στην Ά Αθήνας).

Η δολοφονία των Τεμπών και η έκρηξη της οργής της εργατικής τάξης και της νεολαίας έκανε θρύψαλα το αφήγημα ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι μια στημένη, ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, για το ποιο «μίγμα κυβέρνησης» θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, και έφερε στο κέντρο την ανάγκη της ανατροπής της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, του κέρδους, της αγοράς την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Αυτή την μάχη δίνει μέσα στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Από την αγωνιστική ανυπακοή στα λοκντάουν, όταν προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν να «κάτσουμε σπίτι» στο όνομα της πανδημίας, μέχρι τις απεργιακές φρουρές στα νοσοκομεία. Από τους εργατικούς αγώνες που έστειλαν στα αζήτητα τον Νόμο Χατζηδάκη μέχρι τις καταλήψεις και τα συλλαλητήρια των φοιτητών και της νεολαίας που πέταξαν έξω την πανεπιστημιακή αστυνομία. Από τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές μάχες που έστειλαν τους ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, μέχρι τον αγώνα, ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης και των πλούσιων (εκ)βιαστών φίλων της έως την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+. Από τις μάχες για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων μέχρι τους αγώνες ενάντια στη κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος. Όπου υπήρξαν νίκες, όπου η κυβέρνηση «έκανε πίσω», οφείλεται σε αυτές τις μάχες, όχι σε «ρεαλιστικές προτάσεις» και κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες.

Το Σάββατο 6 Μάη σας περιμένουμε για να συζητήσουμε την αντικαπιταλιστική εναλλακτική απέναντι σε κάθε μορφή διαχείρισης ενός συστήματος που σκορπά καταστροφή, φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και περιβαλλοντική καταστροφή σε όλο τον πλανήτη.

*Το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι βρίσκεται στο Παλιό Τέρμα -Βεϊκου και Φιγαλείας (έξω από την Εθνική Τράπεζα).

 

Η αναρχική συλλογικότητα Ανάδραση, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα για το έγκλημα  στα Τέμπη .

 

 

Από τα εργατικά «ατυχήματα», τις δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών  στα σύνορα, τις σφαίρες στο ψαχνό από ένστολους δολοφόνους, τους θανάτους στα ράντζα των νοσοκομείων και στα κελιά κάθε είδους μέχρι την πρόσφατη δολοφονία στα Τέμπη, το κράτος μας θυμίζει με κάθε ευκαιρία πως για εκείνο είμαστε αναλώσιμοι και αναλώσιμες.

Η δολοφονία στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα ούτε ανθρώπινο λάθος όπως έσπευσαν να διαβεβαιώσουν οι πολιτικοί διαχειριστές και οι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Αντιθέτως, έρχεται ως κορύφωση μιας σειράς ενεργειών υποτίμησης των ζωών μας: αύξηση του κόστους ζωής, περιστολή εργασιακών κεκτημένων, αύξηση του ελέγχου των σωμάτων μας και των μετακινήσεων μας, όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής κ.α. Η είδηση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη προκαλεί κοινωνική οργή, καθώς προήλθε από την υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου με κοινή ευθύνη κράτους και ιδιωτικών εταιρειών, για τα κέρδη των οποίων οι ζωές μας θυσιάζονται τόσο ωμά και απροκάλυπτα. Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ανεπαρκή συστήματα ασφαλείας καταρρίπτει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη ρητορική του ανθρώπινου λάθους.

Ενώ οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, η αντιπολίτευση προσπαθεί προεκλογικά να αφομοιώσει τη δυσαρέσκεια και να την εξαργυρώσει στις κάλπες, προκειμένου να διαφυλάξει την πρωτοκαθεδρία του κράτους ως διαχειριστή των ζωών μας. Γνωρίζουμε καλά πως καμία διαχείριση δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία του κράτους, του κεφαλαίου και κάθε εξουσιαστικού μηχανισμού που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αναλώσιμους υπηκόους, εργάτες και στρατιώτες. Καμία δικαιοσύνη για τα θύματα του ταξικού/κοινωνικού πολέμου δεν μπορεί να αποδοθεί από τους θεσμούς που υπηρετούν το κράτος και το κεφάλαιο. Για τους νεκρούς στα Τέμπη, στα σύνορα, στα κελιά της αστικής δημοκρατίας και στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, το δίκιο θα κριθεί μονάχα στους δρόμους του αγώνα.

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

 

Απεργίες, καταλήψεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις

 

 

"Aναρχική Συλλογικότητα Ανάδραση"

anadrasi.noblogs.org

 

 

 

Οι κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου πραγματοποιούν πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 18.30, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου, στο δημαρχείο (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).