e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου,διοργανώνει στο ΠΑΛΑΙ, δωρεάν σεμινάρια αυτοάμυνας για όλες τις γυναίκες του Δήμου.

 

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στις 17:00, το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου (πάρκινγκ μετά την Κεντρική Πύλη). 

Έπειτα από χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του πρότυπου αυτού πάρκου σκύλων στο Γαλάτσι.

 Ειδικότερα, πρόκειται για δύο πάρκα - ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: 

• διαδρόμους, 

• παιχνίδια άσκησης, 

• χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων, 

• τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων, 

• μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους, 

• φωτισμό και προβολείς. 

Τα πάρκα είναι διαμορφωμένα με παρτέρια και φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα. 

 

Επισημαίνεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο. Στους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες περιττωμάτων.

Το Πάρκο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο επί 24ώρου βάσεως (υπάρχει φωτισμός), ενώ στις ώρες αιχμής θα υπάρχει επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.

Μετά τα εγκαίνια θα υπάρχει μπουφές με λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας και μπουφές για τους συνοδούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2132055385. 

 

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο παλιό Γαλάτσι των δεκαετιών του ’40, του ’50 και του ’60 την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί

Η  βόλτα μας θα ξεκινήσει  από την πλατεία Λιναρά, την αρχική «εστία» της πόλης, θα περπατήσουμε από τα Περιβόλια μέχρι την Πηγή και την Αγία Γλυκερία, θα συνεχίζουμε στο Παλιό Τέρμα και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και θα καταλήξουμε στο Καμίνι. Εκεί θα μας περιμένει ο Νέστορας Χατζούδης να μας μιλήσει για τα καμίνια και τα νταμάρια της εποχής.

Στη βόλτα θα μας συντροφέψουν παλιοί Γαλατσιώτες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην Ομάδα μας και θα ξαναζωντανέψουν για χάρη μας το Γαλάτσι της καρδιάς τους 

και της μνήμης τους.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Η προφορική ιστορία καταγράφει πτυχές της ιστορίας, όπως τις έζησαν καθημερινοί άνθρωποι και αποκαλύπτει συχνά κρυφές ιστορίες με μεγάλη κοινωνική και ιστορική σημασία. Δίνει προτεραιότητα στην «ιστορία από τα κάτω», και φωνή στους «αφανείς» πρωταγωνιστές που απουσιάζουν από τα βιβλία ιστορίας και τα μουσεία.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) δημιουργήθηκε το 2013 και είναι πάντα ανοιχτή σε νέα μέλη. Τα μέλη της είναι εθελοντές.

Οι συνεντεύξεις της έχουν τη μορφή αφήγησης ζωής και καλύπτουν θεματικές όπως η γειτονιά, η εκπαίδευση, η εργασία, η ψυχαγωγία, η μετανάστευση, η δεκαετία του 40 και πολλά άλλα.

 

Επικοινωνία: Κατερίνα Αρβανιτάκη τηλ. 6974724598 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έφη Παυλογεωργάτου τηλ. 6946379889 

 

 

Στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, διοργανώνεται την Παρασκευή 9/11στις 21:00, σε αίθουσα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), συνεστίαση-Λαϊκό Γλέντι με ζωντανή μουσική, καλό φαγητό και κρασί

Tην Κυριακή 28 Οκτωβρίου , μετά την παρέλαση κατά το μεσημεράκι ,γλέντι με εκλεκτούς μεζέδες και καλή λαϊκή μουσική στο «Αμπάριζα»