e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mε αφορμή απόφαση του Άρειου Πάγου,που  έκρινε τελεσίδικα ως ιδιωτική μια έκταση 702 τ.μ. στο Λόφο Κόκκου,μέσα σε περιοχή που έχει  κριθεί δασική και αναδασωτέα,οι κομματικές οργανώσεις Γαλατσίου  του ΚΚΕ,διοργανώνουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι"  με θέμα το Δασόκτημα Ομορφοκλησιάς(Βεϊκου)

Ομιλητές 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,  Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής της ¨Λαικής Συσπείρωσης" Γαλατσίου

Γιάννης Πρωτούλης , μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ & επικεφαλής της ¨Λαικής Συσπείρωσης" Αττικής

 

ΥΓ ..Διαβάστε την σχετική αακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Γαλατσίου 
     
...η Εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε μια (1) εβδομάδα αργότερα..Κυριακή 27 Νοεμβρίου

  

 

 

           
            

Το Artivism movement είναι ένα πάντρεμα τέχνης και ακτιβισμού!

Το Artivism movement έχει στόχο κάθε φορά να θέτει επί τάπητος ζητήματα που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία αναλύοντας τα σε θεματικά concepts! Σκοπός είναι οι θεατές και οι καλλιτέχνες να αναπτύξουν ένα διάλογο με κοινό παρονομαστή τη τέχνη και τη πολιτεία. Βασικό μέλημα του θεσμού είναι να επιτευχθεί η κοινωνική δραστηριοποίηση των πολιτών διαμέσου της ατομικής αφύπνισης! Στόχος της τέχνης άλλωστε είναι να προβληματίσει και στη συνέχεια να βελτιώσει τον άνθρωπο όχι να είναι αρεστή. Η τέχνη οφείλει να επιτυγχάνει μια βαθιά ενδοσκόπηση στον θεατή !

 Το Artivism Movement στη δεύτερη δράση του, στις 13 Νοεμβρίου 2022, όπου θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ θα σας παρουσιάσει ομιλίες, έργα (πίνακες ζωγραφικής) δρώμενα καλλιτεχνών (θέατρο /τραγούδι/επιδείξεις μόδας, κ.α.) αναφορικά με την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία ως ένα καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο!

 Με τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου ελπίζουμε μια μέρα να μας επιτραπεί το Artivism Movement να εδραιωθεί ως ένας θεσμός ο οποίος θα ενώνει τις φωνές των καλλιτεχνών και του κοινού καθώς ο καλλιτέχνης δε παύει να είναι πρώτα πολίτης!

 

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία ,το Πολιτισμό και τη ποιότητα ζωής, πραγματοποιεί την καθιερωμένη φθινοπωρινή  γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό.