e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί .ότι λόγω των δύσκολων στιγμών εξ' αιτίας  του κορωνοϊού, αναβάλλεται η  συζήτηση  για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ 

 

Φίλες και φίλοι

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,είχε προγραμματίσει μέχρι το καλοκαίρι δυο συζητήσεις .Μία με θέμα τοπικό πρόβλημα και η άλλη με θεσμικό περιεχόμενο.

Με τη σημερινή μας αναφορά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ανακοινωθείσα ήδη συζήτηση για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,που είχε προσδιορισθεί για το Σάββατο  28 Μάρτη στο Δημαρχείο, αναβάλλεται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοιού.

Για τον ίδιο λόγο και η δεύτερη συζήτηση με θέμα «Ο κάθε Δήμος με την θεσμική του μορφή είναι η βασική δομή της αποκέντρωσης και της αυτοδιαχείρισης» δεν μπορεί να προσδιοριστεί  από τώρα για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο ακριβής χρόνος των συζητήσεων αυτών θα εξαρτηθεί από την πορεία και την αντιμετώπιση του παραπάνω ιού.

Γενικά για όλα αυτά, θα σας ενημερώσουμε με νέες ανακοινώσεις μας.

 

 

 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΑΡΤΙΟΣ  2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Η  Πρωτοβουλία Συζητήσεων Θεμάτων Αυτοδιοίκησης  “ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" στα πλαίσια   των  συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Γαλάτσι, διοργανώνει συζήτηση με θέμα το "Κέντρο Πόλης" .Ένα Κέντρο Πόλης που αν και συζητιέται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 30 χρόνια ,δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 

Η Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην συζήτηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,πρωτοεμφανίστηκε - όπως είναι γνωστό –όταν ακόμη ήταν υπό Σύσταση, με το θέμα «ΠΑΛΑΙ». Ήδη όμως είναι 15μελής Πυρήνας Συμμετοχής ,ο οποίος ελπίζουμε να διευρύνεται Συνεχώς και ο οποίος συνεχίζοντας το οδοιπορικό των Συζητήσεων θα παρουσιάσει την Πρότασή του για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ.

Η πρότασή μας για το θέμα αυτό, δεν είναι τωρινή. Είναι μία πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο σ’ επίπεδο κοινωνίας όσο και σ’  επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΩΤΙΚΑ από διάφορες Δημοτικές Κινήσεις και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, πριν από 20 χρόνια.

Εξακολουθεί όμως και σήμερα να είναι επίκαιρη Αναγκαία και Εφικτή. Με την Σημείωση ,ότι ο Δήμος έχει την τελευταία Δυνατότητα να την εντάξει σ’ έναν στοιχειοθετημένο Δημοτικό Προγραμματισμό.
Και όταν λέμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ,εννοούμε Κέντρο Πόλης και όχι μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος 

Η Σχετική Συζήτηση όπως αναφέρουμε  και στην αρχή, θα πραγματοποιηθεί 

Στις 28 Μάρτη 2020 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 7.μ.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους &  Αρχιμήδους 2)

Στην Συζήτηση αυτή ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Αρχικά και ιδιαίτερα τους εκφραστές των Δημοτικών Παρατάξεων της εποχής εκείνης, με την παράκληση να λάβουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν σήμερα είναι διαφορετικές

 

Στην συνέχεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, μ’ αυτή την Ανοιχτή μας Ενημέρωση, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 

• Τους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους 

• Την Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων

• Τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και τα μέλη αυτών

• Τους εκφραστές του Τοπικού Τύπου και φυσικά

• Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούν ελπίζοντας δε ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν στον Σχετικό Διάλογο, τους ευχαριστούμε προκαταβολικά 

 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Φιλικά 

Ηλίας Μιμηγιάννης 

Κιν. 6981 243 101

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) διοργανώνει εκδήλωση με το θέμα: «Πόλεμος και Προσφυγιά» την Δευτέρα 24/2/2020 στις 18:00 το απόγευμα σε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Δήμο Γαλατσίου (Ρεθύμνης και Χρήστος Καψάλη 36) .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι φορείς: Ένωση Γονέων Γαλατσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, ΕΕΔΔΑ (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης), ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γαλατσίου

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από την πρόεδρο της ΟΓΕ, η Χριστίνα Σκαλούμπακα με αναφορά στις ανησυχητικές εξελίξεις που σηματοδοτούν σοβαρό κίνδυνο πολέμου και στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι είναι η ώρα να δηλώσουμε την αταλάντευτη θέση μας ενάντια στον πόλεμο που φέρνει φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά στους λαούς. Επίσης να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στου λαούς που δοκιμάζονται όπως και στου πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται και ανησυχούν με την κατάσταση, αλλά και αισθάνονται την ανάγκη να αντισταθούν στα σχέδια που άλλοι κάνουν για μας να βρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου

 

 

Τσικνοπέμπτη βραδάκι τσικνίζουν  στο πολιτιστικό  και κοινωνικό χώρο  "παίρνω αμπάριζα". Με μεζέ, κρασί και μουσική. Γλέντι με κέφι και καλή παρέα.

Από τις 8.00 μ.μ. (Λυσίου 11 και Γαλακήδων)

 

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ., η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας(ΟΠΙΑ) διοργανώνει στο Δημαρχείο ημερίδα,με θέμα "Η προφορική ιστορία ως εκπαιδευτικό εργαλείο"

Η ημερίδα διοργανώνεται για να γνωρίσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Γαλατσίου, του 5ου διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων και της ευρύτερης περιοχής την Προφορική Ιστορία και για να έρθει σ' επαφή με το αρχείο προφορικών μαρτυριών της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ).

Η Προφορική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό εργαλείο για ν’ αγαπήσουν τα παιδιά την Ιστορία, είναι και μια γοητευτική περιπέτεια που την απολαμβάνουμε μαζί τους αναζητώντας το θησαυρό της συλλογικής Μνήμης.