e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τὴν Κυριακήν 14 Ἰουλίου 2024, ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, τοῦ Ναξίου, πανηγυρίζει τὸ ὁμώνυμον Ἱερὸν Παρεκκλήσιον, παραπλεύρως τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 μ.μ.: ΥΠΟΔΟΧΗ  ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ εἰς τὰ Προπύλαια τοῦ Ἱ. Παρεκκλησίου τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου καὶ ἐν συνεχείᾳ Ἑσπερινὸς καὶ Παράκλησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, (Παραμονὴ τῆς ἑορτῆς)

7:00 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία.

7:30 μ.μ.: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ μετ' ἀρτοκλασίας καὶ Ἱεροῦ Κηρύγματος.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, (Ἀνήμερα τῆς Ἑορτῆς)

7:00 π.μ.: ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ Ι.ΕΙΚΟΝΟΣ.

7:00 μ.μ.: Μεθέορτος Ἑσπερινὸς καὶ Παράκλησις Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

7:00 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία.

9:30 π.μ.: Παράκλησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

 

 

 

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Ἁγίας Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι  ·  τηλ.: 210-2931523, Φάξ: 210-2924107Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα!

Την κλειστή εκδήλωση «Walking Together – Προχωράμε μαζί με τα ανάπηρα ζώα» διοργανώνει η Plus2feet (η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα), υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Καμίνι, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.

Όντας 9 χρόνια στην υπηρεσία των ζώων με κινητικά προβλήματα, προωθούμε την πεποίθηση ότι η αναπηρία δεν είναι καταδίκη, αντίθετα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρ

Γι’ αυτό το λόγο, εδώ και 4 χρόνια, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Walking Together», μέσω του οποίου προσφέρουμε δωρεάν αμαξίδια σε αδέσποτα ζώα σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, τρίτες χώρες και εμπόλεμες ζώνες.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ιδιαίτερο προφίλ της Plus2feet, η φιλοζωική της δράση και ειδικότερα το πρόγραμμα «Walking Together», τί ισχύει με την αναπηρία των ζώων στην Ελλάδα και πώς μπορούμε να δούμε την αναπηρία ως «δεύτερη ευκαιρία».

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 20:00

Τοποθεσία: Ρεθύμνης 36 & Καραισκάκη Γαλάτσι

https://www.facebook.com/KaminiGalatsi/?locale=el_GR

https://maps.app.goo.gl/cbBSs24J8iYPRsqx6

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Με εκτίμηση

Ρενάτα Γρυπάρη,

Υπεύθυνη επικοινωνίας της Plus2feet

6977447111

 

1η Ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα

 

Walking Together – Προχωράμε μαζί με τα ανάπηρα ζώα

 

 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Συντονίστρια: Άλκηστις Ζαλοκώστα (δημοσιογράφος)

 

Ομιλίες:

 

Ποια είναι η Plus2feet - Παρουσίαση του προγράμματος «Walking Together»

Βασίλης Τζιγκούρας (ιδρυτής της Plus2feet)

 

 

 

Ψηφιακές λύσεις για δύο επιπλέον πόδια

Θύμιος Αποστολάκης (Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων)

 

Ανάπηρα ζώα και τα οφέλη του αμαξιδίου

Έφη Ρόζη (κτηνίατρος)

 

Συμβιώνοντας με ένα ανάπηρο ζώο

Έλενα Δέδε (δικηγόρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs' Voice)

 

Διασώζοντας ένα δίποδο κουτάβι

Μαρία Αρκομάνη (πρόεδρος – ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός» ΑΜΚΕ)

 

Η αναπηρία των ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών

Νόνικα Στάμου (νηπιαγωγός)

 

Η αναπηρία ως «δεύτερη ευκαιρία»

Ρενάτα Γρυπάρη (δημοσιογράφος, εκπαιδεύτρια σκύλων, υπεύθυνη επικοινωνίας της Plus2feet)

 

 

 

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης της προεκλογικής περιόδου, από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου, η Οργάνωση Μελών Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει πάρτυ στο χώρο του περιπτέρου της  (Βεϊκου και  Πρωτοπαπαδάκη) παρέα με υποψήφιους ευρωβουλευτές.  

 

Η φωτογραφική ομάδα Αμπάριζα πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας από 28.06  έως και 2.07.2024 με θέμα τη ΝΥΧΤΑ.

Προσπάθεια μας, να παρουσιάσουμε μια επιμελημένη συλλογή φωτογραφιών που συμπυκνώνουν το μυστήριο και τη γοητεία της νύχτας.

“Περπατώ στις συνοικίες μέσα στη μοναξιά της νύχτας

και σκέφτομαι πως η νύχτα μας αρέσει

γιατί αφαιρεί τις περιττές λεπτομέρειες”

ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα

Συμμετέχουν:

Δαδάρου Αθανασία

Κάτσιος Θανάσης

Κουτσίκου Δέσποινα

Μπουρλάκος Διονύσης

Ντόνα Κατερίνα

Παπαδοκωστόπουλος Άρης

Παπαδοκωστόπουλος Νάσος

Σολωμού Μαρία

Χρονοπούλου Αμαλία

Ψαλτίδη Έφη

 

Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Χώρο ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ (Γαλακηδών 11, 11146, Γαλάτσι).

Έναρξη28/06/2024 

Ώρες λειτουργίας: 8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.

https://pernoampariza.wordpress.com/2024/06/21/%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1%cf%83/

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα της εκδρομής 14-16 Ιουνίου 

1η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ
Σ
υγκέντρωση 1:45μμ στην EUROBANK, Γαλατσίου & Βεΐκου. Aναχώρηση 2:00μμ, με πρώτη στάση μισής ώρας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου. Δεύτερη μικρή στάση έξω από τη Λάρισα.

Άφιξη στα Αμπελάκια 6,30μμ. Παραδοσιακός οικισμός, στις πλαγιές της Όσσας στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη από τις αρχές του 18ου αι. μέχρι τις αρχές του 19ου αι. κατά την τουρκοκρατία, χάρη στη βαφή νημάτων από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Περιήγηση στα λιθόστρωτα δρομάκια με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αρχοντικά και το σημαντικότερο του Γεωργίου Σβαρτς (1787 – 1798), όπου ήταν και η έδρα της Κοινής Συντροφίας του συνεταιρισμού των Αμπελακίων (1780). Επίσκεψη στις εκκλησίες, του Αγίου Γεωργίου (1720) και της Αγίας Παρασκευής (1580). Δείπνο στις ταβέρνες στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αναχώρηση στις 9:00μμ και άφιξη στη Λάρισα 10:00μμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο βράδυ.

2η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ–ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΛΑΡΙΣΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση στις 10,00πμ. για το χωριό Φαρκαδόνα. Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, των δημοτικών σχολείων, τα παιδιά και τους γονείς τους. Απονομή των επαίνων στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και παραμυθιού, στη συνέχεια των όσων δεσμευτήκαμε στην επίσκεψή μας στις 17 Δεκέμβρη 2023. Σύντομο δρώμενο από τα παιδιά. Παράδοση των ειδών ζωγραφικής και των βιβλίων που θα συγκεντρώσουμε, στις δύο υπό ίδρυση βιβλιοθήκες (παιδιών και ενηλίκων).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους που θέλουν να προσφέρουν είδη ζωγραφικής και βιβλία (καινούργια ή σε καλή κατάσταση) να τα φέρουν στο «Ωδείο Αθηνά» Λεωφ. Γαλατσίου 64, ως 4 Ιουνίου και στο Δημαρχείο Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, στις 5 Ιουνίου 5:00-8:00μμ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1:30μμ μετάβαση στο χωριό Γριζάνο, απόσταση 10΄ και γεύμα στην ταβέρνα «Βάκχος» Το μενού: ανά 4 άτομα, Σαλάτα εποχής, ορεκτικά, φέτα, γαλοτύρι, τζατζίκι. Κυρίως πιάτο, μπριζόλα, κοντοσούβλι, μπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο, γαρνιρισμένο με πατάτες και ρύζι. Επιδόρπιο: φρούτα ή γλυκό κυδώνι. Κόστος 12 € χωρίς τα ποτά! (το χωριό, σε υψόμετρο 140μ δεν έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Προσφέρεται για βόλτα και φωτογράφηση.) To απόγευμα, επίσκεψη στο χωριό Καλύβια Πεζούλας με θέα τη λίμνη Πλαστήρα, για καφέ βόλτα και φωτογραφίες. Επιστροφή στη Λάρισα, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και γνωριμία με την πόλη.

3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΟΛΟΣ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΓΑΛΑΤΣΙ

Μετά το πρωινό, 8:45πμ αναχώρηση για Βόλο και επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης. Είναι το μοναδικό σύγχρονης αντίληψης Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Στεγάζεται στην πρώην καπναποθήκη Παπάντου, η οποία κτίστηκε περί το 1920 και παραδόθηκε ανακαινισμένη το 2014. Φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος όπου θα εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους. Βρίσκεται στη συνοικία των Παλιών. Eίσοδος δωρεάν. 11:00πμ Αναχώρηση για τη Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου. Περιήγηση στα σοκάκια του χωριού, επίσκεψη στο καφενείο με την τοιχογραφία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ και στην εκκλησία της μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Γεύμα στην πλατεία με θέα τον Παγασητικό κόλπο.

Αναχώρηση στις 2:30μμ για Βόλο, στάση για καφέ και βόλτα.

 

Αναχώρηση 4:30μμ για Αθήνα. Άφιξη στο Γαλάτσι ώρα 9:30μμ μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Κόστος εκδρομής 125€ για δίκλινο δωμάτιο και 138€ για μονόκλινο Οι φίλες και οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις κυρίες Σπυριδάκη Ντίνα τηλ. 6944 770 735 & Μαλανδράκη Νίκη τηλ. 6946 179 195

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ήρας 16 - 111 47 ΓΑΛΑΤΣΙ - τηλ. 210 22 22 839, 210 20 20 559