e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., οι μελλωδικοί δρόμοι των μπουάτ ,οδηγούν στον πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο "παίρνω αμπάριζα"...

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Μιχάλης Κλεάνθης τραγουδάει και γράφει τραγούδια. Έχει εργαστεί στις μπουάτ της Πλάκας «Απανεμιά», «Εσπερίδες» κι ένα φεγγάρι στο «Σταυρό του Νότου». Είχε αναλάβει για πολλά χρόνια την ιστορική Μουσική Σκηνή των Εξαρχείων οι «Βάτραχοι». Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για το Θέατρο. Γνώρισε το Μάνο Χατζιδάκι και συνεργάστηκε με το Γιώργο Ζωγράφο, το Νίκο Κυπουργό, το Γιάννη Αργύρη, τον Πάνο Κατσιμίχα, το Γιάννη Νικολάου, το Σταμάτη Μεσημέρη, το Νίκο Τουλιάτο, τη Ζανέτ Καπούγια, κ.ά. Έχει διδαχτεί κλασική κιθάρα, θεωρητικά της μουσικής, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. Το τραγούδι του «Γρίλιες» διακρίθηκε με το 2ο βραβείο, στο 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του Music Heaven (2011). Το τραγούδι του «Λέω Λόγια» σε ερμηνεία της Ερωφίλης Κλεάνθη και του «Πολυφωνικού Σχήματος Ηπείρου», διακρίθηκε με το 1ο βραβείο, στο 3ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του Music Heaven (2013).

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου και ο Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»  σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Ρεθύμνης & Καψάλη, Γαλάτσι), στα εγκαίνια της Διασυλλογικής Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής – Αγιογραφίας καλλιτεχνών του Γαλατσίου,που μαθητεύουν υπό τους εικαστικούς Alessandro De Martino και Χρυστάλλα Κοκκίνου 

Η έκθεση θα λειτουργεί από 28-31 Μαϊου 2022 και ώρες 18.00 έως 21.00.

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 13 Μαϊου εορτάζει η πολιούχος της πόλης μας,Αγία Γλυκερία...

 

 

13-15 Μαϊου ,πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου "Το Καμίνι", το Συνέδριο με τίτλο "Η Παγκόσμια Γειτονιά μας - Οικοδομώντας την Ειρήνη".Το Συνέδριο αυτό,είναι ένα από τα 10.000 που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια κοινωνικού αποκλεισμού, με χαρά σας προσκαλούμε στην 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Χαραλαμπίδου με θέμα «Προσεγγίσεις και Αποτυπώματα» που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» από τις 14 έως τις 18 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7.00 μ.μ., το Σάββατο 14/5/2022.

Η Χρύσα Χαραλαμπίδου είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ζωγραφικής «ART TEAM AFTER[1]» του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου με δάσκαλο τον εξαίσιο εικαστικό Alessandro De Martino[2]  και η πρώτη μαθήτρια που προχωράει σε ατομική έκθεση ζωγραφικής και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και ευελπιστούμε σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και οι υπόλοιποι μαθητές της «ART TEAM AFTER» του Συλλόγου μας.

  

Για  το ΔΣ του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

"Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ"

 

Η πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Ε. Μανωλά                                         Γ. Σκανδαλάρη

 

[1] Η Art Team After του Πανοράματος Γαλατσίου δραστηριοποιείται από το 2017 με δάσκαλο τον Πατρινό ζωγράφο/πτυχιούχο της Σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας Alessandro De Martino και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα δράσεις (εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, επιδαπέδια παιχνίδια στο σχολείο κ.α.) σε διάστημα τριών ετών ενώ συμμετείχε ενεργά σχεδόν στο σύνολο της πολιτιστικής δράσης του συλλόγου.

 

[2] O Alessandro De Martino, ιδιαίτερα αγαπητός στο Γαλάτσι, εκτός από την μεγάλη διδακτική εμπειρία του (Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημόσια Ι.Ε.Κ. στην Πάτρα, Αίγιο, και Μεσολόγγι , στον Α.Κ.Τ.Ο. , στον Όμιλο ΑΚΜΗ, σε σχολεία του Νομού Αχαΐας, στην Σχολή Ζωγραφικής του, κ.α.) και από το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του (έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 εκθέσεις ζωγραφικής, έχει εργαστεί ως Εικαστικός στο Κέντρο Παιδείας Επιστημών δημιουργώντας τα 64 εικαστικά διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου), διακρίνεται για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του αλλά και για την απέραντη αγάπη του στην τέχνη και τον άνθρωπο. Σχετικές φράσεις που συνηθίζει και των χαρακτηρίζουν «η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που όσο ξοδεύεις, τόσο έχεις περισσότερο», «η Τέχνη δημιουργείται από το απόσταγμα της ψυχής… Είναι το άρωμα της σκέψης, η νοσταλγία του εφήμερου και η απουσία της αντικειμενικότητας. Δεν υποκλίνεται σε οικονομικά τερτίπια, φλερτάρει με την αθανασία και ανήκει στην αιωνιότητα. Είναι Αέναη σαν την ψυχή, δεν τελειώνει ποτέ και είναι άγνωστο πότε ξεκίνησε..»