e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, διοργανώνει συζήτηση με θέμα το "Κέντρο Πόλης" .Ένα Κέντρο Πόλης που αν και συζητιέται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 30 χρόνια ,δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,πρωτοεμφανίστηκε - όπως είναι γνωστό –όταν ακόμη ήταν υπό Σύσταση, με το θέμα «ΠΑΛΑΙ». Ήδη όμως είναι 15μελής Πυρήνας Συμμετοχής ,ο οποίος ελπίζουμε να διευρύνεται Συνεχώς και ο οποίος συνεχίζοντας το οδοιπορικό των Συζητήσεων θα παρουσιάσει την Πρότασή του για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ.

Η πρότασή μας για το θέμα αυτό, δεν είναι τωρινή. Είναι μία πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο σ’ επίπεδο κοινωνίας όσο και σ’  επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΩΤΙΚΑ από διάφορες Δημοτικές Κινήσεις και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, πριν από 20 χρόνια.

Εξακολουθεί όμως και σήμερα να είναι επίκαιρη Αναγκαία και Εφικτή. Με την Σημείωση ,ότι ο Δήμος έχει την τελευταία Δυνατότητα να την εντάξει σ’ έναν στοιχειοθετημένο Δημοτικό Προγραμματισμό.
Και όταν λέμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,εννοούμε Κέντρο Πόλης και όχι μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος 

Η Σχετική Συζήτηση όπως αναφέρουμε  και στην αρχή, θα πραγματοποιηθεί 

Στις 28 Μάρτη 2020 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 7.μ.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους &  Αρχιμήδους 2)

Στην Συζήτηση αυτή ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Αρχικά και ιδιαίτερα τους εκφραστές των Δημοτικών Παρατάξεων της εποχής εκείνης, με την παράκληση να λάβουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν σήμερα είναι διαφορετικές

 

Στην συνέχεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, μ’ αυτή την Ανοιχτή μας Ενημέρωση, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Τους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους 

• Την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων

• Τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και τα μέλη αυτών

• Τους εκφραστές του Τοπικού Τύπου και φυσικά

• Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούν ελπίζοντας δε ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν στον Σχετικό Διάλογο, τους ευχαριστούμε προκαταβολικά 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Τσικνοπέμπτη βραδάκι τσικνίζουν  στο πολιτιστικό  και κοινωνικό χώρο  "παίρνω αμπάριζα". Με μεζέ, κρασί και μουσική. Γλέντι με κέφι και καλή παρέα.

Από τις 8.00 μ.μ. (Λυσίου 11 και Γαλακήδων)

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) διοργανώνει εκδήλωση με το θέμα: «Πόλεμος και Προσφυγιά» την Δευτέρα 24/2/2020 στις 18:00 το απόγευμα σε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Δήμο Γαλατσίου (Ρεθύμνης και Χρήστος Καψάλη 36) .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι φορείς: Ένωση Γονέων Γαλατσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, ΕΕΔΔΑ (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης), ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γαλατσίου

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από την πρόεδρο της ΟΓΕ, η Χριστίνα Σκαλούμπακα με αναφορά στις ανησυχητικές εξελίξεις που σηματοδοτούν σοβαρό κίνδυνο πολέμου και στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι είναι η ώρα να δηλώσουμε την αταλάντευτη θέση μας ενάντια στον πόλεμο που φέρνει φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά στους λαούς. Επίσης να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στου λαούς που δοκιμάζονται όπως και στου πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται και ανησυχούν με την κατάσταση, αλλά και αισθάνονται την ανάγκη να αντισταθούν στα σχέδια που άλλοι κάνουν για μας να βρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου

 

 

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ., η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας(ΟΠΙΑ) διοργανώνει στο Δημαρχείο ημερίδα,με θέμα "Η προφορική ιστορία ως εκπαιδευτικό εργαλείο"

Η ημερίδα διοργανώνεται για να γνωρίσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Γαλατσίου, του 5ου διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων και της ευρύτερης περιοχής την Προφορική Ιστορία και για να έρθει σ' επαφή με το αρχείο προφορικών μαρτυριών της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ).

Η Προφορική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό εργαλείο για ν’ αγαπήσουν τα παιδιά την Ιστορία, είναι και μια γοητευτική περιπέτεια που την απολαμβάνουμε μαζί τους αναζητώντας το θησαυρό της συλλογικής Μνήμης. 

 

Ο Σύλλογος Αγία Ειρήνη Πανοράματος Γαλατσίου, σας ανακοινώνει ότι την 9/02/2020 και ημέρα Κυριακή από 10.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ. θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής στα γραφεία του Συλλόγου Ξάνθης 19.

Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή μπορούν να κατατεθούν από 29/01/2020 έως 7/02/2020 με τους εξής τρόπους:

- Αποστολή e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6944-570913 (ώρες 09.00-17.00)

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη τόσο για τις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. όσο και για την ψηφοφορία.

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής ...σας προσκαλεί στο "Το Στέκι" για στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

 

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, το Φροντιστήριο Κύτταρο Γνώσης, διοργανώνει στο πολιτιστικό κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι", ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού 

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,τον Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής ,σας  προσκαλεί  το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Γαλατσίου, στα εγκαίνια του φούρνου της και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

 

 

Η Ομάδα Αφήγησης «Παραμυθία» είναι μια παρέα ανθρώπων από το χώρο της οικονομίας, των υπηρεσιών υγείας και της εκπαίδευσης που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναριακού κύκλου με θέμα το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι βραδιές παραμυθιών που οργανώνουν, αποτελούν μέρος από τη μαθητεία τους στον ανεξάντλητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιακών ιστοριών και της προφορικής τους προσέγγισης. Την ομάδα «Παραμυθία» αποτελούν οι: Γιάννης Στρίγκος, Σοφία Τσιλιμίγκρα, Νίκος Σωτηρόπουλος και Αναστασία Φλωράκη. 

 

Συνεχίζει την ανακαλυπτική της διαδρομή με τη δεύτερη συνεχόμενη αφήγησή της.

«Παραμύθια που αναζητούν το πώς και απαντούν στο γιατί»

(Για κοινό 10+ και ενηλίκους)

 

Ως υλικό της τρέχουσας αφήγησης ορίζονται λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης που αφορούν σε αιτιολογικές ιστορίες, δηλαδή υποθέσεις που επιχειρούν να βάλουν σε τάξη το χάος του κόσμου και επιδιώκουν  να  δώσουν εξηγήσεις  για ένα πλήθος ζητημάτων που σχετίζονται είτε πραγματολογικά με τη ζωή του ανθρώπου εντός του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος ή αναφέρονται σε εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συμπεριφορές του ανθρώπινου ή ζωικού περίγυρου.  Ιστορίες παλιές και ανώνυμες, που με ξεχωριστή πρωτοτυπία φωτίζουν το πλαίσιο επιστήμη και η έρευνα εμφανιστούν δυναμικά στο προσκήνιο. 

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 & ώρα 8.00μμ

Κοινωνικός & Πολιτιστικός χώρος ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

Γαλακηδών 11 και Λυσίου, Γαλάτσι

 

Είσοδος ελεύθερη

 

«Το παραμύθι συναντά το ρεμπέτικο»  ξετυλίγει ένα μοναδικό αντάμωμα αφήγησης και μουσικής όπου  ιστορίες λαϊκές από την προφορική παράδοση των λαών συναντούν τραγούδια από τη σκηνή του ρεμπέτικου τραγουδιού. 

Παραμύθια από τα μέρη της Περσίας, της Κούβας, της Κρήτης, του Πουέρτο Ρίκο, της μαύρης Αφρικής και των Σούφικων παραδόσεων απαντούν τραγούδια βγαλμένα από τα «αχ» της καρδιάς δημιουργώντας ενδιαφέρουσες συμπορεύσεις και ιδιαίτερες ατμόσφαιρες, για να αναστοχαστεί κανείς, να ξορκίσει  και να σταθεί με διάθεση σκωπτική -και γιατί όχι περιγελαστική!- απέναντι στης ζήσης το αναπότρεπτο, που χρωματίζει θετικά την ίδια την ουσία της ζωής

 

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00 το πρωί,  μικροί  και μεγάλοι  μας φίλοι στα γραφεία του Συλλόγου , Πανοράματος  δημιουργούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές για στολίσουν τη γειτονιά και συγκεντρώνουν τρόφιμα για το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας

 
 
Περιοχή συνημμένων