e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 20:30, η ομάδα Re-live Playback, ανεβάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» για την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «Ο επιμένων…νικά!»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο επιμένων…νικά!», στόχος της οποίας είναι η έναρξη μιας συζήτησης με το κοινό για τη σημασία της επιτυχίας και της νίκης. Σύμφωνα με την παράσταση ο καθένας μας θέτει διαφορετικούς στόχους στη ζωή του, που μοιάζουν μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, αλλά τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά, η νίκη ή η προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

Το θεατρικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας του Playback, το οποίο είναι ένα είδος διαδραστικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, στο οποίο δεν υπάρχει συγκεκριμένο σενάριο και σκηνοθεσία. Το ίδιο το  κοινό, αφηγούμενο τις ιστορίες, τα βιώματα και τους προβληματισμούς του, διαμορφώνει το «σενάριο» της παράστασης.

Στην παράσταση ο συντονιστής έχει ρόλο διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του κοινού και των ηθοποιών, οι οποίοι μαζί με τους μουσικούς αυτοσχεδιάζουν τις ιστορίες που ακούν, μέσα από συγκεκριμένες θεατρικές τεχνικές του Playback.

Τη θεατρική ομάδα απαρτίζουν οι ηθοποιοί, Γιώργος Αγοργιανίτης, Εύη Βασιλάκη, Ολυμπία Βασιλείου, Δημήτρης Γιαννής, Στρατής Μαυρίκος, Γιώργος Κόττας, Ράνια Σταρά, Θωμάς Στυλιάρας και Μαρία Χατζηβασιλείου, η μουσικός Κυριακή Γιακουμή, ενώ ο συντονισμός θα γίνει από την Δέσποινα Τσελίκα.

 


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, η οργάνωση μελών του Σύριζα Γαλατσίου πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο εκλογικό της περίπτερο στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου(συμβολή Λεωφ.Βεϊκου & Πρωτοπαπαδάκη).

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 14 Μαϊου,  η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία ,το Πολιτισμό και τη ποιότητα ζωής, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ανοιξιάτικη  γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό