e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι


 

Ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο, στην εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο

 

Οι μαζικοί φορείς του Γαλατσίου, σας καλούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρέσβης της Παλαιστίνης...

 

 

Α.Ε ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ Κ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, προβάλλεται στον πολιτιστικό χώρο " παίρνω Αμπάριζα" η ταινία La Chute de l’Empire Américain (Η Πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας"

Η υπόθεση:
Ο 36χρονος Πιέρ-Πολ, ένας ντροπαλός και ανασφαλής διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως οδηγός κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Γενικά, είναι αυτό που λέμε καλός άνθρωπος: δίνει χρήματα στους άστεγους, βοηθάει στο μοίρασμα φαγητού σε απόρους, τέτοια. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. O Πιέρ-Πολ έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει. Τελικά, επιλέγει το δεύτερο. Μια επιλογή που, όπως είναι προφανές, θα έχει πολλές επιπτώσεις…

 

Το La Chute de l’Empire Américain είναι ταυτόχρονα μια ευχάριστη κομεντί γύρω από την εν λόγω ληστεία και τη προσπάθεια του νεαρού να ξεπλύνει τα κλοπιμαία αλλά και μια κοινωνική καυστική σάτιρα. Μια κριτική ενάντια  στον καπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και στη σαρωτική επέλαση της μόνης… ηθικής αξίας που έχει απομείνει στον κόσμο μας: του χρήματος. Που οδηγεί στην πτώση της αμερικάνικης αυτοκρατορίας. Της μόνης αυτοκρατορίας. Και κατά πως φαίνεται, του κόσμου ολόκληρου.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντενί Αρκάν

ΚΑΣΤ: Αλεξάντρ Λαντρί, Ρεμί Ζιράρ, Μαριπιέ Μορέν, Πιερ Κουρζί, Μαξίμ Ρουά, Λουί Μορισέτ.