e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» πιστός στην παράδοση και στα πλαίσια της αλληλεγγύης, σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018. Λυσίου και Γαλακήδων 11. Γαλάτσι. Από τις 10.00 έως 19.00.

Σας περιμένουν  λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα  με νόστιμες λιχουδιές και μουσικές! Θα σας υποδεχθούν με χειροποίητες μαρμελάδες, πίτες και γλυκά, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, γούρια και στολίδια.

 

 

 

O Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΑΣΗ και το Ωδείο "ΑΘΗΝΑ" , διοργανώνουν στο Πολιτιστικό  κέντρο Καμίνι, Χριστουγεννιάτικη συναυλία Χορωδιών Ωδείου Αθηνά 

 

Η Ολυμπιονίκης ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου,παρουσιάζει στο Καμίνι την κατασκευή "Αυτόματο, Αυτόνομο ρομποτικό σύστημα Ενυδρειοπονίας με απομακρυσμένη Πρόσβαση" ...που κέρδισε την 4η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη

 

 

H Art Team του Εξωραϊστικού  & Πολιτιστικού Συλλόγου του Πανοράματος  Γαλατσίου "Αγία Ειρήνη"" ,στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου, διοργανώνει  για 2η συνεχή χρονιά , έκθεση ζωγραφικής στο Καμίνι. 

 

 

 

Η  ΔΡΑΣΗ  στις 12 Δεκεμβρίου διοργανώνει στο Δημαρχείο ,ένα μουσικό οδοιπορικό με τον Αντώνη Χατζηγιάννη και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ...προβλήματα.

 

Λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης απ’ τις άκρες του κόσμου και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής για να δοθούν απαντήσεις στα μικρά και τα μεγάλα ερωτήματα, τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Αναζητούν τα πολύτιμα «Πώς» και δίνουν απαντήσεις στα σοφά «Γιατί» επιχειρώντας να βάλουν το χάος του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος σε τάξη, παρουσιάζοντας έναν τρόπο εξήγησης της ίδιας της ζωής, απλό και συνάμα αποκαλυπτικό.

Η Ομάδα Αφήγησης «…Με το λυχνάρι των παραμυθιών…» είναι μια παρέα ανθρώπων από το χώρο των τεχνών, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναριακού κύκλου με θέμα το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι βραδιές παραμυθιών που οργανώνουν, αποτελούν μέρος από τη μαθητεία τους στον ανεξάντλητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιακών ιστοριών και της προφορικής τους προσέγγισης. Την ομάδα «…Με το λυχνάρι των παραμυθιών…» αποτελούν οι: Φώτης Γιαννόπουλος, Σάββας Μαρίνος, Ντίνα Τσαλαπατάνη, Σπύρος Τσίρος και Λίζη Χανδακάρη.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7.30 μμ

 

 

ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, Οδός Γαλάκηδων 11, Γαλάτσι 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ,στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο "Αμπάριζα" ,πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Πούλου "Ιστορίες με παράξενους νόμους"

 

Kάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου και του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Πολιτιστική - Πολιτική εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 8/12 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου.

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου,διοργανώνει στο ΠΑΛΑΙ, δωρεάν σεμινάρια αυτοάμυνας για όλες τις γυναίκες του Δήμου.

 

Την Κυριακή 2/12/2018 η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής, πραγματοποιεί  κυριακάτικο περίπατο στην Χαλκίδα.
Αναχώρηση 9 π.μ. από την Λ. Βεΐκου ,στο ύψος Eurobank                                                                   

Τιμή κατ'  άτομο 10 ευρώ                                                                                                       

Πληροφορίες- πρόγραμμα - δηλώσεις συμμετοχής:

Βινιεράτου Ρίτσα   6944633623 , Ηλία Ελένη    6945133737 ,  Κουτσίκου Δέσποινα   6979147224 , Μυτιληναίος Γιάννης    6972962673 ,  Πετροπούλου Ρένα    6976007708

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στις 17:00, το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου (πάρκινγκ μετά την Κεντρική Πύλη). 

Έπειτα από χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του πρότυπου αυτού πάρκου σκύλων στο Γαλάτσι.

 Ειδικότερα, πρόκειται για δύο πάρκα - ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: 

• διαδρόμους, 

• παιχνίδια άσκησης, 

• χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων, 

• τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων, 

• μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους, 

• φωτισμό και προβολείς. 

Τα πάρκα είναι διαμορφωμένα με παρτέρια και φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα. 

 

Επισημαίνεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο. Στους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες περιττωμάτων.

Το Πάρκο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο επί 24ώρου βάσεως (υπάρχει φωτισμός), ενώ στις ώρες αιχμής θα υπάρχει επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.

Μετά τα εγκαίνια θα υπάρχει μπουφές με λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας και μπουφές για τους συνοδούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2132055385.