e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου  & η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν στην έκθεση και βράβευση των τεχνητών φωλιών του 19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα: 19:00 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

(Αίθουσα «Παλαιό Οινοποιείο, πλησίον Naturashop) ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ 23, ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οργανωτική Επιτροπή 

2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου – Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 22 88 340 – 341,

210 23 16 977 & 6936 449284

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00-20:00 :Προσέλευση Καλεσμένων-Μαθητών– Εκπαιδευτικών-Γονιών      

                   Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων- Συγκρότηση Επιτροπής Βράβευσης - Αξιολόγηση των Κατασκευών Τεχνητών Φωλιών.

20:00-20:30 :Παρουσίαση του προγράμματος του «19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» - Αποτίμηση των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει κέρασμα των καλεσμένων με παραδοσιακά εδέσματα.

Έπαινοι θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες μέσω των σχολείων τους.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΣ

ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Για την μεταφορά των προσκεκλημένων – επισκεπτών, της διαδρομής Γαλάτσι - Άλσος Αντώνη Τρίτση – Γαλάτσι, θα υπάρχει πούλμαν με αφετηρία επί της Λ. Γαλατσίου (Διασταύρωση Λ. Γαλατσίου και Μαρκορά, απέναντι από το e-shop)

με ώρα αναχώρησης 18:20.

Εκδήλωση των Επτανήσιων το Σάββατο 28 Μαίου, αφιερωμένη στον Άγγελο Σικελιανό ,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στις 6:45 μ.μ.

Tην Κυριακή 15 Μαίου στο Πολιτιστικό Χώρο  ¨"παίρνω αμπάριζα" ,Λυσίου &Γαλακηδών, στις 8:30 το βράδυ,προβάλεται η ταινία "Τρία χρώματα: Η λευκή ταινία "

Παραγωγή : (1994)

ΤΑΙΝΙΑ: Τρία χρώματα: Η λευκή ταινία 

Διάρκεια:93'

Σκηνοθεσία : Krzysztof Kieslowski

Σενάριο: Krzysztof Kieslowski

Είδος : Δράμα

Πρωταγωνιστές: Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Janusz Gajos 

 

Υπόθεση:

Ένας Πολωνός κομμωτής στο Παρίσι, που τον διώχνει η Γαλλίδα γυναίκα του, γίνεται κλοσάρ, επιστρέφει στην Πολωνία και εκμεταλλευόμενος τη νέα κατάσταση πραγμάτων καταφέρνει να πλουτίσει

Ισότητα. Θα μπορούσε να εννοηθεί και ως ισοτιμία. Ως ισοπαλία. Στον πόνο και τις ενοχές. Για δεύτερη φορά ο Kieslowski δανείζεται το οικουμενικό μήνυμα ενός χρώματος της γαλλικής σημαίας για να το προσαρμόσει στα ψυχικά δεδομένα του ατόμου, ραντίζοντας την ιστορία με βαθύτερους τόνους ειρωνείας και πολιτικής σκέψης

Η αφήγησή του αψηφά τη γραμμικότητα της λογικής συνέχειας επιτρέποντας μονάχα μικρές αποκαλυπτικές ματιές στα δεδομένα, δίνοντας μια ακόμη ώθηση ενδιαφέροντος μέσα από τις αλλεπάλληλες αλλαγές κατεύθυνσης που ακολουθεί. Με οδηγό την ειρωνεία που συχνά υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας και μια υποτιμητική ματιά στην μετακομμουνιστική του πατρίδα των παράνομων ευκαιριών πλουτισμού, ο Kieslowski παραδίδει ένα αποτέλεσμα σαφώς αμεσότερο και λιγότερο ρομαντικό, μα εξίσου ανθρώπινο με τα υπόλοιπα σκέλη της Τριλογίας των Χρωμάτων του

Την Κυριακή 22 Μαίου στις 10 το πρωί,η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής, σας προσκαλεί στο "Δάσος" Γαλατσίου για την περιποίηση των υιοθετημένων από την Δράση δένδρων.

Την Τετάρτη 18 Μαϊου 2016 και ώρα 7.00 μμ, στο Δημαρχείο Γαλατσίου, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Ενημέρωση για το Ασφαλιστικό" και εισηγητή τον Τάσο Πετρόπουλο (Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων).